Heyecanlandıran gelişme yaşanıyor! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yaya trafiğine açılacak mı? Ulaştırma Bakanlığı son noktayı koydu...

Heyecanlandıran gelişme yaşanıyor! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yaya trafiğine açılacak mı? Ulaştırma Bakanlığı son noktayı koydu...

İstanbul'un ilk köprüsü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yaya trafiğine açılması gündeme geldi. Ulaştırma Bakanlığı'nın köprünün turistik bilgileri ile tekrar yaya aktarımına açıması için yeni bir çalışma başlangıcı olacağını belirtti. 

Gündem

10.10.2024, 14:56

15 Temmuz Şehitler Köprüsü 1973 yılında hizmete girdi. Köprü, ilk beş yıl boyunca yayaların geçişine açıkken, daha sonra bu uygulama sona erdirilmişti. Ancak, Ulaştırma Bakanlığı'nın köprünün turistik bilgileri ile tekrar yaya aktarımına açıklanması için yeni bir çalışma yapmaya hazırlanıyor. 

Trafik sigortası fiyatları düşecek mi? 2025'te trafik sigortası ucuzlayacak mı? Trafik sigortası fiyatları düşecek mi? 2025'te trafik sigortası ucuzlayacak mı? Haberi Görüntüle

AÇILDIKTAN 5 YIL SONRA KAPATILDI 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü eski adıyla Boğaz Köprüsü’nün hizmete alındığı 1973’te yayaların üzerinden geçebildiği, ancak beş yıl sonra kapatılan köprünün turistik gerekçelerle tekrar yaya trafiğine açılabileceği belirtiliyor. Durumun Ulaştırma Bakanlığı tarafından değerlendirildiği iddia edildi.

Yapımı üç yıl süren Boğaz Köprüsü 30 Ekim 1973’te hizmete girdi. Boğaziçi Köprüsü adı verilen köprü, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü adını aldı. Boğaziçi Köprüsü, İstanbul Boğazı’ndaki ikinci köprü olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün açılmasının ardından Birinci Köprü olarak da anılıyordu.

Bakan Uraloğlu tarafından açıklamada, köprünün turistik gerekçelerle tekrardan yaya trafiğine açılması düşündüğünü dile getirdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelere ye verdi: 

Kris Kristofferson kimdir? Kris Kristofferson kimdir? Haberi Görüntüle

DAHA FİKİR AŞAMASINDA 

"Şimdilik fikir aşamasında. Arkadaşlarımız çalışıyor. Tabii İstanbulluların bu konuda ne düşündüğü de bizim için önemli. Çalışmalar olgunlaşınca nihai değerlendirmeyi yapacağız." dedi. 

Pilot Tümgeneral, İsrail'e postayı böyle koydu: Madem bana Arz-ı Mevûd diyorsun, o halde Mescid-i Aksa... Pilot Tümgeneral, İsrail'e postayı böyle koydu: Madem bana Arz-ı Mevûd... Haberi Görüntüle

TURİZM GELİRİNE OLUMLU KATKISI OLACAK 

Daha önce, koşu maratonları, bisiklet turları ve çeşitli mitingler gibi özel etkinliklerde yaya geçişine açılan köprüde, yaşanan dağılıma kadar önemli olan bir kez daha gözlere serdi. Yaya aktarımının açılması durumunda köprünün, hem turizm getirilerine olumlu gelişmeler hem de İstanbul'un kültürel yaşamına katkı sağlanması bekleniyor.

Ulaştırma Bakanlığı'nın bu projeye yönelik çalışmaları, İstanbulluların köprüdeki deneyimlerini birleştirecek ve köprüyü, hem yerli hem de yabancılar için zengin benzersiz bir deneyim alanı haline getirilmesini sağlıyor. Böylece, İstanbul'un tarihi ve manzarası, yaya olarak keşfedilmek için daha uygun bir fırsat olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading