İş yeri ve konut kira zam oranı belli oldu mu Mayıs 2024? TEFE TÜFE kira artış oranı açıklandı mı?

İş yeri ve konut kira zam oranı belli oldu mu Mayıs 2024? TEFE TÜFE kira artış oranı açıklandı mı?

TÜİK her ay enflasyon rakamlarını kamuoyuna duyuruyor. Bu açıklamaların ardından iş yerleri ve konut sahipleri, kira artış oranlarını belirlemekte kullanılan verilere erişebiliyorlar. Bununla birlikte, konutlarda kira zam sınırının sona erip ermediği konusu da kira artışlarını bekleyenlerin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Peki, İş yeri ve konut kira zam oranı belli oldu mu Mayıs 2024? TEFE TÜFE kira artış oranı açıklandı mı?

Gündem

21.05.2024, 13:22

Aylık kira artış oranı, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına bağlı olarak belirleniyor. TÜİK, her ay TEFE ve TÜFE rakamlarını kamuoyuyla paylaşıyor. Nisan ayında açıklanan Mart rakamlarına göre, 2003'e göre TÜFE'de değişim Mart ayında bir önceki aya göre %3,16 olarak gerçekleşmişti. Bu rakamlar, kiracılar ve ev sahipleri için önemli bir gösterge oluşturuyor, çünkü enflasyonun artış oranı kira artışlarını belirlemede temel bir referans noktası olarak kullanılıyor. Peki, İş yeri ve konut kira zam oranı belli oldu mu Mayıs 2024? TEFE TÜFE kira artış oranı açıklandı mı?

LGBT'ye karşı topyekûn mücadele! Cumhurbaşkanı Erdoğan BM'de sinyalini vermişti: Aile Bakanlığı eylem planı konusunda çalışmalara başladı LGBT'ye karşı topyekûn mücadele! Cumhurbaşkanı Erdoğan BM'de sinyalini vermişti: Aile... Haberi Görüntüle

İŞ YERİ VE KONUT KİRA ZAM ORANI BELLİ OLDU MU MAYIS 2024?

Nisan ayı enflasyon rakamlarının dışında kira artış oranları da TÜİK tarafından açıklanacak. Bu veriler, 3 Mayıs Cuma günü saat 10:00'da kamuoyuna duyurulacak. Bu zaman diliminde iş yerleri ve konut sahipleri, hem enflasyon rakamlarını öğrenecekler hem de kira zam oranlarını netleştirebilecekler.

Konutlarda kira zam sınırı, Temmuz ayına kadar %25 olarak devam edecek. Bu durum, Mayıs ayında da en fazla %25 oranında zam yapılabilmesine olanak sağlayacak.

Beyoğlu'nda taciz skandalı sonrası sapıklardan akıllara ziyan savunma Beyoğlu'nda taciz skandalı sonrası sapıklardan akıllara ziyan savunma Haberi Görüntüle

TEFE TÜFE KİRA ARTIŞ ORANI AÇIKLANDI MI?

3 Nisan Çarşamba günü TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileriyle TÜFE rakamları netleşti. 2024 yılı Mart ayında TÜFE'de (2003=100) değişim bir önceki aya göre %3,16, bir önceki yılın Aralık ayına göre %15,06, bir önceki yılın aynı ayına göre %68,50 ve on iki aylık ortalamalara göre %57,50 olarak belirlendi. Buna bağlı olarak iş yerleri için kira artış oranı, 12 aylık TÜFE ortalamasına göre %57,50 olarak uygulanacak.

Vatandaşa yapılan indirimi hazmedemediler: İBB, ucuz doğalgaza dava açtı! Vatandaşa yapılan indirimi hazmedemediler: İBB, ucuz doğalgaza dava açtı! Haberi Görüntüle

KİRA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIR?

Kira artış tutarı, belirlenen yasal oran veya TÜFE 12 aylık ortalaması temel alınarak hesaplanır. Konutlar için maksimum yasal oran %25 olarak belirlenmiştir, iş yerleri için ise TÜFE 12 aylık ortalaması esas alınır. Mevcut kiranızı %25 ile çarparak 100'e böldüğünüzde artış yapılacak tutarı bulabilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading