Yandex Metrica

Sitede Ara

İletişim Başkanı Altun'dan soykırımın 350. gününde Gazze paylaşımı: 'İnsanlığın utanç sayfası yazılıyor'

İletişim Başkanı Altun'dan soykırımın 350. gününde Gazze paylaşımı: 'İnsanlığın utanç sayfası yazılıyor'

İletişim Başkanı Altun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin olarak "Bugün, soykırımın 350. günü… Bu soykırıma sessiz kalmak, tüm bu trajediye de ortak olmaktır." ifalerini kullandı. Altun, "Gazze’de insanlığın utanç sayfası yazılıyor. Şehirler bombalanıyor, camiler, hastaneler, okullar yerle bir ediliyor. Masum siviller, gazeteciler, çocuklar ve hatta bebekler bilinçli ve sistemli şekilde hedef alınıyor." dedi.

Gündem

20.09.2024, 20:02

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından #Soykırımın350Günü, #350DaysOfGenocide etiketleriyle bir paylaşım yaptı. Paylaşımında İsrail'in Gazze'deki vahşi saldırılarının 350 gündür devam ettiğini hatırlatan Altun, "Gazze’de insanlığın utanç sayfası yazılıyor. Şehirler bombalanıyor, camiler, hastaneler, okullar yerle bir ediliyor. Masum siviller, gazeteciler, çocuklar ve hatta bebekler bilinçli ve sistemli şekilde hedef alınıyor." ifadelerini kullandı.

İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak doğru bilgi kaynaklarına yönelik baskı ve şiddet politikası yürüttüğünü belirten Altun, katledilen gazetecileri hatırlattı. 

Ayşenur Eygi'nin babasından Biden hükümetine çağrı: 'Devletimiz keyfi cinayetin peşini bırakmadı aynı şeyi ABD'den de bekliyoruz' Ayşenur Eygi'nin babasından Biden hükümetine çağrı: 'Devletimiz keyfi cinayetin peşini... Haberi Görüntüle

"BUGÜN SOYKIRIMIN 350. GÜNÜ"

"Bugün, soykırımın 350. günü… Bu soykırıma sessiz kalmak, tüm bu trajediye de ortak olmaktır." diyen İletişim Başkanı, katliamın durdurulması için bir an evvel harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Altun, ayrıca paylaşımında bir de videoya yer verdi. Videoda İsrail'in Gaze'ye yönelik saldırılarından görüntüler yer alırken öldürülen bebekler, sakat kalan çocuklar ve artık herkese soğuk birer sayı olarak gelen istatistiklere yer verildi. Videoda görüntüler eşliğinde kullanılan ifadeler şöyle:

"İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana 350 gündür devam eden saldırılarında;

41 bini aşkın Filistinli, 

16 bini aşkın çocuk,

11 bini aşkın kadın hayatını kaybetti.

95 binden fazla Filistinli yaralandı.

İşgalci İsrail Gazze'de 18 yaşın altında 11 binden fazla çocuğu, 1 yaşın altında en az 7000 bebeği katletti."

Fahrettin Altun'un paylaşımı şu şekilde:

"Gazze halkı, dünyanın şahit olduğu en vahşi saldırılardan birine 350 gündür maruz kalıyor. İnsanlık, 7 Ekim'den bu yana vicdanında derin yaralar açan bu trajediyi izliyor.

Gazze’de insanlığın utanç sayfası yazılıyor. Şehirler bombalanıyor, camiler, hastaneler, okullar yerle bir ediliyor. Masum siviller, gazeteciler, çocuklar ve hatta bebekler bilinçli ve sistemli şekilde hedef alınıyor.

Uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail, kural tanımaz bir şekilde doğru bilgi kaynaklarına yönelik baskı ve şiddet politikası yürütüyor. Hakikat uğruna bölgede yaşananları dünyaya duyurmaya çalışan gazeteciler, katlediliyor.

Bugün, soykırımın 350. günü… Bu soykırıma sessiz kalmak, tüm bu trajediye de ortak olmaktır. Adalet adına, insanlığın vicdanı adına, yarınlarımız adına artık sesimizi yükseltmeli, bu katliamı durdurmak için bir an evvel harekete geçmeliyiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading