Hemşire Mehtap Sayar kimdir? Yenidoğan Çetesi olayı nedir?

Hemşire Mehtap Sayar kimdir? Yenidoğan Çetesi olayı nedir?

Hemşire Mehtap Sayar hakkında Yendioğan Çetesi ile ilgili bilgiler gündemde yer alıyor. İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları ile işbirliği yaparak bebek acil hastalarını anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek bu süreç içerisinde bebeklerin ölümüne yol açan kişiler açığa çıktı. Peki, hemşire Mehtap Sayar kimdir?

Gündem

17.10.2024, 23:58

İstanbul’da Esenyurt Reyap Hastanesi’ninde adı geçtiği özel bir hastanede 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları ile işbirliği yaparak bebek acil hastalarını anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk eden ve bu süreç içerisinde bebeklerin ölümlerine neden olan Yenidoğan Çetesi hakkında hazırlanan iddianame şok yaşattı. Bu kişiler arasında hemşire Mehtap Sayar’da yer aldı.

Özlem Sülü kimdir? Ankaralı Turgut'un kızı Özlem Sülü evli mi? Özlem Sülü kimdir? Ankaralı Turgut'un kızı Özlem Sülü evli mi? Haberi Görüntüle

HEMŞİRE MEHTAP SAYAR KİMDİR?

İddianamede adı geçen Esenyurt Reyap Hastanesi adlı özel bir hastanede hemşire olarak görev yapan Mehtap Sayar adlı örgüt üyesi ve şüpheli Hasan Basri G. arasında yapılan görüşmede, bebek hastanın tedavisini uygun olmayan şartlarda yaptıkları ve bu konuşmada "Mehtap çocuğu öldür elli satürasyonlu çocuk mu olur" "yav ak öldüreceğim de öldürsem de bir dert biliyorsun yani" şeklinde kayıtların olduğu belirlendi.

Olayda adı geçen Mehtap Sayar’ın iddianamede yer alan özel hastanelerden birinde hemşire olarak görev yaptığı tespit edildi. Telefon kayıtlarında Mehtap Sayar’ın bebeklerin durumuyla ilgili kayıtsız bir şekilde konuştuğu ve bu konuşmaların şok edici ifadeler içerdiği belirlendi. Yendioğan yoğun bakım ünitelerinde şüphelilerin kâr amacı güderek yasadışı yöntemler kullandıkları, ilaçları usulsüz şekilde sattıkları ve hastaların bakımını yetersiz sayıda doktor yerine hemşire ve yardımcılarının gerçekleştirdiği vurgulandı.

Mehtap Sayar kimdir

Galatasaray-Elfsborg maçı hangi kanalda? Şifresiz mi yayınlanacak? Galatasaray-Elfsborg maçı hangi kanalda? Şifresiz mi yayınlanacak? Haberi Görüntüle

YENİDOĞAN ÇETESİ OLAYI NEDİR?

Hastane sahipleri ile başhekimlerin örgüt hiyerarşisine dahil olmasa da örgüte yardım ederek maddi çıkar sağladıkları ortaya çıktı. Zanlıların yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde elde ettikleri kazancı 3-4 kat artırdıkları belirlenirken bebek hastaların uygun sağlık hizmeti alması gereken hastanelere sevk edilmesi aksine zanlıların seçtiği ve kendileri için kârlı görünen hastanelere yatırıldığı söylendi.

İddianamede, bebeklerin enfeksiyon kaparak ölmesine neden olacak şekilde yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırıldığı ve bu durumun bazı bebeklerin enfeksiyon kapmasına, bazılarının da ölmesine neden olduğu tespitine varıldı. Özel Hastaneler Yönetmeliği'ne aykırı olarak işletme devri yapıldığı ve danışmanlık hizmeti adı altında şüpheli Doktor Fırat Sarı’nın liderliğinde "yenidoğan suç örgütünün" pek çok hastaneye az sayıda doktorla hizmet vermeye çalıştığı kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading