İletişim Başkanı Altun'dan Netanyahu'nun iftiralarına cevap: 'Batılı yönetimlerin diplomatik koruması seni yargılanmaktan kurtaramayacak'

İletişim Başkanı Altun'dan Netanyahu'nun iftiralarına cevap: 'Batılı yönetimlerin diplomatik koruması seni yargılanmaktan kurtaramayacak'

İletişim Başkanı Atun, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kullandığı iftiralarla dolu sözlere tepki gösterdi. Altun, "Kendisi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde aleyhine açılan dava nedeniyle tutuklanabilirim endişesiyle bugün panik halinde. Bazı Batılı yönetimlerin diplomatik koruması, Netanyahu'yu uluslararası hukuk gereğince yargılanmaktan kurtaramayacak." ifadelerini kullandı.

Gündem

26.09.2024, 01:56

79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu dolayısıyla ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han'la bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Han'a İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını hatırlatmış ve bölgede uygulanan soykırımın muhakkak cezalandırılması gerektiğini belirtmişti. 

Kredi kartı Eylül harcaması yapılandırma yapılır mı? Eylül ayındaki kredi kartı borcu taksitle ödenir mi? Kredi kartı Eylül harcaması yapılandırma yapılır mı? Eylül ayındaki kredi... Haberi Görüntüle

"NETANYAHU PANİKTE"

Bu görüşme İsrail'i bir hayli rahatsız etti. Bir gün önce İsrail Babakanlık Ofisi'nden küstah bir açıklama yapılmış, Dışişleri Bakanlığı bu açıklamaya cevap vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın UCM Başsavcısı Kerşm Han'la görüşmesi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu da rahatsız etti. Sosyal medya hesabından iftiralar ve asılsız ithamlarla dolu paylaşımda bulunan Gazze kasabına cevap Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Netanyahu'nun gönderisinin altına yazdığı postla cevap veren Altun, İsrail hükümetinin Filistin'de işlediği soykırımı dikkatlerden kaçırmak için elinden geleni yaptığını belirtti. Birçok İsraillinin de artık Netanyahu'ya inanmadığını ifade eden Altun, Netanyahu'nun hakkında UCM'de açılan davadan dolayı panik halde olduğunu söyledi. Batılı devletlerin Netanyahu'yu yargılanmaktan kurtaramayacağını dile getiren Fahrettin Altun, "Bu davayı meşruiyetsizleştirmeye çalışmak yalnızca bu soykırıma ortak olan bir avuç Batılı hükümet için işe yarayabilir. Tarih bu davayı çoktan yargıladı. Hesap verme meselesi sadece zaman meselesi." ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun Erdoğan'ı ve Abbas'ı savaş suçlusu olarak göstermesine tepki gösteren Altun, "Netanyahu, ICC'yi hükümetinin seçilmiş liderlerini savaş suçlusu olarak göstermekle suçlarken, ona hükümetinin ve liderliğinin tarihte soykırım uygulayan ilk seçilmiş hükümet olmadığını hatırlatmalıyız. Seçimler yoluyla iktidara seçilmek, başka bir halka karşı etnik temizlik yapmak için size hiçbir meşruiyet vermez." dedi.

Türksat'ta bayrak değişimi: Ahmet Hamdi Atalay, görevi Hasan Hüseyin Ertok'tan devraldı Türksat'ta bayrak değişimi: Ahmet Hamdi Atalay, görevi Hasan Hüseyin Ertok'tan... Haberi Görüntüle

"KONUŞACAK SON KİŞİSİN"

Altun, sivilleri katletmek ve gazetecileri hapsetmek hakkında konuşacak son kişinin Netanyahu olduğunu belirterek "Onun gözetimi altında, İsrail ordusu sadece bir yıldan kısa bir sürede 42 binden fazla sivili öldürdü, milyonlarca insanı yerinden etti ve en az 116 gazeteciyi öldürdü. Sadece altı ayda Gazze'ye 70.000 tondan fazla bomba atan bir askeri harekatı denetledi, bu da birkaç nükleer bombaya eşdeğer!" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un paylaşımı şöyle:

"Mevcut İsrail hükümeti Filistinlilere karşı işlediği soykırımdan dikkatleri uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyor. İsrail Başbakanı, hükümetinin ayrım gözetmeyen cinayetlerini, savaş suçlarını ve uluslararası hukuka meydan okumasını haklı sebep iddia ederek meşrulaştırmaya cüret ediyor. Birçok İsrailli dahil kimse artık bu hikayeye inanmıyor.

Netanyahu, 7 Ekim saldırısını Filistinli sivilleri katletmek ve onları topraklarından çıkarmak için bir bahane olarak kullanıyordu. Bugün, ICC'de aleyhine açılan davanın kendisini yakalayacağından panikliyor. Bazı Batılı hükümetlerin diplomatik koruması, uluslararası hukuk uyarınca kendisine kovuşturmadan muafiyet garantisi vermeyecek.

İsrail hükümeti dünyanın çoğunun gözünde zaten suçludur. ICC soruşturması yalnızca zaten bilineni doğrulayacaktır. Bu davayı meşruiyetsizleştirmeye çalışmak yalnızca bu soykırıma ortak olan bir avuç Batılı hükümet için işe yarayabilir. Tarih bu davayı çoktan yargıladı. Hesap verme meselesi sadece zaman meselesi.

Netanyahu, ICC'yi hükümetinin seçilmiş liderlerini savaş suçlusu olarak göstermekle suçlarken, ona hükümetinin ve liderliğinin tarihte soykırım uygulayan ilk seçilmiş hükümet olmadığını hatırlatmalıyız. Seçimler yoluyla iktidara seçilmek, başka bir halka karşı etnik temizlik yapmak için size hiçbir meşruiyet vermez.

İsrail Başbakanı, sivilleri katletmek ve gazetecileri hapse atmak hakkında konuşacak son kişidir. Onun gözetimi altında, İsrail ordusu sadece bir yıldan kısa bir sürede 42 binden fazla sivili öldürdü, milyonlarca insanı yerinden etti ve en az 116 gazeteciyi öldürdü. Sadece altı ayda Gazze'ye 70.000 tondan fazla bomba atan bir askeri harekatı denetledi, bu da birkaç nükleer bombaya eşdeğer!

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye, Filistin hakkında her zaman yalın ve basit gerçeği konuşmakta ısrarcı oldu. Biz retorik oyunlarla ilgilenmiyoruz, sadece adaletin sağlanmasıyla ilgileniyoruz. ICC davasına tam da bu nedenle dahil olduk. Bu bölgede barış için savaşmaya devam edeceğiz ve Filistin özgürleşene kadar asla dinlenmeyeceğiz!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading