İbrahim Karagül yazdı: Türkiye'nin bugünü ve yarını için en büyük tehdit ABD!

İbrahim Karagül yazdı: Türkiye'nin bugünü ve yarını için en büyük tehdit ABD!

Türkiye'nin bugünü ve geleceği için en büyük, yakın güvenlik tehdidi ABD diyen TRhaber Genel Yayın yönetmeni İbrahim Karagül, sosyal medya hesabı üzerinden çarpıcı bir analiz paylaştı. 

Gündem

13.10.2024, 10:58

Türkiye'nin iç ve dış güvenliğinde atılması gereken adımları tek tek sırayan TRhaber Genel Yayın yönetmeni İbrahim Karagül;

"1-Irak’ta ve Türkiye içinde PKK’yı ABD yönetiyor. Türkiye kırk yıldır bu bela ile savaşıyor. Korkunç bir ekonomik kaybın yanında Türkiye’nin bütünlüğü açıktan tehdit ediliyor.

2-Suriye’de YPG’yi ABD yönetiyor? Binlerce TIR dolusu silah, helikopterler, hava savunma sistemleri, terör kışlaları ve eğitim üsleri, ABD tarafından yürütülüyor.

3-Irak ve Suriye’deki terör ordusunun bütün yöneticileri ABD üslerinde korunuyor. Bölgeye yığdıkları silah ve mühimmat “Devletten Devlete Savaş” hazırlığı şeklinde.

4-ABD Irak ve Suriye’nin kuzeyinden PKK/YPG eliyle doğrudan Türkiye’ye saldırıyor. Mesele artık terör meselesi değil. Doğrudan ABD ve müttefiklerinin Türkiye’yi küçültme saldırılarına dönüştü.

5- Ege’de bütün Yunan adalarını Türkiye’ye karşı ABD silahlandırıyor. Adalar tam füze üssüne dönüştürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilçe kongrelerine video mesaj: Durmak yok hizmete devam Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilçe kongrelerine video mesaj: Durmak yok hizmete devam Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK ABD ÜSSÜ: KIBRIS RUM KESİMİ

6-Yunanistan/Dedeağaç’ta, sınırımıza 30 kilometre mesafede bölgenin en büyük askeri üssünü ABD kurdu daha da büyütüyor.

7-Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin hareket alanını ABD varlığı sınırlıyor ve orada büyük bir tehdit biriktiriyor. Bütün Batılı donanmaları burada biriktiriyor. 

8- Kıbrıs Rum Kesimi’ni Ortadoğu’daki müdahaleler için en büyük cepheye ABD dönüştürüyor. Bugün Lübnan ve Gazze’ye saldırı gibi görünse de aslında buradaki yığınak bir gün Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, Türkiye’ye yönelecek.

Hulusi Üstün öldü mü? Avukat Hulusi Üstün kimdir, nereli? Hulusi Üstün öldü mü? Avukat Hulusi Üstün kimdir, nereli? Haberi Görüntüle

İSRAİL SINIRA 170 KM YAKLAŞTI

9-İsrail’in Gazze’de, Lübnan’daki saldırılarını ABD yürütüyor, ABD silahlı güçleri ve mühimmatları kullanılıyor. Türkiye sınırına buradan da 170 kilometre yaklaştılar. Ve her geçen gün Türkiye’nin güneyini daha da tehdit ediyor.

10- Aynı İsrail yarın Şam’a saldıracak. Şam’ın işgali ABD’nin çok daha güçlü bir şekilde Türkiye’nin Güney sınırlarına, Suriye’nin Kuzeyine, Hatay sınırlarına yerleşmesiyle sonuçlanacak.

11- Yunanistan, Romanya, Bulgaristan’a yapılan askeri yığınaklar tamamen bir Karadeniz savaşı çıkarmaya dönük. Türkiye’nin Kuzeyi’nde bir Türk-Rus savaşını provoke etmeye dönük. Lübnan-Suriye hattında işleri tamamlansın doğrudan bunun için çalışacaklar. Karadeniz savaşı çıkarabilirlerse Türkiye’nin bütün yönlerden kuşatılması tamamlanmış olacak. İşte o zaman Türkiye’nin imhasını konuşmaya başlayacaklar.

Kayseri'de 105 asker apar topar hastaneye kaldırıldı! Ambulanslar gece boyunca mekik dokudu Kayseri'de 105 asker apar topar hastaneye kaldırıldı! Ambulanslar gece boyunca... Haberi Görüntüle

NİHAİ HEDEF TÜRKİYE

12- Şimdi Ermenistan’ı NATO’ya alarak, Karabağ savaşının intikamını almaya, Kafkasları yeniden karıştırmaya dönük bir plan işletiyorlar. Orta Koridor’un en hassas bölgesinde bir ABD müdahalesi hazırlıklar yapıyorlar. Anadolu-Orta Asya kapısını bir kez daha kapatmak için çalışıyorlar.

13- ABD’nin işgal ettiği, tehdit ettiği, askeri üsler kurduğu yukarıdaki bütün alanlara İsrail ordusu, askeri, silahı da taşınıyor. Ve İsrail sadece Lübnan, Mısır, Suriye’ye tehdit etmiyor. Her ne kadar bugün açıklamasalar da en nihai hedefleri Türkiye'dir. Çünkü Türkiye’de, on yıllardır besledikleri, devleti yöneten kadrolar tasfiye edilmiştir. Bunun intikamını almak için farklı türde saldırılara girişeceklerdir.

14- Ege’de adalarda İsrail askeri var. Rum Kesimi’nde İsrail askeri var. Yunanistan’da İsrail askeri var. Gazze’de İsrail soykırımı var. Lübnan’da İsrail saldırısı var. Şam’da İsrail saldırısı var. PKK ve YPG ile birlikte İsrail askeri gücü ve askerleri var.

15- Şam işgal edildiği anda (ki işgal edeceklerini açık açık söylüyorlar artık), ABD ile birlikte İsrail askerlerini Suriye sınırımızın tamamında göreceğiz. İran’ın Suriye’deki varlığı bu işgali engellemeye yetmeyecek.

16- Daha listeyi çok uzatabiliriz. Türkiye’nin şuan mücadele ettiği, gelecekte de edeceği bütün tehditler ABD kaynaklı. İşte 15 Temmuz bu kategoride bir ABD/Batı “müdahale”siydi ve devam ediyorlar.

Kayıp Rojin Kabaiş kaçırıldı mı? Son görüntüleri ortaya çıktı Kayıp Rojin Kabaiş kaçırıldı mı? Son görüntüleri ortaya çıktı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE KUŞATMAYI YARMAK İÇİN NE YAPMALI?

17- Türkiye bu kuşatmayı yarmak için Suriye’nin kuzeyine müdahale etti. O iş tamamlanmadı. Daha da müdahale etmek zorunda kalacak. Azerbaycan’la birlikte Karabağ’a müdahale etti. Libya’da, Somali’de, Balkanların bir çok bölgesinde, Basra Körfezi’nde/Katar’da askeri üsler kurdu. Afrika’nın her bölgesine açıldı. Irak’ın kuzeyinde aralıksız askeri operasyonlara devam ediyor. Suriye’nin kuzeyine çok ciddi ve kalıcı yeni bir müdahale için şartları olgunlaştırıyor.

18- Türkiye en son Sırbistan’la ortak savunma, silahlanma programlarına karar verdi. Rusya ile yakın ilişkisini koparmıyor. BRICS’e üye olmaya çalışıyor. Gazze ve Lübnan’daki ABD/İsrail saldırılarını açık tehdit gördüğünü ilan etti.

19- Coğrafyanın her alanında ABD ve İsrail’in her hareketi, her planı, her girişimi Türkiye’nin çıkarlarını vuruyor. Aslında adı konulmamış, ilan edilmemiş bir savaş hali söz konusu.

Türkiye savunmada değil, tehditlere saldırı ile cevap veriyor.

20- Peki ABD hala müttefik mi? Kararı siz verin. Kimse şunu unutmasın. Türkiye büyük bir coğrafyanın adıdır! Ve tarih, bizi büyüten, onları küçülten bir döneme girdi.  İşte bu gücü kırmak için, içeride ve yakın çevremizde olağanüstü bir proje uygulanıyor." dedi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading