Yandex Metrica

Irak'ta gündem PKK! Savunma bakanından dikkat çeken açıklama: Türkiye ile anlaşmak istiyoruz!

Irak'ta gündem PKK!  Savunma bakanından dikkat çeken açıklama: Türkiye ile anlaşmak istiyoruz!

Irak Savunma Bakanı Sabit Abbasi, bölgede terör örgütü PKK'dan duydukları rahatsızlığı ifade ederek Türkiye ile İran'la olduğu gibi bir güvenlik anlaşması imzalamak istediklerini belirtti. 

Gündem

10.09.2024, 22:41

Irak Savunma Bakanı Abbasi, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamasında PKK'nın bölgedeki varlığından duydukları rahatsızlığı dile getirerek  bazı kentlerden gençlerin terör örgütüne katılmasından rahatsızlık duyduğunu açıkladı.

Irak'ta gündem PKK!  Savunma bakanından dikkat çeken açıklama: Türkiye ile anlaşmak istiyoruz! Irak'ta gündem PKK! Savunma bakanından dikkat çeken açıklama: Türkiye ile... Haberi Görüntüle

"GENÇLER PKK'YA KATILIYOR"

Irak hükümetinin terör örgütü PKK'nın hareketlenmesinden ve ülkenin güneyinde bazı kentlerden gençlerin terör örgütüne katılmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi. 

MSB'den teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin açıklama MSB'den teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin açıklama Haberi Görüntüle

IRAK HÜKÜMETİ İLE PKK ORTAK MÜCADELE 

 Irak ve Suriye'deki terör yuvaları tek tek imha edilirken Mehmetçik, hükümetin sınır ötesinde 'kilidin kapanması' stratejisine uygun operasyonlar düzenlemeye devam ediyor. 

Irak ile hükümetin PKK ile ortak mücadele ve operasyon için 2023 yılından itibaren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunam Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın üzerinden diplomatik çalışmaları da devam ediyor.

Son dakika... Ankara'da Gazze zirvesi: MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro liderleriyle bir araya geldi Son dakika... Ankara'da Gazze zirvesi: MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'YLE GÜVENLİK ANLAŞMASI İMZALAMAK İSTİYORUZ"

Bir televizyon kanalına verdiği röportajda, "Türk tarafı PKK'nın varlığından (Irak'ta) büyük kaygı duyuyor." diyen Irak Savunma Bakanı Abbasi, "Irak, yasalara göre PKK'ya bağlı partileri kapatma kararı aldı. Irak hükümeti, PKK'nın hareketlenmesinden ve ülkenin güneyindeki Semave ve Nasiriye kentlerinden bazı gençlerin buraya (PKK'ya) katılmasından ciddi rahatsızlık duymaya başladı." ifadelerini kullandı.

Abbasi, Türkiye ile İran'la olduğu gibi bir güvenlik anlaşması imzalamak istediklerini de sözlerine ekledi.

Kim Milyoner Olmak İster'de Kenan İmirzalıoğlu neden yok, ayrıldı mı? Oktay Kaynarca mı sunacak? Kim Milyoner Olmak İster'de Kenan İmirzalıoğlu neden yok, ayrıldı mı?... Haberi Görüntüle

"PKK BULUNDUĞU BÖLGELERİN KALKINMASINI ENGELLİYOR"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) İslami Hareket Partisi lideri İrfan Abdulaziz, terör örgütü PKK'nın bulunduğu bölgelerde kalkınmayı engellediğini ifade ederek "PKK bulunduğu bölgelerin kalkınmasını ve gelişmelerini engelliyor. Gerginlik artar ve kontrolden çıkarsa Kerkük ve Süleymaniye de bundan nasibini alır" açıklamasında bulunmuştu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesine taziye telefonu Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin... Haberi Görüntüle

"IRAK VE IKBY HÜKÜMETLERİNİN NÜFUZLARI ARTIRILMALI"

Abdulaziz, Irak ve IKBY hükümetlerinin, terör örgütü PKK'nın bulunduğu bölgelerde nüfuzlarını artırması gerektiğinin altını çizerek, bu şekilde hem halkın huzur içinde yaşayabileceği hem de bölgenin gelişim yoluna girebileceğini söyledi. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading