İstanbul Başsavcısı AKIN Gürlek kimdir? Akın Gürlek kaç yaşında, nereli?

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle İstanbul başsavcılığına atandı. Peki, Akın Gürlek kimdir, aslen nerelidir?

Gündem

02.10.2024, 15:06

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle İstanbul başsavcılığına atandı. Peki, Akın Gürlek kimdir, aslen nerelidir?

Yeni İstanbul başsavcısı belli oldu. Akın Gürlek Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesi doğrultusunda İstanbul başsavcılığına, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek atandı. Mevcut İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekilli görevine getirildi.

20 Eylül gram altın ne kadar oldu? Altın 3 bin TL olur mu? 20 Eylül gram altın ne kadar oldu? Altın 3 bin... Haberi Görüntüle

AKIN GÜRLEK KİMDİR?

1982 yılında Nevşehir’de dünyaya gelen Akın Gürlek, 42 yaşındadır. Aslen Nevşehirli olan Gürlek, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Akın Gürlek kimdir

Hâkim olarak çeşitli il ve ilçelerde görev alan Gürlek, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütmekteyken 1 Haziran 2022 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Akın Gürlek evli ve 1 çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading