İki kızı vahşice katleden katilin son günü: Mahalleli o caniyi anlattı: Olay günü bakın ne yapmış?

İki kızı vahşice katleden katilin son günü: Mahalleli o caniyi anlattı: Olay günü bakın ne yapmış?

Cuma günü İstanbul'da İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i vahşice katleden Semih Çelik'in daha önce 5 kez psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi. Mahalle sakinleri, Çelik’in sessiz bir hayat sürdüğünü, kimseyle iletişim kurmadığını, selam dahi vermediğini ancak olay günü fırına gidip, “Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?” diye sorduğunu söylediler.

Gündem

06.10.2024, 11:25

İstanbul'da iki ayrı cinayetle Türkiye'nin gündemine oturan  Semih Çelik'in  Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi’nde kasaplık yaptığı öğrenildi. İkbal Uzuner (19) ve Ayşenur Halil’i (19) yarım saat arayla katleden ve daha sonra Edirnekapı surlarının üzerine çıkan Semih Çelik, öldürdüğü İkbal Uzuner’in başını kesip aşağı attı. 

Uzun sure surların üzerinde oturduktan sonra boğazına ip geçiren katil zanlısı  surlardan atlayarak intihar etti.

2 ayrı organize suç örgütüne 'KUYU' darbesi: Çok sayıda şüpheli yakalandı 2 ayrı organize suç örgütüne 'KUYU' darbesi: Çok sayıda şüpheli... Haberi Görüntüle

KATİL SON GÜN NE YAPTI?

Semih Çelik’i mahallesine giden ve olay günü ne yaptığını soran Hürriyet muhabirleri, çarpıcı gerçekleri ortaya çıkardı. Önceden Fatih’te oturan Semih Çelik, 2018 yılında Eyüpsultan’da çıkmaz sokaktaki 5 katlı bir evin 2. katına taşındığı öğrenilirken, Semih'in Fatih’teki bağlarını hiç koparmadı, vaktini eski yaşadığı yerde geçirdiği öğrenildi.

Yıllardır oturduğu semtte hiç bir esnafla iletişime geçmeyen katili mahalle esnafı, "Arada sırada yüzünü görürdük, selam dahi vermezdi. Sadece buradaki evine yatmaya gelirdi" diyerek özetledi.

Olay gününü anlatan mahalle sakinleri, Semih Çelik'in sokağın karşısındaki fırına uğradığını ve orada orada kıyafetlerini göstererek, “Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?” sorsunu yönelttiğini bildirdi.

O sokakta emlakçılık yapan Uğur Yılmaz (49), “Bizim mahallemiz köy gibidir, herkes birbirini tanır. Ancak biz, kendisini ve babasını tanımıyoruz. Çok az görürdük. Hele annesini hiç bilmiyoruz, sanırım Ankara’da kalıyormuş." dedi.

Sözlerine devam eedn Yılmaz, "Olay günü sabah babasıyla konuşuyor, babasına ‘Kız arkadaşım gelecek, kahvaltı yapacağız’ diyor. Babası da evden çıkıyor. Sonra öğreniyoruz ki çocuk iki kişiyi öldürmüş. Kasap olduğunu duyduk ama nerede bir şey bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahallede oturan 70 yaşındaki Hasan Şahin ise, "Semih Çelik’i birçok kez gördüm ama yalnızca gördüm. Temiz yüzlü, sakin bir çocuktu. Ancak bir diyaloğumuz, merhabalaşmamız yoktu. Buraya da birkaç sene evvel taşınmışlar, o zaman bina inşaat halindeymiş. Bırakın böyle bir olayı, hırsızlık bile olmazdı bizim mahallemizde, kapıda anahtar bırakırdınız. Böyle bir şey yaşanması çok kötü ve üzücü” diye konuştu.

Rojin Kabaiş kimdir, aslen nereli? Rojin isminin anlamı ne demek? Rojin Kabaiş kimdir, aslen nereli? Rojin isminin anlamı ne demek? Haberi Görüntüle

KATİLİN BABASINDAN AÇIKLAMA

Katil Semih Çelik'in babası ise polise verdiği ifadede, Eyüpsultan’da öldürülen Ayşenur Halil’in oğlunun sevgilisi olduğunu, Fatih’te öldürülen İkbal Uzuner’in ise oğlunun okul arkadaşı olduğunu söyledi. Çelik, oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu, daha önce bu konudan dolayı hastanede tedavi gördüğünü de söyledi.

Semih Çelik’in herhangi bir suç kaydı olmadığını belirten emninyet ise, 2 adet kayıp şahıs, 1 adet intihara teşebbüsten suç kayıtlarının olduğunu ve son 1 yıl içerisinde Eyüpsultan Devlet Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde toplam 5 adet hastane kaydının olduğunu tespit etti. 

Bakan Yerlikaya'dan düzensiz göçle mücadele açıklaması: 'Kaynağında çözme stratejisi yürütüyoruz' Bakan Yerlikaya'dan düzensiz göçle mücadele açıklaması: 'Kaynağında çözme stratejisi yürütüyoruz' Haberi Görüntüle

CİNAYETİ NASIL İŞLEDİ?

Katliam sonrası katilin evinde incelemeler yapan polis, Semih Çelik'e ait bir defter üzerine çizilmiş, kafası ile vücudu birbirinden ayrılmış ve vücudu parçalanmış şekilde karakalem çizimi buldu. Fatih’te öldürülen İkbal Uzuner’in de Semih Çelik’in defterinde bulunan resme benzer şekilde öldürüldüğü tespit edildi.

Semih Çelik’in katlettiği İkbal Uzuner için geçtiğimiz yıl çektiği video ortaya çıktı. Söz konusu videoda Çelik, "İkbal seninle özel olarak vedalaşmak istedim. Sonunda ölüyorum. Benim yüzümden yaşamış olduklarından dolayı özür diliyorum." ifadelerini kullanmış.

Korkmana ya da endişe etmene gerek kalmayacak. Umarım normal bir yaşam yaşayıp, güzel ölürsün diyen Çelik, "Ama sana söylemem gereken bir şey var. Bir gün beni gördüğün gün oraya seni öldürmeye gelmiştim, bu hayattan çıkarken can almak istiyorum ve bu insanın sen olması daha değerliydi benim için. Kalbini çıkartmak, gözlerini... biliyorsun zaten oraları. Vazgeçtim, seni öldürürsem kendi cehennemimi yaratmış olacağım. Diğer tarafta peşimi bırakmayacaksın. O yüzden tek başıma gideceğim, kimseyi öldürmeden." demiş.

Habere Tepki Ver

0

4

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading