İbrahim Karagül'den 'tarafsız kalalım' diyenlere: 20 bin çocuğu öldürdüler, insan değilsiniz...

İbrahim Karagül'den 'tarafsız kalalım' diyenlere: 20 bin çocuğu öldürdüler, insan değilsiniz...

TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Gazze'de tarafsız kalalım" diyen güvenlik uzmanlarına karşı Türk milletini uyanık olmaya davet etti. Türkiye'nin ABD ve İsrail'le zaten savaş halinde olduğunu hatırlatan Karagül, "20 bin çocuk öldürüldü Gazze'de. Soykırımın olduğu yerde tarafsızsanız insan değilsiniz" dedi. 

Gündem

29.09.2024, 01:22

TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Ukrayna-Rusya savaşında Türkiye'nin durduğu pozisyonu örnek göstererek "Gazze'de de tarafsız kalalım" diyen güvenlik uzmanlarına sert tepki gösterdi. 

Youtube kanalı Logos'ta Hilal Güven Özbey yönetiminde hazırlanan 'Doğrudan' adlı programda çarpıcı yorumlarda bulunan Karagül, Türkiye'nin ABD-İsrail ittifakıyla zaten savaş halinde olduğuna dikkat çekti. 

Soykırımcıların Gazze'de 20 bin çocuğu öldürdüğünü hatırlatan Karagül, bu ortamda 'tarafsızlık'tan bahsedenlerin milletin aklını bulandırmaya çalıştığına işaret ederek şunları söyledi:

İbrahim Karagül ve Hilal Güven Özbey

"20 bin tane çocuk öldürüldü Gazze'de... Sistematik biçimde çocuklar öldürülüyor ve birileri tarafsız kalmaktan söz ediyor. Devletten devlete savaş olsa bile, şu anda böyle bir şey yok, tek taraflı saldırı var, diyelim devletten devlete savaş oldu. 

1917'de biz üç büyük savaş verdik. Bizim Anadolu çocuklarının mezarları var orada. Anadolu evlatlarının, şehitlerin mezarları var. Biz Lübnan'da, Irak'ta, Suriye'de savaşlar verdik. Sadece 100 yıl önce... İki kuşak önce... İnsanlara uzun bir süre önceymiş gibi geliyor. Bizim burada aidiyetimiz var.  

Ayrıca bu adamlar bizi terör üzerinden tehdit ediyor ve vuruyorlar zaten. Afrin'de, Fırat Kalkanı'nda kiminle savaştı Türkiye? PKK ile mi savaştı? DEAŞ'la mı savaştı? Amerika ve İsrail'le savaştı. 

Kim yönetiyordu bu güçleri? Amerikalılar ve İsrailliler yönetiyordu. O silahları oraya kim taşıdı? Amerikalılar ve İsrailliler taşıdı. Peki neden bahsediyor bu insanlar? Arsız bir şekilde milletin zihinlerini bulandırmaya, gözlerini kör etmeye çalışıyorlar. Bu tiplere karşı uyanık olmak gerekiyor."

Selçuk Bayraktar: İsrail çok vahşi bir terör eylemiyle bütün dünyayı kasıp kavurdu Selçuk Bayraktar: İsrail çok vahşi bir terör eylemiyle bütün dünyayı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE BİR COĞRAFYANIN ADIDIR 

"Türkiye sınırlarından ibaret bir devlet değildir; Türkiye bir coğrafyadır. Türkiye bir coğrafyanın adıdır. Türkiye Kızıldeniz'den Basra Körfezi'ne, Hazar Denizi'nden Saraybosna'ya kadar, Doğu Avrupa'ya kadar, Karadeniz'den Hint Okyanusu'na kadar bir coğrafyanın adıdır. 

Bunu bundan sonra böyle bileceğiz. Bu mirastan ister kaçın, ister kaçmayın. Bu miras sizi yakalar. Bu mirastan kurtulamazsınız. İmparatorluk mirasından kurtulamazsınız.

Dolayısıyla bizim aklı başında yorumculara, güvenlikçilere, gerçekçi insanlara ihtiyacımız var. Birilerinin borazanlığını, tetikçiliğini, istihbarat ajanlığını yapanlar bu milletin zihnini iğfal ediyor. 

Böyle bir tarafsızlık mümkün değil. Soykırımın olduğu bir yerde tarafsızsanız insan değilsiniz zaten. 40 yıldır bize dokunuyorlar zaten. 40 yıldır bizi PKK ile savaştıran kimler? Amerikalılar, Avrupalılar ve İsrailliler. 40 yıldır ülkemizi teröre boğanlar, binlerce insanı şehit ettiren kimler? Amerika, İsrail, Avrupa ülkeleri..." 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü)

"15 Temmuz'u kimler yaptı? Gezi olaylarını kimler yaptı? Bize dokunuyorlar, bizimle savaş halindeler zaten. İçeride, dışarıda, sınır ötesinde, her yerde... Binlerce TIR dolusu askerî yığınak yapıp terör ordusu kuruyorlar. Kim kuruyor? Amerikalılar, Avrupalılar, İsrailliler. 

Dedeağaç'a kim gelip üs kuruyor. Amerikalılar, Avrupalılar. İsrail askerleri de Yunanistan'da. Ege adalarına kim yığınak yapıyor? Amerikalılar, Avrupalılar ve İsrail değil mi? Kıbrıs Rum Kesimi'ni kim askerî üsse dönüştürüyor? Amerika, İsrail ve Avrupa değil mi? 

Bizi çepeçevre kuşatıyorlar ve bize dokunuyorlar zaten. Daha neyin dokunmasını bekliyorsunuz?

Dokunmaktan kasıt, Türkiye'nin bir bölümünün parçalanması mı? O zaman mı aklımız başımıza gelecek? O zaman iş işten geçmiş olacak zaten. Hiçbir devlet kendisini sınırının sıfır noktasında savunamaz. Denizde de öyledir, karada da... Sınırın çok ötesinde savunma yapmak zorundasınız." 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading