Yandex Metrica

Imane Khelif elendi mi? Imane Khelif diskalifiye edilecek mi?

Imane Khelif elendi mi? Imane Khelif diskalifiye edilecek mi?

Son günlerde 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Cezayirli boksör Imane Khelif tartışması devam ediyordu. Imane Khelif diskalifiye edilecek mi? soruları sorulurken Imane Khelif'in cinsiyeti ve hormal değerleri üzerinden başlayan tartışmada Olimpiyat komitesi Imane Khelif'in yarışmalara devam edeceğini belirtti. Peki Imane Khelif elendi mi? Cezayirli boksür bugün Macaristan'dan Hamori Anna Luca ile karşılaşacak. Turu geçen taraf adını yarı finale yazdıracak. 

Gündem

03.08.2024, 17:47

Imane Khelif 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finale adını yazdırdı. Imane Khelif eğer çeyrek finaldeki rakibini yenmesi duurmunda Busenaz Sürmeneli'nin rakibi olabilir. Imane Khelif geçen yıl Hindistan'da düzenlenen Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda cinsiyet yeterlilik testini geçemediği için diskalifiye edilmişti. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda da Imane Khelif tartışması başlamıştı. Imane Khelif elendi mi? Imane Khelif diskalifiye edilecek mi? soruları sorulurken olimpiyat yetkililerinden açıklama geldi.

İzmir'de balık tutmak yasaklandı mı? İzmir Körfez'de balık tutmanın cezası var mı? İzmir'de balık tutmak yasaklandı mı? İzmir Körfez'de balık tutmanın cezası... Haberi Görüntüle

IMANE KHELİF DİSKALİFİYE EDİLECEK Mİ?

Imane Khelif olimpiyatlarda yarışmaya devam ediyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi sözcüsü Mark Adams, kadın sporları için uygunluk kriterlerinde çok karmaşık bir sistem bulunduğunu vurgulayarak "Pasaportlarında kadın olarak geçiyorlar ve onlar kadın. Kadınlar kategorisinde yarışan herkes uygunluk kriterlerine uyuyor" demişti.

Osimhen neden kadro dışı kaldı? Osimhen Napoli'de ne yaptı? Osimhen neden kadro dışı kaldı? Osimhen Napoli'de ne yaptı? Haberi Görüntüle

IMANE KHELİF ELENDİ Mİ?

Imane Khelif 3 Ağustos'ta Macaristan'dan Hamori Anna Luca ile karşılaşacak. Karşılaşmayı kazanan taraf adını yarı finale yazdıracak. 

Türkiye'den Fagamusta adlı diziye tepki: 'GKRY'nin kara propagandasına hizmet ediyor' Türkiye'den Fagamusta adlı diziye tepki: 'GKRY'nin kara propagandasına hizmet ediyor' Haberi Görüntüle

TMOK'DEN IMANE KHELİF AÇIKLAMASI 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin geçen yıl Uluslararası Boks Birliği tarafından yaptırılan "Cinsiyet uygunluğu testini" geçemeyen ve Paris 2024’te yarışan Cezayirli boksör Imane Khelif ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda, 1 Ağustos'ta, kadınlar 66 kilogram son 16 turu yarışmasında, İtalyan Angela Carini ve Cezayirli Imane Khelif'in karşı karşıya geldiği ve İtalyan sporcunun müsabakanın henüz başında aldığı darbeler sonrasında müsabakadan çekilme kararı aldığı hatırlatıldı. "Aynı sıklette mücadele eden sporcumuz olması dolayısıyla, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) ilgili birimlerine ivedilikle kaygılarını iletmiş ve konuya ilişkin resmi bir açıklama talep etmiştir" denildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading