Yandex Metrica

Sitede Ara

Her eve bir asker! Kayıp Narin'in köyünden sıcak gelişmeler: Köy karantinaya alındı, giriş ve çıkışlar yasaklandı

Her eve bir asker! Kayıp Narin'in köyünden sıcak gelişmeler: Köy karantinaya alındı, giriş ve çıkışlar yasaklandı

Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği kayıp Narin olayına ilişkin en sıcak bilgilere yine TRhaber ulaştı. Mikrofonlarını Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe mahallesine çeviren TRhaber, Narin'in akrabalarına ulaştı. İsimlerinin gizli kalması şartı ile TRhaber'e açıklamalarda bulunan Narin'in akrabaları, Tavşantepe mahallesinin karantinaya alındığını ve her eve bir asker ve polisin konuşlandırıldığını ifade etti. Dün tutuklama kararı çıkarılan amcaya ilişkin bilgileri de aktaran akrabalar amcanın mahkemede neler söylediğini açıkladı.

Gündem

03.09.2024, 16:17

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 14 gün önce kaybolan Narin Güran ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şoke eden gelişmeler yaşanıyor. Tüm Türkiye'nin merak ettiği soruya cevap arayan TRhaber mikrofonlarını bir kez daha Narin'in kaybolduğu köye uzattı. 

Dün Narin'in annesi Yüksel Güran ve amca Salim Güran arasında ilişki olduğu iddialarını kamuoyu ile paylaşan TRhaber, iddiaları ortaya atan akrabalar ile tekrar temas sağladı. İsminin gizli kalması şartı ile TRhaber'e açıklamalarda bulunan aile üyesi kayıp Narin'in kaybolduğu köy olan Tavşantepe'nin karantinaya alındığını ifade etti.

Özgecan Aslan'ın da çizmişti! Azeri asıllı ressam, Narin'in resmini duvara çizdi! Özgecan Aslan'ın da çizmişti! Azeri asıllı ressam, Narin'in resmini duvara... Haberi Görüntüle

HER EVE BİR ASKER

Köye tüm giriş ve çıkışların yasaklandığını ifade eden aile üyesi, köyde bulunan tüm evlerin başına bir asker ve polisin görevlendirildiğini ifade etti. 

Emniyet güçlerinin köydeki tüm evleri yakın markaja aldığını ifade eden aile bireyleri arama çalışmalarının genişletilmesi için İstanbul'dan özel ekip oluşturulup bölgeye gönderildiğini tekrar dile getirdi.

Yine İstanbul yine ulaşım çilesi: Yolcular metroda kaldı Yine İstanbul yine ulaşım çilesi: Yolcular metroda kaldı Haberi Görüntüle

AMCA MAHKEMEDE NE SÖYLEDİ?

‘Kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarından tutuklanan amca Salim Güran'ın mahkemede neler söylediğini de açıklayan aile bireyleri, "Amca Salim mahkemede kendisine yöneltilen hiç bir soraya cevap vermedi. Mahkeme boyunca ağzını bıçak açmayan amca sadece, Narin'in DNA'sının arabasından çıkmasına ilişkin sorulan soruda, 'köyde herkes benim arabama biner Narin'de biniyordu ondan çıkmıştır' ifadelerini kullandı." dedi.

Amca Salim Güran'ın  2 Eylül'de Jandarma'ya verdiği ifadede ise, Narin Güran'ın kaybolmasından, kızının araması üzerine haberdar olduğunu belirterek, olay öncesinde küçük kızı görmediğini iddia etmişti. 

Aramalara katıldığını ifade eden Salim Güran, telefonunun Narin Güran'ın kaybolmasından önce neden kapalı olduğuna ilişkin soru üzerine "Tarlaların yanında olduğum süreçte telefonum çekmiyordu" iddiasında bulunmuştu.

Salim Güran, telefonundaki whatsapp mesajları ve görüşmelerini neden sildiği sorusuna ise şu yanıtı verdi;

"Kardeşim Arif'in mermileri yakalandığında arayıp 'tanıdık yok mu' diye sordum. Bu sebeple o tarihte tüm whatsapp kayıtlarını sildim" 

Cep telefonunun ses kayıt özelliği olduğunu belirten amca Salim Güran, telefonundaki ses kayıtlarını 23 Ağustos'ta silmesine ilişkin ise "Çarıklı'ya baskın olduğu akşam kendisinin bu kayıtları sildiğini" belirtmişti.

Telefonunda kayıtlı Tiktok ve Facebook hesaplarının bulunduğunu aktaran amca, burada satılan araçları, tarımla ilgili aletleri beğendiğini, bazen de yetişkinlere özel içerikleri izlediğini anlatmıştı.

Yunanistan'da Yunanistan'da "Mavi Vatan" paniği! Türkiye'nin hamlesi manşetlere taşındı! Haberi Görüntüle

YASAK AŞK İDDASI

Öte yandan dün TRhaber mikrofonlarına konuşan ile bireyleri kayıp Narin'in yasak aşk kurbanı olduğunu iddia etmiş,  Anne Yüksel Güran ve amca Salim Güran arasında ilişki olduğunu Narin'in bu ilişkiye şahit olduğunu ve bu nedenle amca tarafından öldürüldüğünü öne sürmüştü.

İddialarına devam eden aile üyesi, anne Yüksel Güran'ın kızı Narin Güran'ın kaybolduğu sırada saçının beyaz olduğunu bir kaç gün sonra ise saçını siyaha boyadığını söylemişti. Kızı kaybolmuş acılı bir annenin saçını boyatmasını garip bulan akraba, annenin bu şekilde DNA sonuçlarına etki edebileceğini düşündüğünü öne sürmüştü.

Mavi Vatan'a 'masal' diyen UBER Namık, BRICS söylentisiyle çılgına döndü: Cevap için ABD'yi beklemedi Mavi Vatan'a 'masal' diyen UBER Namık, BRICS söylentisiyle çılgına döndü:... Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ: TEDBİREN TUTUKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili konuştu. Bakan Tunç yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

''Bu tutuklama tedbiren bir tutuklama. Sadece öldürme şüphesinin yanı sıra kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma şüphesi de var. Soruşturma gerek adli tıp, gerek diğer çalışmalar devam ediyor. Kimsenin şüphesi olmasın. En ince detaylarına ulaşıncaya kadar yargımız, savcılığımız gerekli incelemeleri yapacağız. Temennimiz bir an önce Narin’e sağ salim ulaşılması.Abisiyle ilgili vücudundaki izlerle ilgili bir test yapılmıştı. O morlukların kimin olduğu tespit edilemedi. Birinin kendisine ait, diğeri tespit edilemedi. Öncelikle Narin kızımızın sağ bulunmasını istiyoruz. Bir taraftan adli soruşturma devam ediyor. Çok hassas bir konu, soruşturmanın daha titiz yürütülebilmesi için yayın yasağı da alındı.''

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading