Yandex Metrica

Sitede Ara

İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Yangından etkilenen illere ilk destekler gönderildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Yangından etkilenen illere ilk destekler gönderildi

Ülke genelinde yangınlarla mücadele sürerken devlet bir yandan da vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yürütüyor. Bu çerçevede yangından etkilenen illerin valiliklerin hesaplarına toplamda 13,5 milyon lira gönderildi.

Gündem

18.08.2024, 11:05

Türkiye'nin alevlerle mücadelesi devam ediyor. Özellikle batı illerimizde çıkan orman yangınlarına müdahalede devlet tüm imkanlarını kullanıyor. Gerek karadan ve gerekse de imkan verdiği ölçüde havadan yapılan müdahalelerle yangınların kontrol altına alınması konusunda önemli aşamalar kaydedildi. 

PKK'dan CHP'ye akıl! Terörist elebaşı muhalefet için yol haritası çizdi: Bunu yapmak zorunda kalacaklar PKK'dan CHP'ye akıl! Terörist elebaşı muhalefet için yol haritası çizdi:... Haberi Görüntüle

TUTUKLAMALAR VAR

Devlet, sadece yangınların kontrol altına alınması noktasında değil vatandaşların ihtiyaçlarını karşılanması noktasında da etkin rol oynuyor. Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Sandal köyü yakınlarında orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, basına açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, devletin yangınları söndürmek için tüm imkanlarını kullandığını belirterek yeşil vatanın kurtarılması için yoğun gayret gösterildiğini söyledi. Soruşturmaların devam ettiğini belirten Yerlikaya, İzmir'de 7 kişinin gözaltına alındığını, Bolu Göynük'te 2 kişinin tutuklandığını, 2 kişinin deadli kontrolü olduğunu hatırlattı. Bakan Yerlikaya sözlerine şöyle devam etti: "Akşama doğru Tire'deki o 3 gözaltıyla da ilgili mahkeme değerlendirmesini yaptı, kararını verdi. Onlar da tutuklandı. Bununla ilgili az önce Eşme'yle ilgili de bir şüpheli olduğunu hem burada Orman Bölge Müdürümüz, Valimiz, hem de jandarmamız ifade ettiler." 

Zengezur Koridoru gerginliği! Rusya'nın kararı İran'ı rahatsız etti: Jeopolitik riskler doğurur iddiası! Zengezur Koridoru gerginliği! Rusya'nın kararı İran'ı rahatsız etti: Jeopolitik riskler... Haberi Görüntüle

"GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYALIM"

Vatandaşlardan orman yangınalrıyla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyen Bakan Yerlikaya, şunları söyledi: "Bu noktada, bu coğrafyada en ufağından yani sigara izmaritinden tutun da mangal yakmayla da ilgili başımıza gelen bir imtihan oldu. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Biz sizlerden her zamankinden çok daha fazla, özellikle bugünden önümüzdeki bir hafta boyunca hassasiyet bekliyoruz. Gözümüz gibi korumak zorundayız. Ama Allah muhafaza burada olduğu gibi bir yangınla karşı karşıya kaldığımız zaman da tüm işimiz yangının bir an önce söndürülmesi."

IPhone 16'nın tanıtılmasının ardından fiyatlar güncellendi! Zamlar peş peşe geldi IPhone 16'nın tanıtılmasının ardından fiyatlar güncellendi! Zamlar peş peşe geldi Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN'DAN DESTEK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le gün içinde görüşme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle kardeş ülkeden 12 tonluk yangın söndürme uçağının İzmir'de söndürme faaliyetlerine katılacağını belirten Yerlikaya, İzmir ve Bolu'daki bazı yangın bölgelerinde ön hasar tespitlerini tamamladıklarını, pazartesi günü öğlene kadar bunların kesin sonuçlarını bitirip, yangından zarar gören vatandaşlara AFAD olarak gereken yardımları ulaştırıp, destek ödemelerini yapacaklarını kaydetti.

Son dakika... Su kuyusu kazısında göçük: İşçiler toprak altında kaldı! Son dakika... Su kuyusu kazısında göçük: İşçiler toprak altında kaldı! Haberi Görüntüle

"HESAPLARA GÖNDERİLDİ"

Yangından etkilenen illere para desteği sağlandığını söyleyen Bakan Yerlikaya, şunları söyledi: "13,5 milyon lira ilk etapta ilgili valiliklerin hesaplarına, AFAD hesaplarına para gönderdik ki buradaki bu çalışmalara, tahliye olan vatandaşlarımıza bir can suyu olsun. Hasar tespitleri kesinleştiği andan itibaren biz son derece hızlı bir şekilde ilgili vatandaşlarımıza aktaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu gibi ormanla ilgili mücadelelerde hem desteklerini gösteriyor hem de kendisine anbean bilgi arz ediliyor. Onun da geçmiş olsun dileklerin tüm vatandaşlarımıza iletmek istiyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading