İnfaz sistemi değişiyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına talimat

İnfaz sistemi değişiyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına talimat

Toplumda infiale yol açan şiddet ve cinayet olaylarının ardından, cezasızlık algısını önlemek amacıyla düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yasal düzenlemeler üzerinde çalışılıyor. Yeni dönemde adli kolluk gücü, emniyet ya da jandarma yerine savcılardan talimat alacak ve yapılanlar kimsenin yanına kar kalmayacak.

Gündem

09.10.2024, 10:35

Toplumda infiale yol açan kadın cinayetleri ve şiddet olaylarının ardından, cezasızlık algısını önlemek amacıyla önemli adımlar atılacak. Hükümet bunun için düğmeye bastı talimat ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti MYK toplantısında birçok konu masaya yatırılırken son dönemde meydana gelen şiddet olaylarının yanı sıra kadın cinayetleri ele alındı.

Siyonist rejim Lübnan'ı vurdu! Savaş mağdurları Türkiye'ye akın etti... Siyonist rejim Lübnan'ı vurdu! Savaş mağdurları Türkiye'ye akın etti... Haberi Görüntüle

İNFAZ SİSTEMİ DEĞİŞECEK

Cezasızlık algısının önüne geçmek isteyen hükümet bir dizi önemler alacak ve infaz sistemi değişecek.

Suç işleyen hiç bir şahıs elini kolunu sallayarak dışarıda serbest bir şekilde dolaşamayacak. Hamile kadının aracına saldıran trafik magandası da en az bir ay hapis yatacak.

Cezasızlık algısını ortadan kaldıracak şekilde hapis cezasının dörtte birinin cezaevinde geçirilmesi hükmü getiriliyor. Bu tedbirlerin bir kısmı bugünkü grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Hami Mandıralı kimdir? Hami Mandıralı'nın Milli Takım'daki görevi ne? Hami Mandıralı kimdir? Hami Mandıralı'nın Milli Takım'daki görevi ne? Haberi Görüntüle

EN AZ 1 AY CEZAVİNDE KALACAKLAR

Ceza infaz sistemine göre 2 yılın altında hapis cezasına mahkûm olanlar koşullu salıverme süresiyle birlikte denetimli serbestlikle hiç cezaevine girmeden tahliye oluyor. Artık bu durum ortadan kalkacak. Ceza İnfaz Yasası'nda yapılacak değişiklikle suç işleyen bir kişinin mutlaka cezaevine girecek. Hapis cezasına mahkûm olanların en az bir ay cezaevinde kalmaları düşünülüyor. Bir ay alt sınır olacağı için alınan cezaya göre hapiste kalma süresi de artacak. Bir aylık hapis cezalarında ise birkaç gün bile olsa cezaevine girilecek.

Ceza infaz hükümleri değişiyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kriminal tipler sokakta dolaşamayacak Ceza infaz hükümleri değişiyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kriminal tipler sokakta dolaşamayacak Haberi Görüntüle

YANLARINA KAR KALMAYACAK

Sabah'ın haberine göre; ceza infaz sisteminde yapılacak bu değişiklikle, içinde hamile kadının bulunduğu araca yumrukları ile saldıran trafik magandası, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden suç makinesi Yunus Emre Geçti başta olmak üzere ruhsatsız silah taşıyanlar, trafikte yol kesip sopalarla araçlara saldıranlar, kadınları, çocukları taciz edenlerin yaptıkları yanlarına kâr kalmayacak. Yapılacak değişiklikle birlikte şehir eşkıyaları mutlaka cezaevine girecek. Toplumda  infial yaratan suçları işleyenlerin tutuklu yargılanmalarına dönük de ayrı bir düzenleme üzerinde duruluyor.

CHP'nin acı kaybı! Yıllarını CHP genel merkezinde geçirmişti: Ölüm sebebi belli oldu! CHP'nin acı kaybı! Yıllarını CHP genel merkezinde geçirmişti: Ölüm sebebi... Haberi Görüntüle

SAVCILARDAN TALİMAT ALINACAK

Daha etkin soruşturma ve sağlam bir dosya ile hâkim karşısına çıkılabilmesi için adli kolluk sistemine geçilmesi hedefleniyor. Bundan böyle adli kolluk, bir olay ile ilgili soruşturma yürütürken emniyet ya da jandarmadan değil de savcılardan talimat alacak. Böylece deliller daha hızlı toplanacak ve güçlü dosyalar hazırlanacak. Bir kişi serbest bırakıldıktan sonra yeni delil ve görüntülerin ortaya çıkması gibi durumlar en aza inecek.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading