Yandex Metrica

Instagram 18 yaşından küçüklere yasaklandı mı? Instagram'ı küçükler kullanamayacak mı?

Instagram 18 yaşından küçüklere yasaklandı mı? Instagram'ı küçükler kullanamayacak mı?

Instagram'a bilindiği üzere 13 yaşından küçüklerin kayıt olmasına izin verilmiyor. Yaş konusunda yeni bir kısıtlamaya gitmeye hazırlanan Instagram 18 yaşından küçükler için yeni sınırlar getirmeyi planlıyor. 18 yaşından küçük genç kullanııcılar ise "Instagram 18 yaşından küçüklere yasaklandı mı?" "Instagram'ı küçükler kullanamayacak mı?" sorularına yanıt aramaya başladı.

Gündem

18.09.2024, 08:45

Dünyanın en çok kulalnışan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'a 13 yaşından küçüklerin kaydolmasına izin verilmiyor. Ancak 18 yaşından küçük mlyonlarca kullanıcı bulunuyor. Instagram bu konuda yeni bir düzenlemeye gitme kararı aldı. 18 yaşından küçüklere yeni kısıtlamalar getirilecek. Instagram'da 18 yşın altında milyonlarca kullanıcı olduğu biliniyor. 

Ahmet Çakır kimdir? Spor yazarı Ahmet Çakır öldü mü? Ahmet Çakır kimdir? Spor yazarı Ahmet Çakır öldü mü? Haberi Görüntüle

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE INSTAGRAM YASAKLANDI MI?

18 yaşından küçük Instagram kullanıcıları için yeni kısıtlamalar geliyor. Bir dizi kısıtlama ile karlışacak olan kullanıcılar kendilerine Instagram'ın yasaklanıp yasaklanmayacağı sorusuna yanıt arıyor. Çocukların sosyal medyadan olumsuz etkilenmesinin önüne geçmek isteyen yetkililer ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde bu yeni kısıtlamaları bu yıl devreye sokuyor. Meta, 18 yaş altı kullanıcıların hesap bilgilerini değiştirerek yeni kısıtlamalardan kaçınmasını önlemek için yapay zeka yardımıyla kullanıcıların yaşlarını doğrulamaya çalışacak. Yani sahte yaş beyanlarını tespit etmeye çalışacak. 18 yaşından küçüklere Instagram yasaklanmayacak anacak sıkı bir kontrol getirilecek.

Bakan Kurum ve Yumaklı bir araya geldi! Yangınlara karşı ortak çalışma grubu kuruluyor! Bakan Kurum ve Yumaklı bir araya geldi! Yangınlara karşı ortak... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLAR INSTAGRAM KULLANAMAYACAK MI?

Instagram ebeveynlerin platformda çocukları üzerindeki denetimlerini güçlendirmeyi amaçlanıyor. 18 yaş altındaki hesaplar için getirilen bu yeni düzenlemelerle, ebeveynler artık çocuklarının kimlerle mesajlaştığını izleyebilecek. 18 yaşından küçükler sadece ailelerinin izin verdiği ayarları değiştirebilecek. Yalnızca takip ettikleri veya bağlantılı oldukları kişilerden mesaj alabilecek ve sadece takip ettikleri kişiler tarafından etiketlenebilecekler. Instagram, çocuk kullanıcıların sosyal medya bağımlılığını da önlemeyi amaçlıyor. Bu bağlamda, platformda günde bir saatlik kullanım süresine ulaşan çocuklar, uygulamadan çıkmaları gerektiğini hatırlatan uyarılar alacak. 

Asya'dan Avrupa'ya ip üstünde geçti! Akrobat Jan Roose'un gösterisi nefes kesti Asya'dan Avrupa'ya ip üstünde geçti! Akrobat Jan Roose'un gösterisi nefes... Haberi Görüntüle

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER "GENÇ HESAP" OLARAK TANIMLANACAK

18 yaşın altındaki kullanıcıların hesapları otomatik olarak "Genç Hesap" (Teen Account) olarak tanımlanacak ve buna göre kısıtlamalar otomatik olarak uygulama üzerinden gelecek. Dünya genelinde 18 yaşının altındaki kullanıcılar ocak ayından itibaren genç hesaplarını almaya başlayacak. 

ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya'da tespit edilen 18 yaş altı kullanıcılar 60 gün içinde, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki kullanıcılar ise bu sene ilerleyen zamanlarda 'genç hesaplara' geçirilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading