Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun: 'İsrail, barış girişimlerini suikastlarla ortadan kaldırıyor'

İletişim Başkanı Altun: 'İsrail, barış girişimlerini suikastlarla ortadan kaldırıyor'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in her türlü barış fırsatını ortadan kaldırmak için suikast ve gizli operasyonlarla bölgeyi daha fazla kargaşaya sürüklemeye çalıştığını belirtti.

Gündem

01.08.2024, 09:28

Sosyal medya hesabından 31 Temmuz sabaha karşı İsrail'in İran'ın başkenti Tahran'da şehit ettiği Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye rahmet dileyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in her türlü barış fırsatını ortadan kaldırmak için suikast ve gizli operasyonlarla bölgeyi daha fazla kargaşaya sürüklemeye çalıştığını belirtti.

Haniye suikastının bir ülkenin egemenliğini açıkça ihlal eden devlet destekli İsrail terörizminin son örneği olduğunu ifade eden Altun, "Netanyahu hükümeti ateşkes ya da barış niyeti olmadığını defalarca göstermiştir. Bu hükümet sadece Filistin toprakları üzerindeki hırsızlık ve işgalini genişletmekle ilgilenmektedir ve bu yolda insan hayatını hiçe saymaktadır." ifadelerini kullandı.

Altun, Gazze'deki insani drama da dikkat çekerek İsrail'in Gazzelileri en temel insani ihtiyaçlarından mahrum bıraktığını ve kalıcı çözüm için çaba gösteren siyasi liderleri hedef aldığını belirtti. "İsrail'in insan hayatını hiçe sayması tesadüfi değildir; bilakis Filistin'deki soykırım politikalarının bir tezahürüdür." ifadeleriyle İsrail'in temel politikasını özetleyen İletişim Başkanı, Netanyahu'nun başında bulunduğu hükümetin bölgesel savaşı kışkırtmakla beraber aynı zamanda kendi vatandaşlarının güvenliğini de tehlikeye attığını bildirdi. "Bu hükümete destek verenler insanlıklarından utanmalıdır." diyen Altun, "Müzakere ve barışçıl çözümden bahsettiklerinde onları ciddiye almayacağımızı anlamalıdırlar." ifadesini kullandı. 

Taksi bile daha ucuz! Veliler kara kara düşünüyor: Okul servis ücretleri cep yakıyor Taksi bile daha ucuz! Veliler kara kara düşünüyor: Okul servis... Haberi Görüntüle

"FİLİSTİN DAVASI TARİHTEN SİLİNMEYECEK"

Filistin davasının tarihten silinmeyeceğini, İsrail'in yargısız infazların, suikastların, işgalin ve soykırımın faili olarak tarihe geçeceğini belirten Fahrettin Altun, Haniye'ye yönelik taziye mesajlarını engelleyen Instagram'ı da eleştirdi. Altun, "Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.  Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullandı ve paylaşımını "Filistin er ya da geç özgür olacaktır. İsrail ve destekçileri bunu engelleyemeyecektir." diyerek tamamladı. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading