Yandex Metrica

Sitede Ara

İki kişi akıma kapılarak feci şekilde can vermişti! İzmir'deki dehşet veren olayda yeni gelişme

Geçtiğimiz günlerde aşırı sağanak sonrası İzmir'de akıma kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı çıktı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gözaltına alınan 27 şüpheli adliyeye sevk edilmiş, 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı, 7 şüpheli hakkında ev hapsi, 6 şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Gündem

19.07.2024, 11:23

İzmir'de geçtiğimiz günlerde etkili olan yağmur hayatı olumsuz yönde etkiledi. Merkez ilçelerde etkili olan şiddetli yağış ve dolu sonrası yollarda su birikintileri oluştu. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekerken Karşıyaka Naldöken Kavşağı girişi ve bazı bölgelerde araçlar su birikintilerinin içinde seyretmek zorunda kaldı.

Konak'ta sağanak yağmurdan kaçmaya çalışan 44 yaşındaki İnanç Öktemay, Enver Dündar Başar Sokak'taki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılıp yere düştü. 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz de ona yardım etmek isterken akıma kapılıp arkadaşının yanına düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sivas Kongresi mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sivas Kongresi mesajı Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ: 14 KİŞİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 14 şüpheli hakkında tutuklama kararının çıktığını bildirdi.

Bakan Tunç, açıklamasında İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını hatırlatırken şunları kaydetti;

"Gözaltına alınan 27 şüpheli adliyeye sevk edilmiş, 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı, 7 şüpheli hakkında ev hapsi, 6 şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" 

FETÖ mensubu firari eski emniyet müdürü yakalandı! Hakkında 7 yıl hapis cezası isteniyordu FETÖ mensubu firari eski emniyet müdürü yakalandı! Hakkında 7 yıl... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK AKIMINA KAPILIP CAN VERDİLER

Çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarılan 2 arkadaşa ilk müdahaleyi olay yerinde vatandaşlar yaptı. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle su birikintisinden çıkarılan İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, apar topar hastaneye kaldırıldı. Vatandaşlara, kaldırıldıkları Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alsancak Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

İstanbul'da 9 Eylül'de toplu ulaşım ücretsiz olacak! İşte detaylar... İstanbul'da 9 Eylül'de toplu ulaşım ücretsiz olacak! İşte detaylar... Haberi Görüntüle

İLK ŞÜPHE KANALİZASYONDAKİ ELEKTRİK KAÇAĞI

Olayın yaşandığı bölgeye gelen elektrik firması yetkilileri ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede incelemelerde bulundu. Yetkililer ilk olarak kanalizasyonda elektrik kaçağının olduğu şüphesiyle, kanalizasyonun olduğu bölgede kazı çalışması yapacak.

Diyanet dualarda Atatürk'ü anmıyor demişlerdi! Yalan algıyı çürüten görüntüler ortaya çıktı Diyanet dualarda Atatürk'ü anmıyor demişlerdi! Yalan algıyı çürüten görüntüler ortaya... Haberi Görüntüle

“BURADA ELEKTRİK VAR, BURAYI YAPIN' DEDİM”

Korkunç olaya tanıklık eden bölge esnafından 58 yaşındaki İsa Yaman, o anları şu sözlerle anlattı;

“Dün deponun orada gördüm. Kız düştü, arkadaşı kurtarmak istedi ama onunla beraber o da düştü. İkisine de elektrik çarptı. Ben karşıdan gördüm, müdahale edemedim. İkisi de öldü. Elektrik telleri 6 seneden beri orada duruyor. Beni bile 2 sefer ayağımdan çarptı. Ben de zor kurtuldum, yoksa ölmüştüm. Ben onları uyardım, ‘burada elektrik var, burayı yapın' dedim. Yapmadan bıraktılar”

İsyan bildirisi yayımlandı! Avrupa'dan PKK'ya karşı sert çıkış: Artık dur deyin! İsyan bildirisi yayımlandı! Avrupa'dan PKK'ya karşı sert çıkış: Artık dur... Haberi Görüntüle

AKIMA KAPILAN 2 KİŞİ, BİRBİRİNİ TANIMIYORMUŞ

Dehşete düşüren olayda yaşamını yitiren 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz'in Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi olduğu ve aynı olayda hayatını kaybeden 44 yaşındaki İnanç Öktemay ile birbirlerini tanımadıkları öğrenildi. Yakınları, önce Özge Ceren Deniz'in akıma kapıldığını, İnanç Öktemay’ın ise onu kurtarmak isterken hayatını kaybettiğini belirtip, yaşananlar nedeniyle üzgün olduklarını söyledi. 

Özge Ceren Deniz'in cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye'ye götürüleceği, İnanç Öktemay'ın cenazesinin ise bugün ikindide İzmir'de toprağa verileceği bildirildi.

Emniyet harekete geçti! Burs tuzağına dikkat: Dolandırıcıların yeni hedefi üniversite öğrencileri! Emniyet harekete geçti! Burs tuzağına dikkat: Dolandırıcıların yeni hedefi üniversite... Haberi Görüntüle

''BAHÇE HORTUMUNU AYAĞINA DOLADIM, SUDAN ÇIKARTTIM''

Akıma kapılarak hayatını kaybeden iki kişiye ilk müdahaleyi yapan mahallelilerden 30 yaşındaki Nurullah Özel, "Otoparkta oturuyordum. Yoldan sesler geldi. Seslere doğru gittim. Ayağımda terlikler vardı. Biri suda elektrik akımı olduğunu söyledi. Eve gidip çizmelerimi giydim, elime de bir sopa alıp müdahale ettim. Düşüncem, eğer elektrik akımına kapıldılarsa sopayı uzatıp onları sudan çıkartmaktı. Ama gittiğimde ikisinin de bilinçleri kapalıydı. Tekrar eve koştum. Çekpası ve bahçe hortumunu aldım. İlk başta kızın ayağını kaldırarak, bahçe hortumunu ayağına doladım ve kızı sudan dışarıya çıkardım. Aynı şekilde aynı müdahaleyi erkeğe de yaptık. Ama çıkarttığımızda, nabzını kontrol ettiğimizde kızın bedeni soğuktu. Büyük ihtimalle çoktan hayatını kaybetmişti. Erkeğin bedeni hala sıcaktı. Kalp masajı ve suni teneffüs yaptık. Erkeğin kalbi atıyordu, sonrasında ambulansa hastanelere kaldırıldı" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading