İmralı'da aile buluşması! Bahçeli'nin PKK'yı lağvet çağrısı sonrası Öcalan'dan ilk mesaj

İmralı'da aile buluşması! Bahçeli'nin PKK'yı lağvet çağrısı sonrası Öcalan'dan ilk mesaj

Türkiye'nin iç cepheyi garantiye alma girişimleri ve Bahçe'nin 'Öcalan' çıkışının etkileri sürmeye devam ediyor. Son olarak DEM Şanlıurfa vekili Ömer Öcalan, hazırlanan bir feribotla İmralı Adası'na geçerek Abdullah Öcalan'la görüştü. Bahçeli'nin PKK'yı lağvet çağrısı sonrası Öcalan, "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" ifadelerini kullandı.

Gündem

24.10.2024, 13:46

Ortadoğu'daki İsrail soykırımı ve Suriye - Irak denklemindeki sıkıntılı süreç Türkiye'yi 'iç cepheyi' sağlam tutma gayretine soktu. 

Bu kapsamada partisinin grup toplantısında 'Barış' çağrısı yapan Devlet Bahçeli, İmralı'daki hain Öcalan'a "Gelsin Meclis'te PKK'yı lağvetsin" sözleri ile gündemini değiştirdi.

Bahçeli bu hamlesiyle İmralı - DEM hattının devreye sokulup Kandil - ABD denkleminin saf dışı bırakılmak istendiği konuşuluyor.

Tüm bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan "Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresi kişisel hesaplara kurban edilmesin!" uyarısı bulunup "Terörsüz, şiddetsiz Türkiye inşa edelim" çağrısı yaptı.

Hastaneler 28 Ekim'de açık mı? Poliklinikler Pazartesi öğleden sonra kapalı mı? Hastaneler 28 Ekim'de açık mı? Poliklinikler Pazartesi öğleden sonra kapalı... Haberi Görüntüle

TUSAŞ'A HAİN SALDIRI

Türkiye'den yükselen "Barış" sesleri terör baronlarını devreye soktu. Öyle ki dün Türkiye'nin savunma sanayi firması TUSAŞ'a zaman ayarlı bir saldırı düzenledi.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İmralı'ya manidar bir isim gitti. PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni DEM Şanlıurfa vekili Ömer Öcalan, amcasını İmralı'da ziyaret etti.

Havada panik anları! Münih-Antalya seferini yapan uçağın tekerlekleri patladı! Havada panik anları! Münih-Antalya seferini yapan uçağın tekerlekleri patladı! Haberi Görüntüle

ÖCALAN'DAN BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINA CEVAP

En son Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, 12 Ağustos 2019 tarihinde İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan'la görüşmüştü. 43 aydır Öcalan'ın görüşme yapmasına izin verilmiyordu. Öcalan'ın yeğeni DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan'la görüştü. Saat 11.00'de başlayan görüşme öğleden sonra devam etti. Görüşmenin 2 saat sürdüğü öğrenildi.

Görüşme sonası Öcalan'dan flaş bir mesaj geldi. Bahçeli'nin PKK'yı lağvet çağrısı sonrası Öcalan, "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" dedi.

Burs alanlar VGM bursuna başvurabilir mi? Vakıflar Genel Müdürlüğü üniversite burs başvuru koşulları neler? Burs alanlar VGM bursuna başvurabilir mi? Vakıflar Genel Müdürlüğü üniversite... Haberi Görüntüle

"BURADAN TABUTTA ÇIKMAK İSTEMİYORUM"

Bu kulisleri köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi'nin aktardığına göre Abdullah Öcalan, Bahçeli'nin çağrısını olumlu karşıladı.

Buna göre tecridin kalkması durumunda silahların susturulması sürecinde etkin rol alabileceğini belirten Öcalan, "Sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım ve örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım." dedi.

Umut hakkı konusunda da motivasyonu arttığı belirtilen Öcalan'ın, ayrıca ziyarette "Buradan tabutla çıkmak istemiyorum." dediği aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading