Hukuk ayaklar altında: Dışişleri'nden İsrail'e Lübnan tepkisi: Kara saldırısı derhal durdurulmalı

Hukuk ayaklar altında: Dışişleri'nden İsrail'e Lübnan tepkisi: Kara saldırısı derhal durdurulmalı

İsrail'in Lübnan'a yönelik kara harekatına Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik kara saldırısını hukuksuz bir işgal girişimi olarak nitelendirdi.  

Gündem

01.10.2024, 12:57

İsrail rejiminin Lübnan işgaline tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik başlattığı kara saldırısına ilişkin açıklama yaptı. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın devamında, İsrail'in Lübnan'a yönelik kara saldırısını hukuksuz bir işgal girişimi olarak nitelendirildi.

Klasik dolandırıcılık yöntemi: Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı dedi, 3 milyon lirasını çaldı! Klasik dolandırıcılık yöntemi: Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı dedi, 3 milyon... Haberi Görüntüle

"HUKUKSUZ BİR İŞGAL GİRİŞİMİ"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İsrail’in Lübnan’a kara saldırısı başlatarak bu ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesi, hukuksuz bir işgal girişimidir. Bu saldırının bir an önce sona ermesi ve İsrail askerlerinin Lübnan topraklarından çekilmesi gerekmektedir.

Söz konusu saldırı, sadece bölge ülkelerinin değil, bölge dışı ülkelerin de güvenlik ve istikrarını hedef almaktadır. Bu tehlikeli işgal girişimi sonucunda yeni bir göç dalgasının ortaya çıkması ve tüm dünyada aşırıcıların zemin kazanması kuvvetle muhtemeldir. Bu gelişmelerin İsrail’e siyasi destek ve silah sağlayan ülkeleri de etkileyeceği unutulmamalıdır.

BM Güvenlik Konseyi, uluslararası hukukun gereğini yapmalı ve Lübnan’ın işgaline yönelik bu saldırıya karşı gereken önlemleri almalıdır. İsrail tarafından işlenen her suç, aynı zamanda uluslararası hukuka ve BM Şartı’na indirilen bir darbedir.

Diğer taraftan, bölgede sükunetin tesisi için atılması gereken başlıca adım Gazze’de acil ve kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır. Gazze’ye barış getirilmesi, tüm insanlığın sorumluluğudur.

Hudutlarda geçit yok! MSB duyurdu: 9'u terör örgütü üyesi 12 kişi yakalandı Hudutlarda geçit yok! MSB duyurdu: 9'u terör örgütü üyesi 12... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DA NELER OLUYOR?

İsrail ordusu, Lübnan topraklarında bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları gerçekleştirdiklerini duyurdu.İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını belirtti.

Kara saldırılarına hava kuvvetleri ile topçu birliklerinin de eşlik ettiği aktarılan açıklamada, "Kuzeyin Okları Operasyonu"nun, Gazze'deki çatışmalara paralel olarak ve yapılan durum değerlendirmesine göre sürdürüleceği ifade edildi.

İsrail savaş uçakları, kısa süre önce yaptığı Beyrut'un Dahiye bölgesindeki bazı yerleri boşaltın çağrısının hemen ardından bölgeyi bombalamaya başladı.

İsrail ordusu, Lübnan sınırında yer alan Metula, Misgav Am ve Kfar Giladi bölgelerini askeri bölge ilan etti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading