Hayasızca hareket suçu nedir? Dilan Polat yeniden tutuklanacak mı?

Hayasızca hareket suçu nedir? Dilan Polat yeniden tutuklanacak mı?

Kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları ile tutuklu yargılanan Dilan Polat 19 Ağustos'ta tahliye olmuştu. Dilan Polat'ın bir eğlence mekanında kardeşi Sıla Doğu ile birlikte çekilen görüntüleri gündem olmuştu. Bu görüntüler sonrası Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında "hayasızca hareketler" suçundan resen soruşturma başlatıldı. Peki "Hayasızca hareketler" suçu nedir? Dilan Polat yeniden tutuklanacak mı?

Gündem

21.10.2024, 13:24

Dilan Polat ve Sıla Doğu geçtiğimiz günlerde bir eğlence mekanında görüntülenmişti. Çekilen görüntüler sosyal medyada da tartışma konusu olmuştu. SDilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu harekete geçti. İki isim hakkında hayasızca hareketler" suçundan resen soruşturma başlatıldı.

İstanbul'da dehşet: Oyundan etkilenip yoldan geçenleri rastgele bıçakladı! 17 yaşındaki şahıs okula da girmek istedi ama... İstanbul'da dehşet: Oyundan etkilenip yoldan geçenleri rastgele bıçakladı! 17 yaşındaki... Haberi Görüntüle

HAYASIZCA HAREKETLER SUÇU NEDİR?

Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında soruşturma açılmasının ardından Hayasızca hareketler suçu nedir? soruları gündeme gelmeye başladı. Hayasızca hareketler suçu, “Genel Ahlaka Karşı Suçlar” bölümünde düzenlenmiştir. Toplumsal ahlak ve haya duygusuna karşı işlenen suçlar olarak tanımlanabilir. Edep, iffet, ar ve haya duyguları ile edep törelerinin korunması amaçlanan değerlere saldırı ve hakaretlere denir. 

Hayasızca hareketler suçu denilince akla ilk gelen şeylerden birisi teşhirciliktir. Aynı zamanda alenen cinsel ilişkide bulunulması da hayasızca hareketler suçu kapsamında yer alır. 

CHP'de sular durulmuyor: İstismar vakasından gözaltına alındılar! CHP'de sular durulmuyor: İstismar vakasından gözaltına alındılar! Haberi Görüntüle

HAYASIZCA HAREKET CEZASI KAÇ SENE?

Hayasızca hareketler 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaktadır. 

TCK 225: "Alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf yorumu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf yorumu: "Kendilerini savunma hakları var" Haberi Görüntüle

DİLAN POLAT VE SILA DOĞU HAKKINDA YENİ SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun sosyal medyada yayınlanan Beşiktaş'taki bir eğlence mekanında çekilen görüntülerine ilişkin harekete geçti.  Polat ve Doğu hakkında "hayasızca hareketler" suçundan resen soruşturma başlattı.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading