Yandex Metrica

İETT'nin kabarık sicili ölüm saçıyor! Son 1 yılda kazalarda kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı?

İstanbul Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve 2'si ağır 50 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili gözaltına alınanlarla adliyeye sevk edilirken kazanın ardından İBB iştiraki İETT'nin son bir yılda karıştığı kazalar ortaya çıktı. 

Gündem

30.08.2024, 14:25

İstanbul Küçükçekmece'de metrobüslerin çarpıştığı kaza Türkiye'nin gündemine oturdu. 1 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişinin yaralandığı kazada gözaltı sayısı 4'e çıkarken 2 kişi adliyeye sevk edildi. Kazanın ardından İBB iştiraki İETT'nin sicili de ortaya döküldü. Son 1 yılda İETT'nin kusurlu olduğu kazalarda 5 kişinin hayatını kaybettiği 356 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

Mesut Kazancı kimdir? Su istedi diye vahşice öldürüldü! Mesut Kazancı kimdir? Su istedi diye vahşice öldürüldü! Haberi Görüntüle

ŞOFÖR VE DENETİM AMİRİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

İstanbul Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında gözaltına alınan, metrobüs şoförü Düzgün Murat Çetin ve denetim amiri Şafak Yıldız Sefaköy Polis Merkezi'nde tamamlanan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Çetin ve Yıldız polis ekipleri eşliğinde Küçükçekmece Adliyesi'ne getirildi.

Batı'yı korku sardı! Türkiye'nin BRICS üyeliği yeni gündem: Türkiye'yi kaybedersek askeri avantajı kaybederiz! Batı'yı korku sardı! Türkiye'nin BRICS üyeliği yeni gündem: Türkiye'yi kaybedersek... Haberi Görüntüle

ALTI KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI 

Küçükçekmece’de bir kişinin hayatını kaybettiği, 2’si ağır 50 kişinin de yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişi adliyeye sevk edildi. Soruşturmada yeni gözaltılar da var. Yol bakım çalışmasında görevli metrobüs komuta amiri, bölge şefi, proje müdürü, şantiye şefi, müdür ve müdür yardımcısı olmak üzere 6 kişi daha gözaltına alındı.

2024 Okullarda ilk ara tatil ne zaman olacak? Birinci dönem ne zaman sona eriyor? 2024 Okullarda ilk ara tatil ne zaman olacak? Birinci dönem... Haberi Görüntüle

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR 

İstanbul Küçükçekmece'de Beylikdüzü istikametine ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy mevkiinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen başka bir metrobüse yandan çarptı. Bu kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı ve yaralılardan 2'sinin durumu ağır olarak kaydedildi. Olay sonrası Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Jahrein tutuklandı mı? Jahrein neden gözaltına alındı? Jahrein tutuklandı mı? Jahrein neden gözaltına alındı? Haberi Görüntüle

KAZANIN SEBEBİ BELLİ OLDU 

Olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, kazanın metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Rapora göre, sürücü yolda yer alan dönüş uyarısını fark etmedi ve dönmesi gereken noktayı kaçırdı. Aniden dönüş yapmaya çalışması sonucunda kazanın gerçekleştiği tespit edildi.

Belçikalı kadın Kur'an-ı Kerim'den etkilenerek Müslüman oldu Belçikalı kadın Kur'an-ı Kerim'den etkilenerek Müslüman oldu Haberi Görüntüle

İETT'NİN KABARIK SİCİLİ 

İlk olarak Küçükçekmece'deki kazadan 1.5 saat sonra Zeytinburnu durağına yakın bir noktada metrobüs yangını meydana geldi. Metrobüsün motor kısmında çıkan duman aynı güzergâhta seyreden başka metrobüs sürücüleri tarafından fark edildi.

Eyüpsultan'da ise saat 11.00 sıralarında Alibeyköy İETT Garajı'na giriş yapan bir otobüsün tekerleği patladı. Kazalar ve ihamaller bununla da sınırlı değil. 

Narin cinayetinde son dakika... O isim tutuklandı Narin cinayetinde son dakika... O isim tutuklandı Haberi Görüntüle

2023 YILINDA MEYDANA GELEN KAZALAR

29 Mayıs: Gaziosmanpaşa'da İETT otobüsüyle bir otomobilin çarpışması sonrasında otomobil sürücüsü hayatını kaybederken otobüste bulunan 3 yolcu yaralandı.

6 Haziran: Ümraniye'de yolun karşısına geçmeye çalışan temizlik işçisine İETT otobüsü çarptı. 67 yaşındaki Abdurrahman Aydın kaza sonrasında hayatını kaybetti.

7 Haziran: Beykoz'da arıza yapan İETT otobüsünü tamir eden E.B. adlı İETT bakım personeli, otobüsün körüğünün sönmesi sonucu otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti.

9 Eylül: Avcılar'da 4 metrobüs zincirleme kaza yaptı. 99 yolcu yaralandı.

12 Eylül: Ümraniye'de kontrolden çıkan İETT otobüsü duvara çarptı. 2 kişi yaralandı.

6 Ekim: Gaziosmanpaşa Meydanı İETT peronlarında otobüsün radyatörüne su dolduran şoföre, perona yanaşırken bilinmeyen bir nedenle kayan başka bir belediye otobüsü çarptı. İki aracın arasında sıkışan şoför, hayatını kaybetti.

5 Aralık: Eyüpsultan ilçesinin Alibeyköy semtinde sabah saatlerinde tramvay ile otobüsle çarpıştı. Kazada 33 kişi yaralandı.

20 Aralık: Kabataş - Bağcılar seferini yapan tramvay, Karaköy istikametine giderken yan taraftaki hatta geçmek için makas attı. Fakat tramvayın hızla giderken makas atması sonucu raydan çıkarak yola girip ortada bulunan enerji direğine çarptı. Kazada 6 yolcu yaralandı.

Çomar festivali! Hayvan dernekleri Yenikapı'da toplandı: Köpek kılığına girdiler! Çomar festivali! Hayvan dernekleri Yenikapı'da toplandı: Köpek kılığına girdiler! Haberi Görüntüle

2024 YILINDA MEYDANA GELEN KAZALAR 

7 Ocak: İETT yön levhasına çarptı. 8 kişi yaralandı.

11 Mart: Bakırköy'de üzerine tır devrilen otomobildeki 4 kişi hayatını kaybederken, hafif yaralanan tır sürücüsü gözaltına alındı.

20 Mart: Beykoz'da İETT otobüsü yayaya çarptı. 79 yaşındaki kadın hastaneye sevk edildi.

12 Temmuz: Sultangazi'de İETT otobüsü park halinde TIR'a arkadan çarptı 8 yaralı.

27 Ağustos: Şişli'de otomobile çarpan İETT otobüsünde 3 kişi yaralandı.

27 Ağustos: Bakırköy'de alt geçide çarpan tır, Halkalı Eminönü seferini yapan İETT otobüsünün üzerine devrildi. 8 yolcu yaralandı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading