İsrail ordusunda yıkım: Askerlik yapmayı reddettiler! Netanyahu şaşkın..

İsrail ordusunda yıkım: Askerlik yapmayı reddettiler! Netanyahu şaşkın..

Geçtiğimiz hafta, 130 İsrailli asker, Netanyahu hükümetine bir mektup yazarak Gazze'deki esir takası konusunda harekete geçilmemesi durumunda askerlik hizmeti yapmayı reddettiklerini açıkladılar. Bu gelişme, İsrail ordusunun birçok askeri görevden almasına neden oldu.

Gündem

23.10.2024, 12:33

Gazze'de ağır yenilgiye maruz kalan ve Kassam Tugayları'nın direnişine karşılık vermeyi başaramayan İsrail ordusu dağılmaya başladı.

Geçen hafta, 130 İsrailli asker, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetine bir mektup imzaladı. Verilen mektupda askerler, Gazze'deki esir takası sürecinde herhangi bir ilerleme sağlanmadığı takdirde askerlik hizmetine devam etmeyeceklerini duyurdular.

Mektupta dikkat çekici ifadeler yer aldı; "Biz, hizmet eden ve hizmet etmiş, hayatlarımızı riske atmış kişiler olarak, hükümet derhal yönünü değiştirip rehineleri eve getirmek için bir anlaşmayı teşvik etmezse, artık hizmet veremeyeceğimizi beyan ediyoruz. Bazılarımız için kırmızı çizgi çoktan aşıldı; diğerleri içinse yaklaşıyor: Kırık kalplerle göreve gelmeyi bırakacağımız gün yaklaşıyor. Hükümete çağrıda bulunuyoruz: Rehinelerin hayatlarını kurtarmak için hemen bir anlaşma imzalayın."

Dehşetin görüntüleri 52 metrede ortaya çıktı: Milyarderleri yutan süper yatın gizemi çözüldü! Suçlu kim? Dehşetin görüntüleri 52 metrede ortaya çıktı: Milyarderleri yutan süper yatın... Haberi Görüntüle

GÖREVDEN ALINDILAR!

İsrail Ordusu Gazze Şeridi'nde esir konusuna ilişkin uzlaşma olmaması durumundan askerlik görevlerini yerine getimeyecekleri sonrası birçok asker görevden alındı.

Soykırımcı devletin önde gelen gazeteleri arasında yer alan Haaretz'in haberi kapsamında, Gazze'de yer alan esir takası anlaşmasını isteyen İsrailli askerlere ordu, telefonlarına mesaj yoluyla görevden alındıklarını söyledi. Görevden alınan askerler, esir takası konusunda bir sözleşmeye imza atmışlardı.

Bir asker, ordu tarafından yapılan bir telefon görüşmesini "tehdit" olarak nitelendirirken, başka bir asker de tabur komutanının kendisini uzun süre boyunca azarlayıp görevden uzaklaştırdığını ifade etti. Bu durum, askerlerin içinde bulundukları stresli ortamı ve hiyerarşik ilişkilerin karmaşıklığını gözler önüne seriyor. 

Geçtiğimiz hafta Haaretz'in yayımladığı habere göre, 130 İsrailli asker, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetine Gazze'deki esir takası konusunda adım atılmadığı takdirde askerlik yapmayı reddedeceklerini bildiren bir mektup imzaladı. Bu mektup, hem Netanyahu'ya hem de kabine üyelerine ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye iletildi.

İsrail hükümeti, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde 101 İsrailli esiri tuttuğunu tahmin ediyor. Bu durum, ülkede geniş bir endişe ve tartışma yaratırken, askerlerin böyle bir girişimde bulunması, hükümetin politikalarına karşı bir tepki olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan, Hamas, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında çok sayıda esirin hayatını kaybettiğini iddia ediyor. Bu karşılıklı suçlamalar, mevcut gerilimin derinleşmesine ve her iki taraf arasında bir çözüm arayışının zorlaşmasına neden oluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading