Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'in şehit ettiği Ayşenur'un naaşı Türkiye'ye getirilecek mi? Dışişleri'nden açıklama

İsrail'in şehit ettiği Ayşenur'un naaşı Türkiye'ye getirilecek mi? Dışişleri'nden açıklama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının Türkiye’ye nakledilmesiyle ilgili işlemlerin tamamlandığını duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Ayşenur Ezgi Eygi için soruşturma açtıklarını duyurdu. Ayrıca 

Gündem

12.09.2024, 11:58

Gazze'de dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve şu ana kadar 41 bine yakın masum Filistinli katleden İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde bir vahşet daha gerçekleştirdi. Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Filistin toprağı Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından başından vurularak şehit edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Batı Şeria’da işgale karşı katıldığı protestoda İsrail askerleri tarafından öldürülmesine ilişkin konuştu.

Narin'in amcasından 'WhatsApp kayıtlarını neden sildin' sorusuna şoke eden yanıt! Hayat kadınları detayına dikkat Narin'in amcasından 'WhatsApp kayıtlarını neden sildin' sorusuna şoke eden yanıt!... Haberi Görüntüle

''SORUŞTURMA BAŞLATILDI''

Eygi’nin ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtren Bakan Tunç, “Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız, bir soruşturma başlatmış durumda. BM Yargı Dışı ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü’nün derhal harekete geçmesi gerekir. Bağımsız bir soruşturma komisyonu oluşturulup rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceğiz.” şeklinde konuştu.

Şahan Gökbakar'ın 'kaçak' villasına yıkım kararı: Bakanlık olaya el attı Şahan Gökbakar'ın 'kaçak' villasına yıkım kararı: Bakanlık olaya el attı Haberi Görüntüle

AYŞENUR'UN NAAŞI TÜRKİYE'YE GETİRLECEK

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının Türkiye’ye nakledilmesiyle ilgili işlemlerin tamamlandığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Merhumenin naaşının yarın ülkemize varması öngörülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Soykırımcı Netanyahu Hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti bir kez daha lanetliyoruz. Bu suçun cezasız kalmaması için her türlü çabayı göstereceğiz."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading