İranlı kadınların dayanışma gücü: Filistin için değerli takı bağışları!

İranlı kadınların dayanışma gücü: Filistin için değerli takı bağışları!

İran’da kadınlar, Filistin ve Lübnanlı mülteciler için değerli takılarını bağışladı.

Gündem

21.10.2024, 15:36

Katil İsrail'in 7 Ekim 2023'ten tarihinden bu yana saldırları devam ediyor. O tarihden bu yana Filistin'i kan gölüne çeviren katil İsrail; 42 bin 603 canlı alırken, 99 bin 795 kişiyi ise yaraladı.  Şehirde hastane yerlerini, okulları, sığınma alanlarına kadar bombalı saldırılar düzenleyen İsrail, şehri haraba haline çevirdi. Yardım girişlerini bile engelleyen İsrail, çoğu insanın soğuktan ve açlıktan ölmesine de göz yumdu.

Lübnan'a saldırılar düzenleyen katil İsrial, burada da masum canları almayı sürdürüyor. Birçok noktaya saldırılar düzenleyen İsrail, çok sayıda insanı katletti. Şehir birçok noktasında hayatı felç eden katil İsrail, hava saldırıları ile çok sayıda yeri bombaladı.

 Son olarak ABD kaynaklı haberlerde İsrail'in Lübnan'a yapılan saldırıları durdurmak için diplomatik çözüm önerisinde bulunduğu da ifade edilmişti. Yer alan habere göre, İsrail Lübnan'daki çatışmaya diplomatik çözüm için taleplerini ABD'ye iletti. Söz konusu talepler, İsrail ordusunun Lübnan'da faaliyet göstermesine olanak sağlayacak.

Yapılan bu canice saldırılara Batılı ülkeler sessiz kalırken, Müslüman dünyasından Filistin'e destekler devam ediyor. Birçok ülkede yapmış olduğu eylemlerle Filistin'e destek veren Müslümanlar, her alanda İsrial terörünü sonlandırmak için çaba gösteriyor. Müslümanlar; sokaklarda, alanlarda, gösteri salonlarında, stadyumlar bir çok noktada Filistin'e destek veriyor.

Yapılan bu desteklerle beraber son olarak danayışma örneği İranlı kadınlardan geldi. İranlı kadınlar, Filistin ve Lübnanlı mültecilere destek vermek maksadıyla değerli takılarını bağışlmaya başladı. Kent meydanlarında din yetkilileri tarafından toplanan bağış görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Milyonlarca kullanıcı tarafından beğeni alan İranlı kadınlar, takdir toplamayı başardı. İranlı kadınların bu davranışı birçok yere de örnek teşkil etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading