Yandex Metrica

Sitede Ara

İhmalkarlık ölüm getirmişti! İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik faciasında 42 sanık için hesap günü!

İhmalkarlık ölüm getirmişti! İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik faciasında 42 sanık için hesap günü!

İzmir'de iki kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili olayda yeni bir gelişme yaşandı. İhmalkarlığın ölüm getirdiği soruşturmada 42 sanık ilk kez hakim karşısına çıkıp savunma yaptı. 13'ü tutuklu 42 sanık hakkında 15'er yıla kadar hapis isteniyor. Öte yandan tutuklu bulunan sanıkların ilk ifadeleri de ortaya çıktı.

Gündem

05.09.2024, 22:40

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağış esnasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin haklarında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan dava açılan ve 22,5 yıla kadar hapis cezaları istenen 13'ü tutuklu 42 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya  tutuklu sanıkların tamamı salonda bulunurken tutuksuz sanıkların bir kısmı salonda hazır bulundu; bazıları ise SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Ayrıca duruşmaya, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, taraf avukatları ile aileler katıldı. Duruşmada, savcılık makamını İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necati Kayaközü, temsil etti.

Victor Osimhen kimdir? Galatasaray Osimhen'i transfer etti mi? Osimhen bonservisi ne kadar? Victor Osimhen kimdir? Galatasaray Osimhen'i transfer etti mi? Osimhen bonservisi... Haberi Görüntüle

"SAHA EKİPLERİ BANA BAĞLI DEĞİL"

Mahkeme başkanı, iddianameyi ve suçlamayı söyledikten sonra sanıklara söz verdi. İlk söz verilen tutuklu sanık olan sorumlu şirketin teknik şef olarak çalışan Ahmet Orhan Kaygısız, "Olay yerinde 2015 yılında yürütülen çalışmadan haberim yok. 9 Ocak'taki çalışmalardan haberim yoktu, benim birimime ihbarlar gelmez. Arıza onarımda hiç bulunmadım. Yetki ve sorumluluk alanım farklı. Saha ekipleri bana bağlı değil" diyerek ifadesini verdi. 

Son dakika: Narin Güran cinayetinde 8 tutuklama: Aralarında anne ve abisi de var Son dakika: Narin Güran cinayetinde 8 tutuklama: Aralarında anne ve... Haberi Görüntüle

"BİR ACI BAŞKA ACIYLA TÖRPÜLENMEZ"

Tutuklu sanıklardan sorumlu şirketin Arıza Onarım Müdürü Ali Külak da savunmasında "Yaşanan acı olaydan dolayı çok üzgünüm. Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Bir acı başka acıyla törpülenmez. İddianameyi okuyunca çok şaşırdım. 9 yıldır sorunsuz işleyen bir tesisin inşaasından suçlanıyorum. Sorun dış etkenlerdir. Kablo derinliği olması gerektiği gibidir. Ben idare kısmındayım. Ben sorumluluğumun olmadığını düşündüğüm şeyler nedeniyle tutukluyum. Suçlamayı kabul etmiyorum" açıklamasında bulundu.

Doğrulanmış ilan 15 Eylül'de zorunlu mu? 15 Eylül'den sonra cezası var mı? Doğrulanmış ilan 15 Eylül'de zorunlu mu? 15 Eylül'den sonra cezası... Haberi Görüntüle

BİLİRKİŞİ RAPORU ÇIKTI 

İki kişinin ölümüyle ilgili sonuçlanan olaya ilşkin ön rapor da ortaya çıktı. Bilirkişi incelemesine ilişkin teknik ayrıntıların yer aldığı raporda, bir besleme devresine ait kablonun yağmur tahliye mazgalı altına sıkıştığı ve yalıtımının zedelendiği, ölümlere bu bölümdeki faz toprak arızasının neden olduğu belirtildi.

Bakan Memişoğlu'ndan dikkat çeken uyarı! 'Genç nüfusumuza bir saldırı' Bakan Memişoğlu'ndan dikkat çeken uyarı! 'Genç nüfusumuza bir saldırı' Haberi Görüntüle

60-80 CM OLMASI GEREKEN DERİNLİK 15 CM ÇIKTI 

Besleme devrelerine ait kabloların zeminden 36 ila 45 santimetre derinlikte olduğu, temasın olduğu noktada ise bu derinliğin 15 santimetreye kadar gerilediği neredeyse mazgalın kalınlığıyla aynı seviyeye geldiğinin açıklandığı raporda, ilgili yönetmeliğe göre ise bu derinliğin normalde 60 ila 80 santimetre olması gerektiğine vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin yeminine sert tepki: Bu kılıçları kime çekiyorsun? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin yeminine sert tepki: Bu kılıçları kime çekiyorsun? Haberi Görüntüle

ELEKTRİK KABLOSU GÖRÜLDÜ

Google haritalarda 3 ay önce, yani Nisan 2024'te kayda geçen fotoğraflarda 2 kişinin hayatını kaybettiği noktadaki mazgalın bitişiğinde elektrik kablosunun açıkta durduğu görüldü. Bu da cinayet gibi ihmalin göz göre göre geldiğini gözler önüne serdi. Vatandaşlar sosyal medyada paylaşılan Google haritalar fotoğraflarının altına yaptıkları yorumlarla yaşanan olaya tepki gösterdi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading