İsrail dostu markanın açılışına katılan belediye başkanından tepki çeken savunma: Yemek yemedim sadece kurdele kestim

İsrail dostu markanın açılışına katılan belediye başkanından tepki çeken savunma: Yemek yemedim sadece kurdele kestim

Terör devleti İsrail'i protesto eden akademisyen Kemal Sağlam'ın darp edildiği, soykırım destekçisi Burger King'in Rize'deki şube açılışında kurdele kesenler arasında yer alan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete'den ilginç bir açıklama geldi. Mete kendisini "Yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olurdum sadece kurdele kestim" diyerek savundu.

Gündem

07.10.2024, 23:39

Rize'de terör devleti İsrail'i destekleyen Burger King'in şubesinin açılışına katılan belediye başkanlarına yönelik tepkiler sürerken İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete'den ilginç bir savunma geldi. Mete açıklamasında "Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım." ifadelerini kullandı. 

7 Ekim'den bu yana bir yıldır Gazze'de 41 binden fazla insanı katleden soykırımcı İsrail'e destek veren şirketlere dünya çapında uygulanan boykot devam ediyor.

Boykot edilen soykırım destekçisi şirketler arasında fastfood zinciri Burger King ise başı çekiyor. Katillerin destekçisi şirket Türkiye'de adını 'Börgır' olarak değiştirerek boykotu delmeye çalışırken Rize'de ise yeni şubesini açtı.

Murat Yakupoğlu kimdir? Müdür Vekili Murat Yakupoğlu neden öldü? Murat Yakupoğlu kimdir? Müdür Vekili Murat Yakupoğlu neden öldü? Haberi Görüntüle

AÇILIŞA KATILAN İSİMLER TEPKİ ÇEKTİ

Rize’nin Merkez Çarşı Mahallesi’nde bulunan bir AVM’de düzenlenen açılış törenine İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ve Rize Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu da katıldı.

Skandal açılışta AK Partili isimlerin yer alması kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı.

Erdoğan, Türkevi'nde Irak Başbakanı Sudani'yi kabul etti: Terörle mücadelede iş birliği vurgusu Erdoğan, Türkevi'nde Irak Başbakanı Sudani'yi kabul etti: Terörle mücadelede iş... Haberi Görüntüle

TEPKİ GÖSTEREN AKADEMİSYENİ DARP ETTİLER

Açılıştan bir saat önce şubenin önüne gelen Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam "Kahrolsun İsrail" sloganı atarak açılışa tepki gösterince orada bulunan çok sayıda kişinin saldırısına uğradı.

Dr. Sağlam, olayın ardından acil servise kaldırıldı. Yapılan ilk kontrollerde burnunun kırıldığı ve kulak zarının hasar gördüğü tespit edildi.

CHP'den LGBT dersi! CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden eşcinsellik propagandası! CHP'den LGBT dersi! CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden eşcinsellik propagandası! Haberi Görüntüle

BELEDİYE BAŞKANI KENDİNİ SAVUNDU

Açılışta kurdele kesen isimler arasında yer alan ve büyük tepki çeken İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete'den ise ilginç bir açıklama geldi.

Tepkiler sonrası Karar'a konuşan Mete, açılışa katıldığını ancak yemek yemediği için İsrail'e destek vermiş sayılamayacağını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail saldırılarıyla ilgili uyarmıştı! Milli Savunma Bakanı Güler ve Dışişleri Bakanı Fidan Meclis'i bilgilendirecek Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail saldırılarıyla ilgili uyarmıştı! Milli Savunma Bakanı Güler... Haberi Görüntüle

"YEMEK YEMEDİM, YESEYDİM İSRAİL’E DESTEK VERMİŞ OLURDUM"

Mete şu sözlerle kendini savundu;

"İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım. Kurdele kesimine denk geldim. Hakkımızda karalama kampanyası düzenleniyor. İsimlerimizi medyaya vererek 3 belediye başkanını da ateşe atıyorlar. Marketlerde de İsrail menşeili ürünler var. O zaman hiçbir şey almayalım marketlerden. Burada bakış açısında sorun var"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading