İstanbul'a La Nina kışı geliyor! Kar yağışı için ilk tarih verildi

İstanbul'a La Nina kışı geliyor! Kar yağışı için ilk tarih verildi

Sonbaharın gelişi ve kış mevsimine az bir zaman kala İstanbullulara ilk kar müjdesi geldi. Meteoroloji uzmanları havaların çok yakında soğuyacağını işaret ederek bembeyaz günler için ilk tarihi verdi.

Gündem

10.10.2024, 13:43

Kış mevsimine az bir zaman kala Meteoroloji uzmanlarından İstanbul’a ilk kar uyarısı geldi. La Nina kışı olarak adlandırılan ve oldukça soğuk geçen mevsimlerden İstanbullularında nasibini alacağı belirtildi. Şimdiden atkı ve berelerin hazırlanması istendi.

Yaz mevsiminin oldukça sıcak ve kurak geçmesi sonrasında vatandaşlar şimdiden kış hazırlığına başladı. Kar bekleyen milyonlarca İstanbullu büyük bir heyecana kapılırken Prof. Dr. Orhan Şen’de kar yağışı ile ilgili tüm detayları verdi.

İstanbul Kar

Daha büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü: CHP'li belediyenin ihmali 340 hektarlık alanın yanmasına neden oldu Daha büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü: CHP'li belediyenin ihmali 340... Haberi Görüntüle

KAR GELİYOR

Yılbaşının öncesinde İstanbul’da kar yağışının beklenmediğini söyleyen Orhan Şen, sıcaklıların Kasım ayı gibi düşmeye başlayacağını belirterek Ocak ayını işaret etti. El Nino etkisi sonrasında geçtiğimiz kış Türkiye’ye yaklaşamayan soğuk hava dalgaları bu kez de La Lina ile karşı karşıya kalacak.

Orhan Şen açıklamasında Anadolu’yu işaret ederek, “Bu sene en büyük darbeyi kış ayında İç Anadolu görecek. Daha sonrasında ise bu yağışlar Ocak ayının sonuna doğru batıda İstanbul’a kadar gelecek” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading