Yandex Metrica

İsrail onu neden öldürdü! Şehit edilen Türk aktivist Ezgi'nin yakın arkadaşı tek tek anlattı!

İsrail onu neden öldürdü! Şehit edilen Türk aktivist Ezgi'nin yakın arkadaşı tek tek  anlattı!

Batı Şeria'da İsrailli yerleşimlerin genişletilmesine karşı düzenlenen protestoya katılan Türk asıllı Ayşenur Ezgi Eygi siyonist rejimin askerleri tarafından başından vurularak öldürüldü. Eygi'nin yakın arkadaşı Rob, korku dolu o anları anlattı. Ayşenur'un İsrail'in suçlarını açığa çıkarmak için Filistin'e geldiğini ifade eden Rob, “Uluslararası toplumu harekete geçmeye zorlamayı amaçlıyordu. İsrail, bunu yaptığı için onu öldürdü. Onun adıyla ve tüm uluslararası ve Filistinli şehitlerin anısına çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.    

Gündem

07.09.2024, 13:40

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da gerçek mermiyle başından vurduğu 26 yaşındaki ABD vatandaşı, Antalya doğumlu Ayşenur Ezgi Eygi, hastanedeki müdahalelere rağmen şehit oldu.  Ayşenur Ezgi'nin şehit edilmesine Türkiye'den birçok siyasi tepki gösterdi. Aktivist Rob, arkadaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü anları tek tek  anlattı.

Ayşenur Eygi'nin babasından Biden hükümetine çağrı: 'Devletimiz keyfi cinayetin peşini bırakmadı aynı şeyi ABD'den de bekliyoruz' Ayşenur Eygi'nin babasından Biden hükümetine çağrı: 'Devletimiz keyfi cinayetin peşini... Haberi Görüntüle

"GERİ ÇEKİLMEYE BAŞLADIĞIMIZDA ATEŞ ETMEYE BAŞLADILAR"

Türkiye Times'a konuşan Aktivist Rob, şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi ile beraber gösteriye katıldıklarını söyleyerek "Biz, Nablus yakınlarındaki Beyta'da Filistinlilerin bir dua oturumuna katıldık. Bu oturumlar İsrail ordusu tarafından düzenli olarak saldırıya uğruyor. Daha önce burada 17 Filistinli öldürülmüştü. İbadet edenlerle birlikte alandan ayrılırken, İsrail ordusu hemen kalabalığa karşı göz yaşartıcı gaz kullanmaya başladı ve çatılarda keskin nişancılar gördük. Geri çekilmeye başladığımızda, gerçek mermilerle ateş etmeye başladılar." açıklamasında bulundu. 

Başkentte skandal: Kahvaltıya çağırdığı damadı tarafından bıçaklanarak öldürüldü! Başkentte skandal: Kahvaltıya çağırdığı damadı tarafından bıçaklanarak öldürüldü! Haberi Görüntüle

"ZEYTİNLİĞE SIĞINDIK"

Siyonist ordusunun saldırı anlatını anlatan Rob, "Tepeden daha aşağıya doğru kaçtık ve bir zeytinliğe sığındık. Ordu, tepede bizden yaklaşık 200 metre uzakta kaldı ve Ayşenur, başka bir gönüllüyle birlikte yolun oldukça gerisinde, zeytinlikte duruyordu. Hiçbir şey yapmıyorlardı. Birkaç dakika sessizlik oldu." dedi. 

Ümit Özdağ'ın Fethiye provokasyonu yalan çıktı! DDM gerçekleri tek tek açıkladı! Ümit Özdağ'ın Fethiye provokasyonu yalan çıktı! DDM gerçekleri tek tek... Haberi Görüntüle

"KANLAR İÇİNDE YERDE YATIYORDU"

 Rob, Ayşenur'un keskin nişancı tarafından başından vurulduğunu ifade ederek "Birden birkaç el silah sesi duyuldu ve biz zeytinlikte daha da geriye doğru eğilirken diğer gönüllünün yardım için bağırdığını duydum. Ayşe'nin yerde yattığını, kanadığını gördüm. Keskin nişancı tarafından başından vurulmuştu. Sağlık ekiplerini çağırdık, onu ambulansa koyduk ve Nablus hastanesine gitmek üzere bir taksi bulmak için bölgeden ayrıldık. Ayşe, hastaneye vardıktan kısa süre sonra hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Gibi dizisi 6. sezon ne zaman çıkacak? GİBİ yeni bölüm tarihi belli oldu! Gibi dizisi 6. sezon ne zaman çıkacak? GİBİ yeni bölüm... Haberi Görüntüle

"İSRAİl'İN SUÇLARINI GÖZLEMLEMEK İÇİN İSTANBUL'A GELMİŞTİ"

İşgalci İsrail'in suçlarını açığa çıkarmak için bölgede bulunduklarının altını çizen Rob, "İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği savaş suçlarını ve etnik temizliği gözlemlemek ve bunları açığa çıkarmak için Filistin'e gelmişti, böylece uluslararası toplumu harekete geçmeye zorlamayı amaçlıyordu. İsrail, bunu yaptığı için onu öldürdü. Onun adıyla ve tüm uluslararası ve Filistinli şehitlerin anısına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Filistin halkının mücadelesi için şimdiden çok şey yaptı ve adı, Filistin özgürlüğüne kavuşana dek yaşayacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayşenur'un hesabını soracağız Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayşenur'un hesabını soracağız Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesine ilişkin "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Açıklamada, "Batı Şeria'nın Nablus kentinde Ayşenur Ezgi Eygi adlı vatandaşımızın işgalci İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü derin üzüntüyle öğrenilmiştir." ifadesine yer verildi.

Hayatını kaybeden Türk vatandaşına Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilediğinde bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz. İsrail, Filistinlilerin yardımına koşan ve soykırıma karşı barışçıl mücadele veren herkesi yıldırmaya çalışmaktadır. Bu şiddet politikası sonuç vermeyecektir. İnsanlığa karşı suç işleyen İsrail makamları ve onları kayıtsız şartsız destekleyenler, uluslararası mahkemeler önünde mutlaka hesap vereceklerdir."

Bakan Kurum'dan İBB'ye uyarı: 'Kaçak yapı varsa yıkın, biz yıkıma gittiğimizde peşimizden gelmeyin' Bakan Kurum'dan İBB'ye uyarı: 'Kaçak yapı varsa yıkın, biz yıkıma... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN, İSRAİL'İN SİVİL PROTESTOYA "BARBARCA MÜDAHALESİNİ" LANETLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Batı Şeria'daki işgal karşıtı sivil protestoya "barbarca müdahalesini" lanetlediğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail'in Batı Şeria'daki işgal karşıtı sivil bir protestoya karşı yaptığı barbarca müdahaleyi lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi'ye Allah'tan rahmet niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Türkiye olarak, İsrail'in neredeyse bir yıldır devam eden, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden 41 bin insanı katlettiği bu işgal ve soykırım politikasının son bulması ve işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceğiz."

2024 DGS tercihleri ne zaman? DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 DGS tercihleri ne zaman? DGS tercih sonuçları ne zaman... Haberi Görüntüle

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi (26 ) adlı Amerikalı Türk insan hakları aktivistiyle ilgili, "Ayşenur Eygi adlı Amerikan vatandaşının bugün Batı Şeria'da trajik ölümünün farkındayız. Eygi'nin ölümüyle ilgili ivedi şekilde daha fazla bilgi topluyoruz." açıklamasını yaptı.

Victor Osimhen kimdir? Galatasaray Osimhen'i transfer etti mi? Osimhen bonservisi ne kadar? Victor Osimhen kimdir? Galatasaray Osimhen'i transfer etti mi? Osimhen bonservisi... Haberi Görüntüle

AYŞENUR EZGİ EYGİ KİMDİR, ASLEN NERELİ?

Türk asıllı ABD vatandaşı olan Ayşenur Ezgi Eygi, 1998 yılında Antalya'da dünyaya geldi. Eygi, Filistinli çiftçileri koruma kampanyasının bir parçası olarak Uluslararası Dayanışma Hareketi'nde (ISM) gönüllü olarak görev alıyordu.

Asılsız ihbarlar, çelişkili ifadeler, jandarmayı Narin'den uzaklaştıracak yalanlar! Hepsi sulh ceza hakimliğinin tutuklama gerekçesinde Asılsız ihbarlar, çelişkili ifadeler, jandarmayı Narin'den uzaklaştıracak yalanlar! Hepsi sulh... Haberi Görüntüle

SİVİL EYLEMLER DÜZENLEYEN HAREKETİN ÜYESİYDİ 

İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’daki protestoda öldürülen 26 yaşındaki ABD vatandaşı Ayşenur Eygi, Filistin için sivil eylemler düzenleyen Uluslararası Dayanışma Hareketi’nin üyesiydi. 2003’de Gazze’de öldürülen ABD’li aktivist Rachel Corrie de aynı hareketin üyesiydi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading