Sitede Ara

İstanbul Valisi Gül'den Şişli Belediye Başkanı Şahan'ın polemik yaratan sözlerine tepki: 'Önce pislikten geçilmeyen arka sokakları temizle'

İstanbul Valisi Gül'den Şişli Belediye Başkanı Şahan'ın polemik yaratan sözlerine tepki: 'Önce pislikten geçilmeyen arka sokakları temizle'

İstanbul Valisi Davut Gül, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın "Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz." şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Vali Gül, Şahan'ın açıklamalarını devleti acz içinde gösterme çabası olarak değerlendirerek "Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler." ifadelerini kullandı.

Gündem

15.10.2024, 01:17

Şişli'nin CHP'li Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın devleti hedef alan açıklamalarına İstanbul Valisi Davut Gül'den cevap geldi. Asli işlerini bırakıp tali işler peşinde koşan, devletten aldığı ödenekleri çarçur eden ve yeni borçlanma yapamaz hale gelen CHP'li belediyelerden biri de Şişli Belediyesi. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGk) en fazla brim borcu olan ilk 5 belediye arasında yer alan ve üstelik büyükşehir belediyeleri arasında kendisine yer bulan Şişli Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, belediye sınırları içindeki okulların temizlenmediğine yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamalarında devleti suçlayan ve devletin kurumlarını acz içinde göstermeye gayret eden Şahan'a İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

Köfteci Yusuf'un sahibi kim? Yusuf Akkaş kimdir, nereli? Köfteci Yusuf'un sahibi kim? Yusuf Akkaş kimdir, nereli? Haberi Görüntüle

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI DEVLETİ SUÇLADI

Siyasi tartışmalara girmemeye azami özen gösterdiğini hatırlatan Vali Gül, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın "Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz." şeklindeki açıklamalarının siyasi polemikten ziyade devleti ve devletin kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığını değerlendirdiği için bir açıklama yapma gereği hissettiğini belirtti. Vali Gül, İstanbul'da toplam 3 bin 963 ilk ve orta dereceli okul bulunduğunu, bu okullarda 18 bin 465 temizlik personelinin görev yaptığını, tüm personelin özlük haklarının kamu kaynaklarından karşılandığını dile getirdi.

Köfteci Yusuf kapatılacak mı? Köfteci Yusuf'un Ankara şubeleri kapatıldı mı, açık mı? Köfteci Yusuf kapatılacak mı? Köfteci Yusuf'un Ankara şubeleri kapatıldı mı,... Haberi Görüntüle

"ŞİŞLİ'NİN HALİNE BAK"

Şişli'nin toplanmayan çöplerine atıfta bulunan Davut Gül, ayrıca Şişli'nin SAGK'ya olan borçlarını hatırlattı. Vali Gül, "Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler." dedi.

Resul Emrah Şahan'a asli işlerini yapma önerisinde de bulunan Gül, "Diğer kamu hizmetlerine ya da öğrencilerimize destek vermek isterlerse bir protokol dahilinde tamamına destek de olabilirler." ifadesini kullandı. Vali Gül, Şahan'ın şov amaçlı sözlerine de dikkat çekerek "Ama 3 bin 963 okuldan 5 tanesine temizlik personeli desteği, 3 milyon öğrenciden 250 tanesine yemek desteği vererek sosyal medya belediyeciliğiyle laf cambazlığı yapmalarına ve binlerce emekçinin ortaya koyduğu hizmeti karalamalarına müsade etmeyeceğiz." diyerek sosyal medya paylaşımını bitirdi.

Vali Gül'ün X hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Bir kamu yöneticisi olarak görev yaptığım süre içerisinde siyasi tartışmalara girmemeye azami özen gösterdim - göstermekteyim. 

Ancak Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın “Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz.” şeklindeki açıklamaları, siyasi polemikten ziyade devletimizi ve devletimizin kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığını değerlendirdiğim için bu açıklamayı yapma gereği hissettim.

İstanbul’umuzda toplam 3.963 ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. Bu okullarımızda çeşitli statülerde toplam 18.465 temizlik personeli görev yapmaktadır. Bu personelin tüm özlük hakları, kamu kaynaklarından karşılanmaktadır.

Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler.

Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler.

Kendi asli işlerini yaptıktan sonra diğer kamu hizmetlerine ya da öğrencilerimize destek vermek isterlerse bir protokol dahilinde tamamına destek de olabilirler.

Ama 3.963 okuldan 5 tanesine temizlik personeli desteği, 3 milyon öğrenciden 250 tanesine yemek desteği vererek sosyal medya belediyeciliğiyle laf cambazlığı yapmalarına ve binlerce emekçinin ortaya koyduğu hizmeti karalamalarına müsade etmeyeceğiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading