Yandex Metrica

İGDAŞ işçilerinden İBB önünde eylem: 'Hakkımızı alacağız

İGDAŞ işçilerinden İBB önünde eylem: 'Hakkımızı alacağız

İGDAŞ'ta taşeron olarak çalışan çeşitli sendikalara bağlı işçiler Saraçhane'deki İBB binası önünde protesto düzenledi. Ellerinde pankartlarla alana gelen işçiler burada bir süre oturma eylemi yaptı.

Gündem

24.08.2024, 21:16

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde belediye iştiraki İGDAŞ'ta taşeron olarak çalışan işçilerin eylemi vardı. İşçiler, maaşlarına zam, kadro ve toplu sözleşme hakkı talepleriyle İBB önünde eylem yaptı.

Son dakika: Narin cinayetinde tutuklanan amcayla ilgili yeni gelişme! Telefon kayıtlarına ulaşıldı Son dakika: Narin cinayetinde tutuklanan amcayla ilgili yeni gelişme! Telefon... Haberi Görüntüle

"SEFALETE MAHKUM EDİLDİK"

"Sefalet ücretine, yoksullaşmaya, açlığa hayır", "İnsanca yaşamak istiyoruz" ve "İGDAŞ'ta taşeron işçilerine insanca yaşam ücreti" yazılı pankartlar taşıyan işçiler, "İGDAŞ işçisi köle değildir" ve "Hakkımızı alacağız" şeklinde de slogan attı. Alanda konuşma yapan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi. Küçükosmanoğlu, "Açlığa, yoksulluğa, sefalete karşı duruşumuzu bildirmek için buradayız. İBB işletmelerinde taşeron işçi olarak çalışan yüzlerce arkadaşımızın sefalete mahkum edilmesine karşı buradayız." ifadelerini kullandı. Yönetimin işçileri sözleşmeleri bahane ederek zamlardan ve diğer haklardan mahrum bıraktığına dikkat çeken Küçükosmanoğlu, "Hem toplu iş sözleşmesi hem de insanca bir yaşam için hep birlikte örgütlü bir mücadele vereceğiz. Taşeron cehenneminin ortadan kaldırılması için mücadele ediyoruz." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan 'Famagusta' dizisine tepki: Gerçekler saptırılıyor! KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan 'Famagusta' dizisine tepki: Gerçekler saptırılıyor! Haberi Görüntüle

"VİCDANSIZLIKTIR, ADALETSİZLİKTİR"

İBB'deki diğer işçilere yapılan zammın kendilerine yapılmadığını ve bu hususta ayrımcılık yapıldığını ifade eden Küçükosmanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "İhale sözleşmesidir, yapacak bir şey yok.' dayatmasına teslim olmayacağız. Bu vicdansızlıktık, adaletsizliktir. 90 bin işçinin 80-85 binine ilave ücret artışı yapacaksın, toplu sözleşmeyi revize edeceksin ama taşeron işçisine gelince 'İhale şartnamesi bu.' diyeceksin. Biz sendika olarak özel sektörde nasıl ortadan kaldırmışsak, taşeron cehennemini ortadan kaldırmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading