İnternet alışverişi yapanlar büyük tehlikede! Hesaplarınızı kontrol edin

İnternet alışverişi yapanlar büyük tehlikede! Hesaplarınızı kontrol edin

İnternet üzerinden alışveriş yapanlar dikkatli olmalı! Uyandığınız bir sabah hesabınızda paranızı bulamayabilirsiniz.   

Gündem

30.09.2024, 14:02

Birçok kişi internet alışverişlerinde kredi kartı kullanıyor.  Bu kullanıcıların çoğu güvenli sitelerden alışveriş yapıyorum diyor ama çoğu tehlikede olduğunun farkında değil! 

İnternet kullanıcılarının arama motolarını güvenli olarak görselerde uzmanlar, bu platformların kötü amaçlı yazımlılar ile ihlal edilebileceğini söyledi. Kullanıcıların çoğu kredi kartı bilgileri, şifreler ve hassas verileri sibar suçlular tarafından ele geçirilebilir. Siber Güvenlik Uzmanı Emrullah Akdemir bilgiyasara buluşan '' stealler'' isimli zararlı yazılım hakkında uyardı.

Anlattıkları çok korkunç! İki kadını katleden Semih Çelik'in çektiği video ortaya çıktı! Anlattıkları çok korkunç! İki kadını katleden Semih Çelik'in çektiği video... Haberi Görüntüle

ZARARLI YAZILIMLAR OLABİLİR 

Siber güvenlik uzmanı Akdemir, stealler hakkında konuşmasında, “Bir bilgisayara veya telefona bulaşan stealler isimli zararlı yazılımların ilk amacı o bilgisayar üzerindeki tutulan kayıtlı parolaları alıp, saldırganlara iletmektir. Bunu da farklı yöntemlerle gerçekleştirebilirler." dedi. Özellikle arama motorları üzerinde kayıtlı tutulan şifrelere dikkat çeken Akdemir, "Kayıtlı parolalar belleğinde tutulan parolalar güvenlik önlemleri geçilerek çekilebilir ve bu buluttaki bir sunucuya aktarılabilir" sözlerine yer verdi.

Katil Semih Çelik’in eski iş arkadaşı anlattı: Psikopat bir ruh hali yoktu Katil Semih Çelik’in eski iş arkadaşı anlattı: Psikopat bir ruh... Haberi Görüntüle

İNTERNET ÜZERİ ALIŞVERİŞE DİKKAT 

Kredi kartı kullanımlarının internet üzerinde tehliklerine değinen Akdemir, "Bu çalınan kredi kartı bilgileri ile izin vermediğiniz harcamalar yapabilirler. Kaydettiğiniz kripto para, bankacılık şifreleriniz dahil tüm eriştikleri parolalar üzerinden bir mağduriyet oluşturabilirler. Kredi kartı bilgileriniz ele geçtiği durumda, saldırganlar doğrudan çekime izin veren uygulamalar üzerinden bu paraları farklı kripto varlıklara çevirerek, izini kaybettirme yoluna gidiyor. Eriştikleri bankacılık ekranlarınızda sizler üzerine kredi başvurusunda bulunarak, bankanın sizler için ayırdığı kredi limitlerini de hızlı bir şekilde tüketiyorlar.'' dedi.

The Platform 3 ne zaman? Platform filmi yenisi çıkacak mı? The Platform 3 ne zaman? Platform filmi yenisi çıkacak mı? Haberi Görüntüle

SANAL KART KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİ

Milliyet'e röportajı sırasında sanal kartlar konusunda uyarıda bulunan Akdemir, '' Bunun için en önemli alınması gereken önlemlerden bir tanesi, vatandaşların kesinlikle sanal kredi kartı özelliğini öğrenmesi ve uygulamasıdır. Alışveriş yaparken gerekmediği müddetçe yurt dışı alışverişlere kredi kartlarınızı kapatmalısınız. Sanal kartınıza sadece harcama yapacağınız miktar kadar para aktararak, internet alışverişlerinde kesinlikle sanal kart dışında bir kredi kartı kullanmamalısınız. Düzenli olarak yaptığınız harcama yerlerinde sanal kartınızı tanımlar ve düzenli harcama limiti kadar para ayırırsanız, mağduriyet risklerinizi olabildiğince azaltırsınız. E-ticaret, internet sağlayıcı vb. ödemelerde sanal kartınızı kaydederek, aylık giderleriniz kadar limit açtırabilirsiniz" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading