İstanbul Barosu'nda Kandil esintisi: 'Türkiye 20-25 eyalete bölünmeli' diyen Fransız nişanlı İbrahim Kaboğlu kimdir?

İstanbul Barosu'nda Kandil esintisi: 'Türkiye 20-25 eyalete bölünmeli' diyen Fransız nişanlı İbrahim Kaboğlu kimdir?

İstanbul Barosu'nda başkanlığa Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu seçildi. Türk topraklarının din, dil, mezhep ve ırk temelli olarak parçalara ayrılması projesine yön veren isimlerden Kaboğlu, yönetim kuruluna aldığı isimlerle yeni bir 'Kandil rüzgarına' yol açtı. 

Gündem

21.10.2024, 00:20

12 adayın yarıştığı İstanbul Barosu'nda başkanlığa Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu seçildi. 2015-2016 yıllarında PKK'nın hendek-barikat terörüyle mücadele eden Türk ordusunu 'işgalci' olarak suçlayan ve Mehmetçiğin katliam yaptığını savunan Barış Akademisyenleri grubunun üyesi Kaboğlu, artık 2 yıl boyunca İstanbul Barosu'nu yönetecek. 

Örgüt propagandası suçu kapsamında hakkında açılan soruşturma sonrası 2017 yılında Marmara Üniversitesi'nden KHK ile ihraç edilen Kaboğlu, 2018'de CHP'den milletvekili seçilmişti. 

Bu sırada partinin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na danışmanlık hizmeti veren Kaboğlu, Anayasa'dan 'Türk milleti' kavramının çıkarılıp yerine 'Türkiyelilik' ve 'Türkiye halkları' tanımlarının sokulması için çeşitli taslaklar hazırladı. 

İbrahim Kaboğlu

Din, dil, ırk ve mezhep temelli bölünmenin yolunu açacak plan aslında HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıkça dile getirdiği "Türkiye 20-25 eyalete bölünmeli" şeklindeki görüşe yasal bir temel oluşturmayı amaçlıyordu. 

15 Ekim Sivas'ta deprem nerede, hangi ilçede oldu? Deprem kaç saniye sürdü? 15 Ekim Sivas'ta deprem nerede, hangi ilçede oldu? Deprem kaç... Haberi Görüntüle

ANAYASA TASLAĞINA O MADDEYİ SOKMUŞTU

Kaboğlu'nun hazırladığı ve kamuoyunun 'federasyon anayasası' olarak tanıdığı anayasa taslağında "Türkiye sayıları 2 ilâ 5 il arasında değişen idare biçimlerini kapsayacak şekilde 20-25 yönetim birimine ayrılmalı" maddesi bulunuyor. 

Hendek-barikat terörüne müdahale sırasında yaklaşık 800 vatan evladının şehit düşmesini önemsemeyip, "TSK katliam yapıyor. Bu suça ortak olmayacağız" diye açıklama yapan İbrahim Kaboğlu, bu ifadelerinden sonra hem CHP milletvekilliği yaptı hem de İstanbul Barosu'nun başkanı oldu.

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi kurulan Altılı Masa'nın 'Yedili Masa'ya dönüşümü sürecinde aktif rol alan isimlerden Kaboğlu, HDP'yi 'masanın merkezindeki güç' olarak tanımladı. 

Prof. Kaboğlu'nun 'özerklik' temelli planları Avrupa'da öylesine büyük etki uyandırdı ki, Fransa yönetimi, Kaboğlu'nu Paris'in en prestijli nişanı olan Chevalier dans l’Ordre National de la Legion d'Honneur nişanıyla ödüllendirdi.

İbrahim Kaboğlu, Haziran 2022'de Fransa'nın en prestijli nişanını aldı.
 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de DEAŞ'a para yardımında bulunan Fransız Lafarge fabrikasını bombaladığı günlerde Kaboğlu, dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Fransız Büyükelçiliği'ne giderek Fransız nişanını göğsüne gururla takıyordu. 

Bakanlık duyurdu! Türkiye'den Lübnan için dikkat çeken karar: Kesintisiz bir şekilde sürecek Bakanlık duyurdu! Türkiye'den Lübnan için dikkat çeken karar: Kesintisiz bir... Haberi Görüntüle

İBRAHİM KABOĞLU'NUN YÖNETİM EKİBİ

İstanbul Barosu seçimlerinde 'Fikir, dayanışma, eylem', 'Yaşasın değişim, baroda değişim', 'Hak, hukuk, adalet' sloganları altında kampanya yürüten Kaboğlu'na, 2013'teki Gezi isyanı davasından hüküm giyen Türkiye İşçi Partisi mensubu avukat Can Atalay da destek mesajı gönderdi. 

161 sandığın kurulduğu, 12 adayın yarıştığı İstanbul Barosu seçimlerinde 'Değişim İçin Avukatlar Grubu'ndan İbrahim Özden Kaboğlu, 7 bin 219 oy alarak başkan seçildi.

Kaboğlu'nun listesi şu isimlerden oluşuyor:

  • Yönetim Kurulu; Metin İriz, Arzu Becerik, Rukiye Leyla Süren, Mehmedali Barış Beşli, Ahmet Ergin, Yelda Koçak Urfa, Fırat Epözdemir, Ezgi Şahin Yalvarcı, Ekim Bilen Selimoğlu, Bengisu Kadı.
  • Disiplin Kurulu; Rıza Pehlevi Şat, Özgür Eryılmaz, Yeşinil Yeşilyurt, Fatma Hopikoğlu, Aslı Kavak.
  • Denetleme Kurulu; Özgür Öz, Bilge Sayıcı Pehlivan, Esra Bilen.
  • Delegasyon; Ali Galip Yıldız, Ertan Diler, Uğur Yetimoğlu, Haluk İnanıcı, Kemal Aytaç, Berrin Pırnar Demirci, Şengül Tarhan Buztaş, Ramazan Çakmakcı, Muhammet Ufuk Tekin, Özden Özdemir, Baran Doğan, İlknur Alcan, Fatma Hoşgör Tekeşin, Veysi Eski, Damla Atalay.

İbrahim Kaboğlu'nun listesi birbirinden 'devrimci' isimlerle dolu

Gaziantep'te aile katliamı: Eşini ve dört çocuğunu öldürüp intihar etti Gaziantep'te aile katliamı: Eşini ve dört çocuğunu öldürüp intihar etti Haberi Görüntüle

LİSTEDEKİLERİ DAHA YAKINDAN TANIYALIM

İbrahim Kaboğlu'nun yönetim listesine aldığı isimler daha önceki görevleri, eylemleri ve müvekkillerinin kimliğiyle dikkat çekiyor:

  • Baran Doğan: PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatı
  • Metin İriz: Öcalan'ın avukatı Selim Okçuoğlu'nun avukatı
  • Arzu Becerik: Terör örgütünü destekleyen Barış Akademisyenleri avukatı
  • Mehmetali Barış Beşli: Lazcanın eğitim dili olmasını savunan Laz Derneği Kurucu Başkanı
  • Ahmet Ergin: Öcalan'a özgürlük isteyen Emek Partisi'nin Ümraniye Belediye Başkan adayı
  • Fırat Epözdemir: Abdullah Öcalan'ın avukatlarının avukatlığını yapıyor
  • Ezgi Şahin Yalvarıcı: PKK üyelerinin avukatı
  • Fatma Hopikoğlu: Terör örgütü propagandası suçundan ceza almış şarkıcı Ferhat Tunç'un avukatı

İbrahim Kaboğlu, İstanbul Barosu Başkanlığına seçildikten sonraki zafer konuşmasında Anayasa'nın dokunulamaz maddelerine dokunacaklarını vaat etti. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading