Sitede Ara

İran’da hava savunma sistemi var mı? İran hava savunma sisteminin adı ne?

İran’da hava savunma sistemi var mı? İran hava savunma sisteminin adı ne?

İsrail 26 Ekim'de İran'ın başkenti Tahran'ın da aralarında olduğu çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi. İsrail hedeflerin başarıyla vudlduğunu iddia ederken İran tarafı ise saldırıların hava savunma sistemleri ile etkisiz hale getirildiğini "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu. Peki İran’da hava savunma sistemi var mı? İran'ın hava savunma sisteminin adı ve özllikleri neler? 

Gündem

26.10.2024, 18:18

İsrail'in İran'a beklenen saldırısı gerçekleşti. Saldırının oldukça sınırlı olduğu görüldü. Hava saldırısında çok sayıda noktanın hedef alındığı açıklandı. İran ise İsrail saldırılarında "sınırlı hasar" meydana geldiğini ve saldırıların büyük bir kısmının hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İran ve İsrail'den gelen karşılıklı açıklamaların ardından İran’da hava savunma sisteminin özellikleri merak konusu oldu. İran’da hava savunma sistemi var mı? İran hava savunma sisteminin adı ne? soruları arama motorlarına sorulmaya başlandı.

İstanbul 29 Ekim Hadise ve Emir Can İğrek konseri iptal mi? İBB etkinlikleri iptal edilecek mi? İstanbul 29 Ekim Hadise ve Emir Can İğrek konseri iptal... Haberi Görüntüle

İRAN'IN HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VAR MI?

İsrail İran'ın pek çok noktasına saldırı düzenledi. İsrail açıklamasında "İsrail'e yönelik son aylarda devam eden saldırılara yanıt olarak, şu anda İran'daki askeri hedeflere hassas saldırılar düzenlenmektedir." dedi. İran ise saldırılarda hava savunma sisteminin devreye girdiğini ve saldırıların püskürtüldüğünü açıkladı.  İran medyası, seslerin Tahran'ın doğusundan geldiğini ve İsrail'in saldırısına karşı hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzelerden kaynaklandığını bildirdi. Tüm bu gelişmelerin ardından İran'ın hava savunma sisteminin özellikleri merak konusu oldu.

Tekin Temel evli mi, eşi kimdir? Tekin Temel evli mi, eşi kimdir? Haberi Görüntüle

İRAN'DA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VAR MI?

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam’da yer alan İran büyükelçiliğine saldırmasından günler sonra İran yeni hava savunma sistemini tanıtmıştı. İran'ın sergilediği askeri ürünler arasında Bavar-373 adı verilen uzun menzilli hava savunma sistemi de yer alıyordu. Gelen iddialara göre bu hava savunma sistem kısa menzilli balistik füzeler de dahil olmak üzere 300 kilometreyi aşan mesafelerdeki hava hedeflerini vurma kabiliyetine sahip.

Japonya'da iki kaya parçası savaş başlatacak güce sahip oldu! Ne kadar harcandı? Japonya'da iki kaya parçası savaş başlatacak güce sahip oldu! Ne... Haberi Görüntüle

İRAN'DA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ NELER?

İran bu sistemi ilk olarak 2019 yılında tanıtmıştı. Sistem üzerinde yapılan yeniliklerle hava savunma sisteminin katı yakıtlı kara-hava füzesi Sayyad 4B’nin en son versiyonunu içerdiği belirtildi. 

İran’ın Bavar-373 hava savunma sisteminin 100’e kadar hedefi tespit etme özelliğine sahip olduğu belirtiliyor. Hava hedeflerinin 6 tanesine eş zamanlı olarak müdahale etme kapasitesine sahip olduğu iddia ediliyor. 

Bavar-373 hava savunma sisteminin ilk adımları, Rusya’nın S-300 hava savunma sistemi ambargosu üzerine atılmıştı.

Yarın 21 Ekim okullar tatil mi? Pazartesi 21 Ekim'de hangi illerde okullara deprem tatili var? Yarın 21 Ekim okullar tatil mi? Pazartesi 21 Ekim'de hangi... Haberi Görüntüle

"SINIRLI HASAR" İDDİASI

İran Hava Savunma Karargahı'ndan gelen açıklamada, İsrail'in İranlı yetkililerin uyarılarına rağmen Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerinde askeri noktalara saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırılara hava savunma sistemleri tarafından başarıyla karşı konulduğu ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiği ve olayın boyutlarının incelendiği bildirildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading