Yandex Metrica

Sitede Ara

İlk 3 madde kabul edildi: Başıboş hayvanlara yönelik kanun teklifinde yeni gelişme

İlk 3 madde kabul edildi: Başıboş hayvanlara yönelik kanun teklifinde yeni gelişme

‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Tansiyonun yüksek olduğu tartışmaların, kavgaların yaşandığı komisyon toplantısında yasanın ilk 3 maddesi kabul edildi.

Gündem

18.07.2024, 10:25

Onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan saldırgan başıboş sokak köpeklerine 'Çözüm' süreci başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

Son derece gergin geçen  komisyonda 38 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci başkanlığında dün öğle saatlerinde toplandı.

Çivi çakılamaz denilen Boğaz'a kaçak villa skandalında flaş karar Çivi çakılamaz denilen Boğaz'a kaçak villa skandalında flaş karar Haberi Görüntüle

SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI

Görüşmeler sırasında AK Partili milletvekilleriyle CHP'li ve DEM Partili vekiller arasında tansiyon yükseldi.

Oldukça sert tartışmaların yaşandığı komisyonda teklifin tümü üzerindeki görüşmeler 18 Temmuz saat 04.00'te tamamlanarak maddeler üzerindeki görüşmelere geçildi.

Komisyonda her bir madde için milletvekillerine 5 dakika söz verileceği aktarılırken, AKP ve MHP milletvekilleri kanun teklifi görüşmesinin alt komisyona gönderilmesi önerisine "Hayır" oyu kullandı.

FETÖ kaçırdığı Adil Öksüz'ün sorgulama görüntüsünü çekti: Saklandığı evin fotoğrafı ortaya çıktı FETÖ kaçırdığı Adil Öksüz'ün sorgulama görüntüsünü çekti: Saklandığı evin fotoğrafı... Haberi Görüntüle

İLK 3 MADDE ONAYLANDI

Görüşme sırasında muhalefet ve iktidar milletvekilleri arasında tartışmalar komisyon boyunca hiç dinmezken, toplantıda yasanın ilk 3 maddesi kabul edildi.

18 saat süren komisyon görüşmelerine pazartesi tekrar toplanmak üzere ara verildi.

Diğer yandan kabul edilen maddelere göre Kanun'un amaçlarına "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi ekleniyor.

Vicco ne malı? Vicco ayakkabı Türk malı mı, nerede üretiliyor? Vicco ne malı? Vicco ayakkabı Türk malı mı, nerede üretiliyor? Haberi Görüntüle

KAVRAMLAR AÇIK ŞEKİLDE TANIMLANIYOR

Sahipsiz hayvanlara ilişkin yürütülecek çalışmalarda, tereddüde mahal verilmemesi, kedi ve köpeklerin sahipli hayvan statüsüne alınabilmesi için Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilmesi zorunluluğu bulunduğundan "sahipli hayvan" ve "sahipsiz hayvan" kavramları açık bir şekilde tanımlanıyor.

Galler-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Galler-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Haberi Görüntüle

YAKALA-KISIRLAŞTIR METODU DEĞİŞİYOR

Uygulamada tereddüde mahal verilmemesi amacıyla ve Kanun'daki "yakala-kısırlaştır-sal" metodunun kaldırılması nedeniyle hayvan bakımevi tanımında uyum değişikliği yapılıyor. Hayvan bakımevinin tanımı, "Bakanlıktan izin alınmak suretiyle kurulan ve hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği bir tesis" şeklinde değiştiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading