• G.ALTIN

    4.147,59

  • DOLAR

    38,7612

  • EURO

    43,6459

  • BIST 100

    9.390,51

  • BITCOIN

    $104.270

'Hava Harp Okulu arazisi satılıyor' demişlerdi: Bir yalan daha çürütüldü

'Hava Harp Okulu arazisi satılıyor' demişlerdi: Bir yalan daha çürütüldü

İletişim Başkanlığı, “Hava Harp Okulu'nun İzmir'e taşınması için çalışma başlatıldığı, arazinin ranta açılacağı ve elde edilecek gelirin F-16 alımında kullanılacağı” iddiasını yalanlayan bir açıklama yayınladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın İstanbul Yeşilköy'de 250 bin m2 arazi üzerine kurulu ve kendisine ait 1 km sahili olan Hava Harp Okulu'nun İzmir'e taşınması için çalışma başlattığı iddia edildi. Hatta Hava Harp Okulu arazisinin satılacağı ve bu ticaretten gelecek parayla F-16 alınacağı iddia edildi.

Muhalif kesimin ortaya attığı iddia sosyal medyada sıkça konuşulmaya ve bilgi kirliliğine neden olunca konuya ilişkin açıklama Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden geldi.

Hava Harp Okulu’nun İstanbul’dan İzmir’e taşınacağını iddia eden Barış Terkoğlu ile ilgili yasal süreç başlatıldı.

''HAVA HARP OKULU ARAZİSİ SATILMIYOR''

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Hava Harp Okulu'nun İzmir'e taşınması için çalışma başlatıldığı, arazinin ranta açılacağı ve elde edilecek gelirin F-16 alımında kullanılacağı” iddiası doğru değildir. Hava Harp Okulu'nun taşınmasına yönelik alınmış bir karar bulunmamaktadır.''

Yapılan açıklamada olası Marmara depremine yönelik risklerin azaltılması için alternatif bir konum belirlenmesi amacıyla yapılan fizibilite çalışmasından bahasedilirken ''Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından olası bir İstanbul depremine yönelik risklerin azaltılması ve muhtemel afet sonrası eğitim faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla, Hava Harp Okulu Yerleşkesi için alternatif bir konum belirlenmesine yönelik fizibilite çalışması talep edilmiştir. Söz konusu teknik değerlendirme yazısı, bağlamından koparılarak kamuoyuna servis edilmiştir.'' denildi.

''ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ''

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi;

''Bununla birlikte Hava Harp Okulu Yerleşkesinde deprem riski de göz önüne alınarak başlatılan güçlendirme ve iskan amaçlı kapasite artırım çalışmalarının birinci etabı tamamlanmış, ikinci etap çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.''

Avatar
Recep KIYATSIL