İnsanlar şaşırmış! Bir lokması için saatlerce sırada beklediler: Nedir bu Dubai çikolatası?

İnsanlar şaşırmış! Bir lokması için saatlerce sırada beklediler: Nedir bu Dubai çikolatası?

Sosyal medya platformlarında keşfeti ele geçiren bu çikolatanın önemi nedir? Halk arasında popüler olan bu çikolata için saatlerce sıra beklediler. Aslında bu çikolatayı evde yapabilirsiniz. İşte haberin detayları...

Gündem

15.10.2024, 13:32

Büyük talep yoğunluğu yaşanan bu tatlı, yarıya bölündüğünde çıkan ASMR tarzı sesler ve içindeki kremanın dökülmesiyle TikTok ve Instagram'da viral hale geldi. Pahalı fiyatlarla gündeme gelen çikolatayı evde yapanlar birçok video paylaştı. Sosyal medya hesaplarında #dubaichocolate etkitiyle bu videolar milyonlar izlendi.

C31K nedir? Ebu Cehil ve Arda Bateman kimdir? C31K nedir? Ebu Cehil ve Arda Bateman kimdir? Haberi Görüntüle

DUBAİ ÇİKOLATASI ADINI NEREDEN ALDI?

Bu çikolatanın şöhretine ilk olarak Aralık 2023'te, Dubai merkezli yemek fenomeni Maria Vehera'nın çikolata barını inceleyen videosu sayesinde ulaştığı görüldü. Videonun TikTok'ta 80,7 milyon izleye kadar ulaştığı fark edildi. Vehera, bu çikolatayı Dubai'deki Fix Dessert Chocolatier adlı bir yerden satın almıştı. Fix, yaratıcı ve dokulu dolgular içeren çikolata barlarıyla biliniyor. 38 yaşındaki girişimci Sarah Hamouda, Fix'i 2021'de hamilelik isteğiyle yan iş olara çikolata firmasını kurdu. Çikolata barları sadece Dubai'de teslimatla satılıyordu. Şimdiyse bu tatlı, birçok üreticinin de dikkatini çekti.

Görenler rezil paylaşımlara inanamadı! İkbal Uzuner'in katledilmesi TikTok çöplüğünde akım oldu! Görenler rezil paylaşımlara inanamadı! İkbal Uzuner'in katledilmesi TikTok çöplüğünde akım... Haberi Görüntüle

EVDE DUBAİ ÇİKOLATASI NASIL YAPILIR?

Dubai çikolatasını evde yapmak için, bu popüler tatlının iki ana bileşeni olan kadayıf ve fıstık ezmesini kullanmak gerekli. Bu ürünleri kullanırken çikolatanın tadını değiştirmeden kullanmanız gerekli. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir Dubai çikolatası tarifi:

The Penguin 4. bölüm ne zaman çıkacak? Penguen 4. bölüm çıktı mı? The Penguin 4. bölüm ne zaman çıkacak? Penguen 4. bölüm... Haberi Görüntüle

GEREKLİ MALZEMELER

200 gram sütlü çikolata (tercihen kaliteli bir marka)

100 gram kadayıf (ince çekilmiş, kızartılmış)

4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı fıstık ezmesi (tercihen tahinle karıştırılmış)

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay kaşığı vanilya özütü

İri dövülmüş Antep fıstığı (süslemek için)

Peter Todd kimdir? Satoshi Nakamoto'nun kimliği ortaya çıktı mı? Peter Todd kimdir? Satoshi Nakamoto'nun kimliği ortaya çıktı mı? Haberi Görüntüle

YAPILIŞI: 

Tereyağını bir tavada eritip, üzerine ince çekilmiş kadayıfı ekleyin. Kadayıfı altın sarısı olana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan kadayıfı bir kenara alıp soğumaya bırakın.

Fıstık ezmesini bir kasede pudra şekeri ve vanilya özütü ile iyice karıştırın. Dilerseniz, daha otantik bir tat için bir miktar tahin ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı kenara ayırın.

Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin (çikolatayı küçük parçalara bölüp, bir kaseye alın; bu kaseyi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirerek çikolatayı karıştırın).

Erimiş çikolatanın yarısını silikon kalıplara dökün (buz kalıpları da kullanabilirsiniz). Kalıpların altını kaplayacak şekilde çikolatayı yaydıktan sonra buzdolabında 10 dakika donmaya bırakın.

Donmuş çikolatanın üzerine önce kavrulmuş kadayıftan bir kat ekleyin. Kadayıfın üzerine hazırladığınız fıstık ezmesi karışımını koyun. Üst katmana tekrar kavrulmuş kadayıf ekleyin.

Kalan erimiş çikolatayı kadayıf ve fıstık ezmesinin üzerine dökün ve kalıpları tamamen doldurun. Üstüne isteğe bağlı olarak dövülmüş Antep fıstığı serpiştirin. Kalıpları buzdolabında en az 1 saat boyunca bekletin, çikolatanın tamamen donduğundan emin olun.

Donmuş çikolataları kalıplardan çıkarın ve oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra servis yapın.

Fenerbahçe Twente'ye yenilirse, berabere kalırsa ne olur? Fenerbahçe Twente'ye yenilirse, berabere kalırsa ne olur? Haberi Görüntüle

YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER: 

Kadayıfın çıtır kalması için çikolatayı sıcakken dökmemeye dikkat edin. Çikolatanın biraz ılık olması çıtır dokuyu ele etmeyi sağlayacaktır. Orijinal tarifte olduğu gibi tahin kullanmak isterseniz, fıstık ezmesi karışımına 1-2 yemek kaşığı tahin karıştırabilirsiniz. Bu, çikolataya ekstra bir lezzet katacaktır.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading