İncel nedir? İncel kime denir? İnceller kimler?

İncel nedir? İncel kime denir? İnceller kimler?

İstanbul'un tarihi surlarında meydana gelen kan donduran cinayetle ilgili ekiplerin soruşturması devam ediyor. Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldüren Semih Çelik surlardan atlayarak yaşamına son verdi. Vahşetin ardından "İncel" guruplar bir kez daha gündem oldu. Peki incel nedir? İncel kime denir? İnceller kimler?

Gündem

07.10.2024, 10:09

İstanbul'da 4 Ekim Cuma günü meydana gelen olaylar tüm Türkiye'nin kanını dondurdu. 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i vahşice katlettikten sonra surlardan aşağı atlayarak yaşamına son veren Semih Çelik ile ilgili detaylar gelmeye davam ediyor. Katilin daha önce de kız arkadaşını öldürmeye yeltendiği videosunda ortaya çıktı. Katilin ayrıca incel olarak adlandırılan kişilerle iletişim halinde olduğu öğrenildi. İncel terimi bir kez daha gündeme geldi. İncel nedir? sorusu ise pek çok kişi tarafından arama motorlarına sorulmaya başlandı. Peki incel kime denir? İnceller kimler?

Yengesini dövüp sığındığı eve molotof atmıştı. İfadesi 'pes' dedirtti Yengesini dövüp sığındığı eve molotof atmıştı. İfadesi 'pes' dedirtti Haberi Görüntüle

İNCEL NEDİR?

İncel gruplar korkunç cinayetin ardından bir kez daha gündeme geldi. 19 yaşında olan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i katleden Semih Çelik'in İncel gruplarla iletişimde olduğu öğrenildi. 

İncel kelimesi İngilzce kökenlidir. İngilizce “involuntary celibacy” (istemsiz bekâr) sözcüğünün kısaltılmış halidir. İncel kişiler genelde kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman kişiliktedir. Suça meyilli ve suçluyu övme yatkınlıkları bulunur. Şiddet yanlısı kişileri ifade eden İncel terimi son günlerde ülkemizde yeniden gündeme geldi.

Karşılaşmalar 3. bölüm ne zaman çıkacak? 3. bölüm konusu ne? Karşılaşmalar 3. bölüm ne zaman çıkacak? 3. bölüm konusu ne? Haberi Görüntüle

İNCEL KİME DENİR?

“incel”, kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman, şiddet yanlısı kişileri ifade ediyor. İncel İngilizce istemsiz bekârlar anlamına gelen "involuntary celibate" kelimelerinin birleştirilmesi ile ortaya çıkmıştır. Kendileri istemelerine rağmen romantik veya cinsel partner bulamamaları ile tanımlayan bir internet alt kültürünün üyelerini tanımlar. 

Köfteci Yusuf'un kaç şubesi var? İşte Köfteci Yusuf Ankara şubeleri Köfteci Yusuf'un kaç şubesi var? İşte Köfteci Yusuf Ankara şubeleri Haberi Görüntüle

İNCELLER KİMLERDİR?

Incel forumlarında yürütülen tartışmalar genellikle içerleme, kadın düşmanlığı, mizantropi, kendine acıma, kendinden nefret etme, ırkçılık ve cinsel olarak aktif insanlara karşı şiddetin onaylanması ile karakterize edilir. Nefret grupları arasında yer alır.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading