İlk Türk astronot Alper Gezeravcı döndü mü? Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüşü ne zaman, saat kaçta olacak?

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, içinde yer aldığı Ax-3 ekibi ile uzay yolculuğunu tamamlamıştı. Gezervcı uzayda 13 deney gerçekleştirdi. Türk astronot Gezeravcı ve 3 astronotun Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılarak Dünya'ya dönüş yolculuğu 3 kez. hava koşulları nedeniyle ertelenmişti. Bu süreçte Alper Gezeravcı'nın dünyaya ne zaman döneceği merak konusu olmaya başladı. Konuyla ilgili SpanceX'ten yeni bir açıklama yapıldı. Peki, İlk Türk astronot Alper Gezeravcı döndü mü? Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüşü ne zaman, saat kaçta olacak?
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, içinde yer aldığı Ax-3 ekibi ile uzay yolculuğunu tamamlamıştı. Gezervcı uzayda 13 deney gerçekleştirdi.
Türk astronot Gezeravcı ve 3 astronotun Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılarak Dünya'ya dönüş yolculuğu 3 kez. hava koşulları nedeniyle ertelenmişti. Bu süreçte Alper Gezeravcı'nın dünyaya ne zaman döneceği merak konusu olmaya başladı. Konuyla ilgili SpanceX'ten yeni bir açıklama yapıldı. Peki, İlk Türk astronot Alper Gezeravcı döndü mü? Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüşü ne zaman, saat kaçta olacak?
İlk Türk astronot olan Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu sonuna geldi. SpaceX konu ile ilgili açıklamada bulundu.
ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK?
SpaceX, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılmasının ardından TSİ 17.05'te yolculuğunun başlanacağı duyuruldu.
Şirket, Dragon uzay aracının ISS'den ayrılmasının iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğunu belirtti.
GEZERAVCI UZAYA NE ZAMAN GİTTİ NE YAPTI?
Gezeravcı ve 3 astronot SpaceX'in Dragon uzay aracıyla yörüngeye taşıyacak olan Falcon-9 roketi, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 19 Ocak saat 00.49’da başarılı bir şekilde fırlatılmıştı.
Dragon uzay aracı, yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından 20 Ocak TSİ 13.40'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmişti. Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kaldığı 14 gün boyunca programına uygun şekilde 13 deneye imza attı.
