İntihar eden kişinin cenaze namazı kılınır mı?

İntihar eden kişinin cenaze namazı kılınır mı?

İntihar eden kişiyle ilgili olarak cenaze namazı kılınır ya da kılınmaz tartışmaları sürerken Diyanet’ten bu konuda bir açıklama geldi. Peki, İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı?

Gündem

08.10.2024, 13:03

Son olarak İstanbul’un Fatih ilçesindeki Edirnekapı surlarında yaşanan olayda İkbal Uzuner’in kafasını keserek surlardan aşağıya atan katil Semih Çelik sonrasında da intihar ederek yaşamına son verdi. Yaşananlar sonrasında ise intihar eden kişinin cenaze namazının kılınıp kılınmayacağı merak konusu oldu.

Koskoca tır, arı yüzünden yoldan çıktı Koskoca tır, arı yüzünden yoldan çıktı Haberi Görüntüle

İNTİHAR EDENİN CENAZE NAMAZI KILINIR MI?

Can, Allah’ın kula verdiği bir emanet esasıdır. Başkasının canına kıyma nasıl günah olarak kabul görüyorsa kişinin kendi canına kıyması da aynı şekilde bir günahtır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bir çok hadisinde intihar etmenin ne denli büyük bir günah olduğundan söz etmiştir.

Cenaze Namazı

Hz. Peygamber (s.a.s.) bir hadisinde, “Her kim kendini bir dağdan aşağı atıp intihar ederse, bu kimse cehennem ateşi içinde ebedî olarak kendisini yüksekten aşağıya bırakır olacaktır. Her kim zehir yudumlar da kendisini öldürürse, o kimse de zehri elinde, cehennem ateşi içinde ebedî o zehri içer olacaktır. Her kim de kendisini kesici ve delici bir aletle öldürürse, o da kullandığı aleti kendi karnına vurur ve yarar hâlde ebedî cehennem ateşinde kalacaktır.” (Buhârî, Tıp, 56 [5778]) buyurmuştur.

Alimlerde “Her ‘lâ ilahe illallah’ diyenin cenaze namazını kılınız.” (Taberânî, el-Mu‘cemü’l-kebîr, 12/447[13622]) hadisinin genel anlamında; kelime-i şehâdet getiren herkesin cenaze namazının kılınabileceğini söylemişlerdir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading