Sitede Ara

Hindistan'da son dakika! Ülke alarma geçti: 1 milyon kişi tahliye ediliyor

Hindistan'da son dakika! Ülke alarma geçti: 1 milyon kişi tahliye ediliyor

Hindistan'da devlet alarma geçti. O bölgede yaşayan kişiler tahliye edildi.  Hindistan'da "Dana Tropikal Kasırgası" paniği yaşanıyor. Bugün karaya doğru ilerlemesi beklenen kasırga, ülkenin Batı Bengal ve Odisha eyatlerindeki 1 milyon kişi başka bir yere tahliye edildi.

Gündem

25.10.2024, 15:42

Hindistan'da Dana Tropikal Kasırgası yüzünden ülkenin doğu kıyılarının bazı bölgelerinde yaşayan yaklaşık bir milyon kişi tahliye başka bir bölgeye tahliye edildi. Fırtına sel ve toprak kayması gibi durumların yaşanmaması için havaalanları, okullar ve tren seferlerinde durdurulma kararı alındı. ABD Donanması Ortak Tayfun Uyarı Merkezi, Dana Kasırgası'nın Bengal Körfezi boyunca kuzeybatıya, Odisha eyaletine doğru saate yaklaşık 100 km hızla eseceği söylendi. 

FETÖ'nün bombardımanında şehit düşmüştü! Polis Cennet Yiğit’in babası konuştu: Bugün çok sevindik! FETÖ'nün bombardımanında şehit düşmüştü! Polis Cennet Yiğit’in babası konuştu: Bugün... Haberi Görüntüle

BİRÇOK EYALET TAHLİYE EDİLDİ

Bugün kasırganın Odisha kıyılarından karaya kadar ulaşılacağı tahmin ediliyor. Odishalı yetkili Suresh Pujari, Odisha'da yaşayan bir milyon kişinin hükümetin kurduğu 5 binden fazla kampta kalacaklarını söyledi. Yerel haber medyasına bakıldığında, komşu Batı Bengal eyaleti de aynı şekilde bölge sakinlerini tahliye etti. 

42 milyon kişiye sahip olan eyalet, ülkeninde en fakir eyaletlerinden biri olarak kayıtlarda geçiyor. Hindistan donanması ve diğer kurtarma ekipleri afet yardımı için görenlendirildi.

Ekipler ihbar üzerine olay yerine gittiler: Karılaştıkları manzaraya inanamadılar Ekipler ihbar üzerine olay yerine gittiler: Karılaştıkları manzaraya inanamadılar Haberi Görüntüle

ULAŞIMDA SIKI TEDBİRLER ALINDI 

Kolkata Havalimanı ve Biju Patnaik Uluslararası Havalimanı da dahil olmak üzere uçuşlar gerçekleşmeyecek ve tüm uçuşlar iptal edildi. Hindistan Demiryolları 100'den fazla tren seferinide iptal ettiğini duyurdu. Odisha ve Batı Bengal'de birçok bölgede okul ve sınavlar şuanlık ertelendi.

Bu sefer insanlık öğretti! Malatya'daki deprem anında öğretmenin engelli öğrencisini sırtında taşıdı! İşte herkesi duygulandıran o anlar... Bu sefer insanlık öğretti! Malatya'daki deprem anında öğretmenin engelli öğrencisini... Haberi Görüntüle

BİRÇOK DOĞA OLAYI YAŞANABİLİR

Kasırga nedeniyle Bengal Körfezi'nde balıkçılık da dahil olmak üzere tüm denizcilik faaliyetleri durduruldu ve yasaklandı. Hindistan Meteoroloji dairesi, fırtanın evlere, yollara, ekinlere ve elektrik direklerine zarar verebileceği uyarısında bulundu.Hatta bölge de toprak kayması ve sel olayları yaşanabilir.  

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading