Yandex Metrica

Sitede Ara

İletişim Başkanı Altun'dan 333. gün paylaşımı: 'Gazze için susma'

İletişim Başkanı Altun'dan 333. gün paylaşımı: 'Gazze için susma'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze'deki soykırımın 333 gündür devam ettiğini belirterek "Gazze'deki çocuklar, kadınlar, yaşlılar, masum siviller temiz suya, yiyeceğe ve sağlık hizmetlerine erişim imkânı bulamıyor. Gazzeliler dünyanın gözleri önünde soykırıma uğruyor. Bu soykırım, sadece Gazze'nin değil, tüm insanlığın vicdanını sarsmalıdır. Uluslararası toplumun 333 gündür devam eden bu barbarlığa karşı birlik olup tepki göstermesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Gündem

04.09.2024, 10:29

İsrail'in Gazze'deki barbarlığı 333. gününde. Tarihin gördüğü en büyük katliamlardan birine imza atan soykırımcı güç, 333 gündür kadın, çocuk demeden özellikle sivillerin bulunduğu alanları bombalıyor. Saldırılarına ara vermeden devam eden işgalciler, uluslararası kamuoyundan gelen uyarılara ise kulaklarını tıkamış durumda. Gazze'de ve işgal ettiği Filistin topraklarında bildiğini okuyan katil ordusu, ABD ve İngiltere başta olmak üzere Batı'dan aldığı destekle ve cesaretle 40 binin üzerinde masum sivili şehit etti. İsrail'in katliamına en yüksek ses ise yine Türkiye'den geliyor. Var olan ticari ilişkileri durduran Türkiye, işgalci güçle diplomatik olarak da ilişki kurmuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok defa yaptığı uyarılar ve artık eyleme dönüşmüş konuşmaları Türkiye'nin onurlu duruşunu göstermesi bakımından son derece önemli. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise İsrail'in katliamına yönelik bambaşka bir politika takip etti. İletişim Başkanlığı, belirli periyotlarla dünya kamuoyuna İsrail ve onun ortakları tarafından söylenen yalanları ortaya çıkarma misyonunu üstlendi ve bunda çok başarılı oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Merkezi, Gazze'deki katliamı gizleyen ve onu yokmuş gibi gösteren paylaşım ve haberlere ilişkin etkin bir itiraz süreci yürüttü. DMM, gerek basında gerekse de sosyal medyada çıkan dezenformatif haber ve paylaşımların aslını ortaya çıkardıkça İsrail'in rahatsızlıkları bir kat daha arttı. Bu, dünya kamuoyunu manipülatif haberlerle istediği gibi yönlendirmeye alışmış İsrail için yeni bir şeydi. 

Son noktada Türkiye'nin Gazze hassasiyeti ilk gün gibi devam ediyor. 7 Ekim 2023'ten; yani İsrail'in masum sivillere başlattığı son büyük saldırının üzerinden geçen 333. günde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından "Soykırım 333. gününde" etiketiyle Gazze'deki İsrail saldırılarına ilişkin paylaşımda bulundu.

İletişim Başkanı Altun, "Gazze için susma!" diyerek başladığı paylaşımında işgalci İsrail'in herhangi bir insani ayrım gözetmeksizin ibadethanelere, okullara, hastanelere bomba yağdırdığını, insani dramı dünyaya aktarmaya çalışan gazetecileri öldürdüğünü belirtti. Gazze'deki insani dramın her geçen gün daha da derinleştiğini ifade eden Altun, Gazzelilerin dünyanın gözü önünde soykırıma uğradığını ve uluslararası toplumun 333 gündür devam eden bu barbarlığa karşı birlik olup tepki göstermesi gerektiğini aktardı. Altun, paylaşımını "Gazze'deki durumu görmezden gelmek, bu zulme ortak olmak demektir. Adalet ve insanlık adına, bu soykırıma son vermek için güçlü bir şekilde sesimizi yükseltmeliyiz." diyerek sonlandırıyor.

CHP'li Beyoğlu Belediyesi'nden ağaç katliamı! Tepkiler üzerine topu İBB'ye attılar CHP'li Beyoğlu Belediyesi'nden ağaç katliamı! Tepkiler üzerine topu İBB'ye attılar Haberi Görüntüle

"GAZZE İÇİN SUSMA! ÇÜNKÜ"

Fahrettin Altun'un paylaşımı şöyle:

"Gazze için susma! Çünkü;

Gazze’de insanlığın en karanlık dönemlerinden biri yaşanıyor. 333 gündür süren saldırılar, şehirleri yerle bir etti. İşgalci İsrail güçleri, hiçbir insani ayrım gözetmeden camilere, kiliselere, okullara, hastanelere bomba yağdırıyor; bölgede yaşanan ağır insanlık dramını belgelemek için çalışan gazetecileri kasıtlı ve sistematik şekilde hedef alıyor.

Gazze'deki çocuklar, kadınlar, yaşlılar, masum siviller temiz suya, yiyeceğe ve sağlık hizmetlerine erişim imkânı bulamıyor. Gazzeliler dünyanın gözleri önünde soykırıma uğruyor.

Bu soykırım, sadece Gazze'nin değil, tüm insanlığın vicdanını sarsmalıdır. Uluslararası toplumun 333 gündür devam eden bu barbarlığa karşı birlik olup tepki göstermesi gerekmektedir. 

Bu trajediyi durdurmak ve çocukların güvenliğini sağlamak için hep birlikte çaba göstermemiz gerekiyor. 

Gazze'deki durumu görmezden gelmek, bu zulme ortak olmak demektir. Adalet ve insanlık adına, bu soykırıma son vermek için güçlü bir şekilde sesimizi yükseltmeliyiz."

Yürek dağlayan detay: Çocuğuna kucağına alamadan şehit oldu Yürek dağlayan detay: Çocuğuna kucağına alamadan şehit oldu Haberi Görüntüle

"EY BATI NE KADAR DAHA ÇOCUK ÖLMESİ LAZIM?"

Paylaşımda Gazzeli çocukların görselleri eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin yer aldığı bir video  yer aldı. Videoda Erdoğan'ın konuşmasından aktarılan sözler şöyle:

"Gazze'de yaşananlar insanlık suçudur, savaş suçudur ve bu suçu işleyenlerden uluslararası hukuk önünde mutlaka hesap sorulmalıdır. Gazze halkını açlıkla, susuzlukla, yakıtsızlıkla, sağlık hizmetlerini çökerterek topluca yok etme peşindeler. Ey Batı! Ne kadar çocuk ölmesi lazım? Ne kadar kadın ölmesi lazım? Ne kadar yaşlı ölmesi lazım ki siz ateşkesi ilan edin."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading