Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun'dan medyaya Narin uyarısı: 'Soruşturmaya zarar veren reyting odaklı yayın yapmayın'

İletişim Başkanı Altun'dan medyaya Narin uyarısı: 'Soruşturmaya zarar veren reyting odaklı yayın yapmayın'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, medyaya uyarıda ulunarak Narin Güran cinayetiyle ilgili yapılan yayınlarda daha hassas olunmasını istedi. Altun, "Birçok ulusal medya organında konuya ilişkin son derece manipülatif, soruşturmaya zarar veren ve 'reyting' odaklı olduğu anlaşılan sorumsuz yayınlar yapılmaktadır.' ifadesini kullandı.

Gündem

14.09.2024, 00:12

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyarbakır'da 21 Ağustos günü cinayete kurban giden ve cansız bedeni 19 gün sonra bir dere kenarında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili yapılan yayınlara ilişkin uyarılarda bulundu. Altun, Ceza Muhakemesi Kanunu'nu hatırlatarak adli soruşturma üzerindeki gizliliğin devam ettiğini belirtti. Medya organlarında konuya ilişkin manipülatif, soruşturmaya zarar veren ve reyting odaklı konuşmaların yapıldığını bildiren Altun, bu yayınlarla ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını duyurdu.

Söz konusu programlarda vatandaşların aklıyla alay edildiğini belirten Fahrettin Altun, konunun uzmanı olmayan kişilerin saatlerce değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi. "Narin kızımızın hatırasına saygının ve soruşturmanın selametinin tamamen göz ardı edildiği; izleyicisinin, okuyucusunun, dinleyicisinin yaşına bakılmaksızın yapılan bu yayınlarla ilgili en yakın takibi yapmakta olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız." diyen Altun, medya kuruluşlarına uyarıda bulunarak titizlikle sürdürülen soruşturmaya halel getirmemeleri çağrısı yaptı.

Son dakika... Ankara'da Gazze zirvesi: MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro liderleriyle bir araya geldi Son dakika... Ankara'da Gazze zirvesi: MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi... Haberi Görüntüle

"REYTİNG ODAKLI SORUMSUZ YAYINLAR YAPILIYOR"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un paylaşımı şöyle:

"Ülke olarak ciğerimizi yakan Narin kızımızın katledilmesiyle ilgili adli soruşturmanın, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca gizliliğinin devam etmesine rağmen maalesef birçok ulusal medya organında konuya ilişkin son derece manipülatif, soruşturmaya zarar veren ve 'reyting' odaklı olduğu anlaşılan sorumsuz yayınlar yapılmaktadır. 

Bu yayınlarla alakalı sağduyulu vatandaşlarımız da ilgili kurumlarımıza çokça şikayette bulunmaktadır. 

Vatandaşımızın aklıyla adeta alay edilen, konunun uzmanları olmamasına rağmen birtakım kişiler tarafından saatlerce olur olmaz mülahazalarda bulunulan, Narin kızımızın hatırasına saygının ve soruşturmanın selametinin tamamen göz ardı edildiği; izleyicisinin, okuyucusunun, dinleyicisinin yaşına bakılmaksızın yapılan bu yayınlarla ilgili en yakın takibi yapmakta olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız. 

Yazılı, görsel, işitsel, dijiital ulusal ve yerel tüm medya kuruluşlarına, vatandaşlarımızı rahatsız eden ve titizlikle sürdürülen soruşturmaya halel getiren bu tür yayınlardan uzak durmaları çağrımızı yineliyor, her bir kuruluşun sorumlu ve etik yayıncılık ilkelerine azami ölçüde riayet etmelerini bekliyoruz."

İzmir Körfezi'ndeki canlı ölümleri sürüyor! Orta körfez de kirli, balıklar kaçamıyor İzmir Körfezi'ndeki canlı ölümleri sürüyor! Orta körfez de kirli, balıklar... Haberi Görüntüle

"YÜZDE 76'SI PROVOKATİF İÇERİK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde Narin Güran cinayetiyle ilgili sosyal medya paylaşımlarına dikkat çelmiş ve bot hesaplar vasıtasıyla üretilen içeriklerin yüzde 76'sının provokatif amaçlı olduğunu bildirmişti.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: 

"21 Ağustos 2024 ile 9 Eylül 2024 tarihleri arasında Narin kızımız ile ilgili sosyal medya platformu X üzerinden 15 ayrı etikette 4 milyon 7️6 bin 4️20 tweet atıldı.

Bu paylaşımlarda bulunan 1️ milyon 3️02 bin 2️09 hesabın % 38,3’ü yani 4️98 bin 7️13’ünün bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğu tespit edildi.

Bu içeriklerin %76’sının ise provokatif amaçlı ve olumsuz olduğu belirlendi.

Sosyal medya üzerinden algı operasyonları yapanlarla, halkımızı yanıltmaya yönelik gerçek dışı bilgileri yayanlarla da mücadele etmeye devam ediyoruz.

Unutulmasın ki; Milletimiz içinde büyük üzüntüye yol açan bu cinayetin aydınlatılması için adli süreç devam etmektedir. Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla konunun aydınlatılması için büyük bir hassasiyetle çalışmalarını yürütmektedir. 

İçişleri Bakanlığı olarak başından beri bu olayın takipçisiyiz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz. 

Narin kızımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading