İstanbul'a kar yağışı için tarih verdi! Meteoroloji uzmanı 'kar geliyor' dedi

İstanbul'a kar yağışı için tarih verdi! Meteoroloji uzmanı 'kar geliyor' dedi

Havaların tekrardan ısınmaya başlaması İstanbul’da kar yağışı ihtimalinin hangi aylara denk geleceği söylentilerini yeniden ayyuka çıkardı. Kentte kar beklentisi için Şubat ayı işaret edilirken Kasım ve Aralık aylarında sıcaklıkların az da olsa düşme olasılığı bulunmakta.

Gündem

23.10.2024, 13:13

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre; Marmara Bölgesi'nde Eylül ayında yağış miktarı ortalaması 41,7 milimetre olarak gerçekleşti. Bölgeye geçen yıl 22,2 milimetre yağış düşmesi dikkatlerden kaçmadı. Bu doğrultuda Eylül yağışları uzun yıllar ortalamasına göre geçen yıla göre yüzde 89 oranında artış gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, yağış artışlarının ülke genelinde homojen bir dağılım göstermediğini söyleyerek bazı bölgelerde yüksek yağış miktarları kaydedilirken, bazı bölgelerde ise ciddi kuraklık endişesi hakim olduğuna değindi.

Tek, Marmara’nın güneyi ve doğusu, Ege Bölgesi'nin iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in büyük bir bölümü, Trabzon hariç, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun güney kesimleri ve Akdeniz'in doğu kesimlerinde yağış ortalamalarının altında kaldığına işaret etti. Fakat Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi'nde İzmir ve Manisa çevrelerinin yağışı yüksek alan bölgeler arasında yer aldığını söyledi.

İsatnbul kar yağışı

Büyük kayıplar verdiklerini itiraf ettiler! Milli Savunma Bakanı net konuştu: Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor! Büyük kayıplar verdiklerini itiraf ettiler! Milli Savunma Bakanı net konuştu:... Haberi Görüntüle

ŞUBAT AYINDA İSTANBUL'A KAR GELİYOR

İçerisinde bulunduğumuz günlerde ülke genelinde yüksek basınç sisteminin hakim olduğunu hatırlatan Adil Tek, bu durumun yağış beklentisini düşürdüğünü ve ilerleyen zamanlarda daha çok sisli ve puslu havaların görüleceğini, iç kesimlerde buzlanmaların yaşanabileceğini, kıyı bölgelerde ise sisli günlerin hakim olacağını sözlerine ekledi.

Mehmet Fidan kimdir? Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Mehmet Fidan nereli, kaç yaşında? Mehmet Fidan kimdir? Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Mehmet Fidan nereli,... Haberi Görüntüle

İstanbul’da Ocak ayından itibaren sıcaklıkların daha da düşeceğini söyleyen Adil Tek, kentte kar beklentisinin Şubat ayı olduğun işaret ederek, “İstanbul'da kar beklentisi şubat ayı için gözüküyor, bir olasılık olarak. Tahminlere göre, kasım, aralık, ocakta yağışlar mevsim değerleri ve altında kalırken, şubat ayında sıcaklık ve yağış normaller civarında. Bu durumda kar yağışı olasılığını arttırıyor” dedi

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading