Yandex Metrica

HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur, bu da sonumuz olur

HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur, bu da sonumuz olur

Mayıs 2023'e dek Meclis çatısı altında Türk milletinin vergileriyle maaş alan HDP/DEM'li Garo Paylan, Türk dünyasını doğrudan birbirine bağlayacak Zengezur Koridoru projesi hakkında Ermenistan gazetesine konuştu. 

Gündem

17.09.2024, 12:50

PKK'nın siyasî uzantısı HDP saflarında uzun yıllar siyaset yapan ve 14 Mayıs 2023 seçimlerine dek TBMM çatısı altında milletvekili maaşı alan Garo Paylan, Ermenistan basınına enteresan açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'yi Azerbaycan topraklarına doğrudan bağlayacak Zengezur Koridoru projesinden bahseden Paylan, bu koridorun hiçbir şekilde hayata geçirilmemesi gerektiğini ileri sürdü. 

"O yol açılırsa ya Turan yolu olur ya da Rusya yolu olur. Ermenistan'ın sonu olur. Ermenistan da Belarus gibi bir ülke olur" diyen Paylan, Zengezur projesinin gerçekleşmemesi gerektiğini şöyle vurguladı:

"Bu bizim kırmızı çizgimiz olmalı, çünkü o anlaşmada iki şey daha vardı: Artsakh'la yolumuz olsaydı böyle bir yol da olabilirdi ama artık bu mümkün değil. Artsakh'ı kaybettik."

Milli boksör başından vurularak öldürüldü! 250 bin TL için... Milli boksör başından vurularak öldürüldü! 250 bin TL için... Haberi Görüntüle

KORSAN DEVLETÇİK HAYAL OLDU, PAYLAN ÇOK İÇERLEDİ

Azerbaycan ordusunun 2023 Eylül'ündeki operasyonlarla Ermeni teröristlerden temizlediği Hankendi ve çevresinde hak iddia eden Paylan, Karabağ'da kurulmaya çalışılan korsan devlet 'Artsakh'tan bahsederek buranın şimdi işgal altında olduğunu savundu. 

Garo Paylan, Ermenistan'da yayın yapan 'Aravot' adlı gazeteye demeç verdi.

HDP'li Paylan, Türk ordularının Ekim-Kasım 2020'de Karabağ'da 30 yıllık Ermeni işgaline son verdiği 44 günlük savaşın ardından, içerisinde Zengezur Koridoru maddesinin de olduğu ateşkes anlaşmasını hatırlatarak orada sözde 'Artsakh şartının' bulunduğunu ileri sürmesi dikkat çekti. 

Ermenilerin 'sahiplerini' çeşitlendirmesi gerektiğinden bahseden Paylan, Erivan'ın hem Moskova hem de Washington'la ilişkide olmasını istedi. 

"Tek bir güce güvenmemize gerek yok, biz zaten bu hatayı yaptık; yalnızca Rusya'ya güvendik ve kaybettik" diyen Paylan, bir süredir kriz halindeki Rusya-Ermenistan ilişkilerinin düzelmekte olduğunu öne sürdü. 

Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç açıkladı: Şüphelilerin kimlikleri açığa çıktı Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç açıkladı: Şüphelilerin kimlikleri açığa... Haberi Görüntüle

TBMM'YE 'SOYKIRIM' TEKLİFİ SUNMUŞTU 

HDP milletvekili sıfatıyla TBMM'de bulunduğu dönemde Garo Paylan, 1915 Olayları'nın 'soykırım' olarak tanınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi sunmuş ve bu hareketiyle toplumda infial uyandırmıştı. 

Türk milletine 'katil' diyen Ermeni Paylan'a on binlerce vatandaş, Hınçak-Taşnak adlı cinayet şebekelerinin 1915'te 1 milyondan fazla Türk ve Kürt'ü katlettiğini, asıl soykırıma uğrayanın Türk milleti olduğunu hatırlatmıştı. 

Ne var ki Paylan'ın Nisan 2022'de başlattığı kampanya Altılı Masa'nın bazı bileşenleri başta olmak üzere FETÖ üyelerince de destek buldu. Paylan, PKK/YPG'yi de terör örgütü olarak değil 'aşırılıkçı unsur' şeklinde tanımlıyor. 

14 Mayıs 2023 seçimlerinden önce İstanbul-Kadıköy'de bir grup HDP'liyle eylem yapmak isterken güvenlik güçlerinin müdahale ettiği Paylan, oradaki polis ekiplerini şöyle tehdit etmişti:

"Hesap vereceksin, kork! Tir tir titriyorsun değil mi? Hesap vereceksin, 6 ay kaldı. Unutma görüntüdesin."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

2

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading