İstanbul'da dersler 35 dakika mı? Okullarda dersler kısaldı mı? Okular geç mi başlayacak?

İstanbul'da dersler 35 dakika mı? Okullarda dersler kısaldı mı? Okular geç mi başlayacak?

Kış dönemine girilmesiyle okullara başlama saati veliler ve öğrenciler tarafından şikayet ediliyordu. Zifiri karanlıkta okula giden öğrenciler derslerin başlama saatlerinde düzenleme yapılmasını talep ediyordu. MEB konu hakkında Valiliklerin yetkili olduğunu açıklamıştı. İstanbul Valiliği'nden konuya dair açıklama geldi. Buna göre 34 ilçede ikili eğitim yapılan okullarda ders saatleri değiştirildi. 

Gündem

18.10.2024, 16:04

Milli Eğitim Bakanlığı ders saatlerinde değişiklik ve düzenleme konusunda yetkinin valiliklerde olduğunu açıklamıştı. MEB'in genelgesinin ardından İstanbul Valiği ders saatlerini yeniden düzenledi.

Sur cinayetinde yeni gelişme: İkbal Uzuner'in telefonu çözüldü, Ayşenur şifresi henüz kırılamadı! Sur cinayetinde yeni gelişme: İkbal Uzuner'in telefonu çözüldü, Ayşenur şifresi... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA DERSLER 35 DAKİKA MI OLDU?

MEB valiliklere genelge gönderererek ders saatleri konusunda yetkili olduklarını hatırlatmıştı. Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin  düzenlenmesi istenmşti. İstanbul Valiliği'nden MEB'in genelgesinin ardından flaş bir hamle geldi. 34 ilçede ikili eğitim yapılan okullarda ders saatlerini değiştirdi. Buna göre bir ders 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi.

Melike Şahin'in eşi Sedat Arpalık kimdir? Sedat Arpalık aslen nereli, ne iş yapıyor? Melike Şahin'in eşi Sedat Arpalık kimdir? Sedat Arpalık aslen nereli,... Haberi Görüntüle

HANGİ OKULLARDA DERS SAATLERİ 35 DAKİKA OLDU?

İkili eğitim olan okullarda ders saatleri 40 dakikadan 35 dakikaya düşürüldü. 

Korku filmi değil gerçek! Tabuttan ses geldi: Öldü sanılan kadın tekrar dirildi Korku filmi değil gerçek! Tabuttan ses geldi: Öldü sanılan kadın... Haberi Görüntüle

MEB'DEN VALİLİKLERE GENELGE

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi. Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak, il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.

Gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading