Yandex Metrica

İbrahim Karagül 'O anlaşmalara dikkat' diyerek uyardı! Güney'de ve Batı'da kuşatma tamamlanıyor: Peki Türkiye neler yapmalı?

İbrahim Karagül 'O anlaşmalara dikkat' diyerek uyardı! Güney'de ve Batı'da kuşatma tamamlanıyor: Peki Türkiye neler yapmalı?

ABD ile Kıbrıs Rum Kesimi arasında imzalanan askeri işbirliği anlaşmasının detaylarını analiz eden TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, çarpıcı noktalara değindi. "Güney ve Batı'da kuşatma tamamlanıyor" diyerek uyarılarda bulunan Karagül, "Türkiye neler yapmalı?" sorusunu cevapladı.

Gündem

17.09.2024, 18:31

Kıbrıs Rum Kesimi ve ABD arasında imzalanan askeri iş birliği anlaşmasının detaylarını sosyal medya hesabından analiz eden TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül çarpıcı noktalara değindi. 

Trhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Trhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Okullar açıldı trafik çilesi geri döndü! Trafik yoğunluğu yüzde 67'ye yükseldi Okullar açıldı trafik çilesi geri döndü! Trafik yoğunluğu yüzde 67'ye... Haberi Görüntüle

İBRAHİM KARAGÜL'DEN DERİN ANALİZ

Güney'de ve Batı'da kuşatma tamamlanıyor diyen Karagül, ABD'den Kıbrıs'a, Kıbrıs'dan Gazze'ye uzanan kirli oyunu madde madde anlattı. 

İşte İbrahim Karagül'ün derin analizi;

"ABD ile Kıbrıs Rum Kesimi arasında imzalanan askeri iş birliği anlaşmasının sonuçlarını ne kadar anladık?

1- ABD, İngiltere, İsrail, Fransa, Almanya, Gazze’de yaptıkları ortak soykırım sırasında zaten Rum Kesimi’ni tam bir cephe üssüne dönüştürmüşlerdi.

2- Silah sevkıyatı, savaş uçakları, özel birlikler büyük oranda buradan yürütülüyordu. Rum Kesimi, Gazze ve bütün Ortadoğu savaşlarının fiili ana cephesi olmuştu.

3- Bu yeni anlaşma sadece Gazze ile sınırlı değil. Sadece Suriye veya Lübnan’la sınırlı değil. Evet bunlar da var ama çok daha vahim bir geleceğe hazırlık için yapıldı.

Hulusi Akar'dan CHP Genel Başkanı Özel'e 100 bin liralık tazminat davası Hulusi Akar'dan CHP Genel Başkanı Özel'e 100 bin liralık tazminat... Haberi Görüntüle

"ANLAŞMA TÜRKİYE'YE KARŞI YAPILDI"

4- Bu anlaşma Türkiye’ye karşı yapıldı. İran sınırından Doğu Akdeniz’e, Ege’den Karadeniz’e, Türkiye’yi Güney ve Batı’dan kuşatmaya dönük büyük planın en önemli eşiklerinden biri olacak.

5- 25 yıldır kesintisiz biçimde bu harita, bu sınır, bu Yüzyıllık Kuşatma için çalışıyorlar. Irak’la başlatıldı. İki Irak savaşının da Saddam’la, Bağdat rejimiyle alakası yoktu. Bu savaşlar bir büyük “Harita”nın ilk adımıydı. İkinci adım Suriye oldu. ABD, İngiltere ve İsrail, Avrupa ile birlikte, iki ülkeyi istikrarsızlaştırılıp parçalayarak olağanüstü bir başarı sağladılar. Biz uyutulduk!

6- İran sınırından Doğu Akdeniz’e uzatılan “Terör Koridoru Haritası” ya da Büyük Kuşatma, Türkiye Cumhuriyeti’nin karşı karşıya kaldığı en tehlikeli varoluş sorunudur. 15 Temmuz’dan sonra yaptığımız askeri müdahalelerle “Harita”yı parçaladık, kuşatmayı erteledik. Ama onlar vazgeçmediler, biz de işi tamamlamadık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin kılıçlı yeminli için ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin kılıçlı yeminli için ilk yorum Haberi Görüntüle

"BUGÜNÜN YENİ ORTAKLARI KİMLER?"

7- O harita kalıcı olarak parçalanmazsa, Türkiye kayıcı olarak parçalanacaktır. Herkesin aklını başına alması, asla ve asla yapılacakların ertelenmemesi gerekiyor. Öyle ki biz yine “uyutuluyoruz”. Hem de içerideki ortakları üzerinden. O “ortaklar” geçmişte PKK’ydı, FETÖ’ydü. Bugünün yeni ortakları kimler? Ölümcül soru budur.

8- ABD-Rum Kesimi anlaşması, terör haritasının, Güney’den Kuşatma’nın devamıdır. Irak ve Suriye üzerinden Güney sınırlarımıza kalın duvarlar örüp, Anadolu-Ortadoğu ilişkisini kesmeye çalışanlar, buna yönelik demografik düzenlemeler yapıp, fiili durumlar oluşturanlar, son anlaşma ile Doğu Akdeniz’de Türkiye karşıtı büyük bir cephe daha kuruyorlar.

9- Bu Cephe’nin Güney ve Batı bölümü ABD, Almanya, İsrail, Fransa ve İngiltere tarafından zaten Yunanistan üzerinden kuruldu. Bütün adalar silah deposuna, füze üslerine dönüştürüldü. Sınırımızın 30 km. yakınında Dedeağaç’ta büyük bir askeri üs kuruldu. Ve Cephe, İran sınırından Doğu Akdeniz’e, Oradan Ege ve Karadeniz kıyılarına kadar neredeyse tamamlanmak üzere.

10- Kuzey’de bir cephe açılabilirse, (Rusya ile kriz hali üretilip) Türkiye’nin etrafındaki kuşatma tamamlanmış olacaktır. İşte o zaman, “içeride” ne kadar “ortak” varsa harekete geçirilecektir. Belki de “zamanlama” için bu bekleniyor.

11- “Düşmanı denize döktük” ifadesi Cumhuriyet tarihinin büyük yalanlarından biridir. Biz denize ulaşamamışız bile! Denizin sıfır noktasında durmuşuz. Ege’de denizde yokuz. Olsaydık bugün o adalar ABD veya İsrail’in füze üslerine dönüştürülemezdi. Türkiye’nin Ege’de nefes alması er ya da geç sağlanmalıdır. Bunu bildikleri için de denizin sıfır noktasında cepheler inşa ediyorlar.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Mevlit Kandili mesajı MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Mevlit Kandili mesajı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE NELER YAPMALI?

12- Türkiye bütün bunlarla mücadele edebilmek için;

1- Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki işini tamamlamalı ve asla ertelememeli. Ertelemek, gecikmek intihardır.

2- Mısır'la iş birliğini güçlendirip Libya sorununu birlikte çözmeli. Sudan'daki iç savaşa etki edip, Somali'deki varlığını güçlendirmeli. Böylece Doğu Akdeniz ve Kızıldeniz'de varlığına güç katmalı.

3- Suriye'de çözümü hızlandırıp, bu ülkeyi Türkiye ve bölgeye müdahale alanı olmaktan çıkaracak güçlü adımlar atmalı.

4- ABD ve Avrupa'nın dayatmasıyla Rusya ile krize sürüklenmemeli. Böyle bir Kuzey Cephesi açıldığında, Türkiye'nin imhası için her şey tamamlanmış olacaktır.

5- Savunma kalkanlarına güç vermek için yürüttüğü programdan asla şaşmamalı, duraksamamalı. Bütün bunlara karşı "savunma"da kalmak ölümdür, Savunma değil taarruz dönemidir. Bu kuşatmayı yararak çok daha güçlü bir ülkeye dönüşün hesabı iyi yapılmalı.

6- Belki de en önemlisi; "içeridekilerin" daha cazip tekliflerine, daha "akılcı" önerilerine kulak asmamalı. Bunların bir erteleme ve "uyutma" yöntemleri olduğunun bilincinde olmalı.

7- Bu durumlar AK Parti, CHP, MHP veya bir başka parti meselesi değil. İç politikanın çok çok üstünde, Türkiye'nin varoluşunu ile ilgilidir. Öyleyse, Türkiye'nin bu coğrafyadaki bin yıllık "Devletler Sürekliliği"ne güç veren herkesin sahaya inmesi artık bir zorunluluktur."

Habere Tepki Ver

9

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading