İran'ın İsrail saldırısında kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? İran'ın füze saldırısında ölü sayısı kaç?

İran'ın İsrail saldırısında kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? İran'ın füze saldırısında ölü sayısı kaç?

Hamas lideri Haniye'nin İran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran'dan İsrail'e misilleme saldırısı bekleniyordu. İran İsrail'e yüzlerce füze ile saldırdı. İran füze saldırılarını İsmail Haniye'nin öldürülmesi İsrail’in üst düzey bir komutanlarını ve bölgedeki İran destekli milis liderlerinin öldürülmesine misilleme olarak yaptığını duyurdu. İsrail'den bir karşılık gelmesi durumunda saldırıların devam edileceği açıklandı. İran'ın İsrail'i yüzlerce füzeyle vurmasının ardından ölü ve yaralı sayısı hakkında açıklama bekleniyor. Peki İran'ın İsrail saldırısında kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? İran'ın füze saldırısında ölü sayısı kaç?

Gündem

02.10.2024, 10:54

İran İsrail'e beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirdi. İran açıklamasında misillemenin Gazze'de barış sözü için ertelendiğini açıklamıştı. İsrail'in Lübnan'a kara saldırısını başlatması ve Hizbullah liderlerinin öldürülmesinin ardından İran'dan İsrail'e misilleme için düğmeye basıldı. 1 Ekim Salı akşamı İranlı yetkililer ABD ve Rusya'yı bilgilendirdi. İsrail de füze saldırılarını beklemeye başladı. İsrail semalarındaki füzeler hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi. Bazı füzeler ise İsrail'e düştü. 

Serbest bırakılmaları vicdanları yaralamıştı: Beyoğlu tacizcileri hakkında yeni karar Serbest bırakılmaları vicdanları yaralamıştı: Beyoğlu tacizcileri hakkında yeni karar Haberi Görüntüle

İRAN'IN İSRAİL SALDIRISINDA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

İran devlet televizyonu, füzelerin yüzde 80'inin hedefine ulaştığını açıkladı. Füze misillemesinde İran en gelişmiş balistik füzelerini de kullandığı öğrenildi.  İsrail Acil Servisleri, İran saldırısında yaralanan olmadığını, sadece şarapnel parçalarından iki kişinin hafif yaralandığını öne sürdü. İsrail'den gelen açıklamalara göre yüzlerce füze saldırısında İsrail'de ölen kişi olmadı. Ancak saldırılar ülkede büyük bir paniğe neden oldu. Suriye ordu kaynakları, Suriye'nin güneyinde uçan onlarca İran füzesinin israil savunması tarafından etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Meclis yoğun gündem ile start veriyor: En önemli başlık ekonomi olacak Meclis yoğun gündem ile start veriyor: En önemli başlık ekonomi... Haberi Görüntüle

İRAN'IN FÜZE SALDIRISINDA KAÇ KİŞİ YARALANDI?

AA'da yer alan habere göre; İsrail’in Maariv gazetesinin haberine göre, İran tarafından düzenlenen füze saldırılarında 3 İsrailli şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı. Filistin Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria’nın Eriha kentine düşen füze parçaları nedeniyle bir kişinin öldüğü, bölgede hasar meydana geldiği belirtildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada da söz konusu kişinin İran'dan atılan füzeler nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, ölen kişinin Gazze Şeridi'nin Cibaliya beldesinden 37 yaşındaki Samih Aseli olduğu ve Batı Şeria'ya ne zaman geldiğinin bilinmediği kaydedildi.

İki genç kızın canice katledilmesi sonrası Uraz Kaygılaroğlu'na tepki yağıyor: Yerin dibine batsın sanatın İki genç kızın canice katledilmesi sonrası Uraz Kaygılaroğlu'na tepki yağıyor:... Haberi Görüntüle

TEL AVİV'DE SİLAHLI SALDIRI

Füze saldırılarının başlamasından saatler önce Tel Aviv'de silahlı saldırı düzenlendi.  Tel Aviv'de silahlı saldırganlar etrafa ateş açtı ve bıçakla saldırdı.Saldırıda en az yedi kişi öldü, en az dokuz kişinin de yaralandığını bildirdi. Polis iki saldırganın "etkisiz hale getirildiğini" söyledi. Olayı bir "terör" saldırısı olarak nitelendirdi.

Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin ortalığı birbirine kattı Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin ortalığı birbirine kattı Haberi Görüntüle

İRAN 13 NİSAN'DA DA SALDIRMIŞTI

İran, Suriye'deki konsolosluğuna İsrail'in düzenlediği saldırıya misilleme olarak 13 Nisan'da İsrail'e 300'den fazla SİHA ve füze yollamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading