Yandex Metrica

Sitede Ara

iPhone kullananları bekleyen büyük tehlike! Bu uygulamalardan biri bile varsa silin

iPhone kullananları bekleyen büyük tehlike! Bu uygulamalardan biri bile varsa silin

Dünyada en fazla kullanılan cep telefonu modellerinden biri olan iPhone için büyük bir tehlike ortaya çıktı. 3 milyon uygulamada risk var ve bu uygulamalar güvenlik açığına neden oluyor. İşte detaylar...

Gündem

04.07.2024, 22:56

Yeni yapılan araştırmaya göre iPhonelerin işletim sistemi olan iOS'ları son derece kötü etkileyen bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Buna göre ortalama olarak 3 milyon iOS ve macOS uygulamaları olası siber saldırılara açık halde.

Güvenlik tehdidi birçok uygulammayı barındırıyor. Linkedln, Netflix ve Facebook gibi pek çok uygulama bunun içinde. Yayımlanan rapora göre yaklaşık 3 milyon iOS ve macOS uygulaması 10 sene boyunca tehditlere açık şekilde kullanılmış. Güvenlik açığıyla üçüncü kişilerin bir başka kişinin bilgilere erişmesini mümkün kılıyor.

Bununla birlikte kredi kartları, tıbbi kayıtlar ve benzer başka özel bilgiler kötü amaçlı kişilerin eline geçebiliyor. Bu da çok sayıda Apple kullanıcısının risk altında olduğunu gösteriyor. Saldırganların e-posta yoluyla doğrulama isteyerek URL’eri kötü amaçlı sunuculara yönlendirebildikleri belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading