İletişim Başkanı Altun yangınlardaki son durumu açıkladı: '45'i kontrol edildi, 27 yangına müdahale ediliyor'

İletişim Başkanı Altun yangınlardaki son durumu açıkladı: '45'i kontrol edildi, 27 yangına müdahale ediliyor'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, hem ülke genelindeki hem de İzmir'deki yangınlarla ilgili bir açıklama yaptı. Altun, ülke genelinde 72 yangın çıktığını, bunların 45'nin söndürüldüğünü ve 27'sine ise müdahalenin devam ettiğini bildirdi.

Gündem

17.08.2024, 00:37

Yaz aylarını geçtiğimiz yıla göre orman yangını bakımından sakin geçiren Türkiye'nin yangınlarla mücadelesi yeniden başladı. Ülkenin çeşitli noktalarında çıkan yangınlara müdahaleler sürerken rüzgar, söndürme çalışlamarını olumsuz etkiliyor. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ülke genelinde ve İzmir'de çıkan orman yangınlarıyla ilgili bilgi verdi. Altun, ülke genelinde 72 yangın çıktığını, bu yangınlardan 45'inin söndürüldüğünü ve 27'sine ise müdahale edilmekte olduğunu duyurdu. Altun, devletin tüm imkanlarıyla yangın bölgelerinde ve vatandaşların yanında olduğunu hatırlatarak yangınların ilk anından itibaren ilgili tüm kurum ve kuruluşların koordineli bir şekilde ve büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirtti.

İzmir'deki yangınlara ilişkin de bilgi veren Altun, İzmir'de devam eden yangınlarda toplam 596 araç ve 2965 personel ile müdahale çalışmalarına havadan ve karadan devam edildiğini, yangınla mücadele konusunda devletin vatandaşları şeffaf bir biçimde bilgilendirdiğini ifade etti.

Altun, şu ifadeleri kullandı: "Ancak bu süreçte, kamuoyunda yangınlarla ilgili oluşan hassasiyeti istismar edebilecek yanlış bilgi ve haberler de dolaşıma girebilmektedir. Vatandaşlarımızın kasıtlı ve yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemeleri, sadece resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri esas almaları büyük bir önem arz etmektedir."

Marlon Teixeira kimdir? Şeyma Subaşı'nın yeni sevgilisi Marlon Teixeira nereli? Marlon Teixeira kimdir? Şeyma Subaşı'nın yeni sevgilisi Marlon Teixeira nereli? Haberi Görüntüle

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA: "İZMİR'DEKİ YANGINLARDAN 78 KİŞİ ETKİLENDİ"

Sağlık Bakanlığı, İzmir'deki orman yangınlarından 78 kişinin etkilendiğini, 29 kişinin ise tedavisinin devam ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

 "İzmir'de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading