İstanbul'da okulların başlama saati değişecek mi? Ankara-İzmir İlkokul, ortaokul ve lisede derslerin başlama saati ileri mi alınacak?

İstanbul'da okulların başlama saati değişecek mi? Ankara-İzmir İlkokul, ortaokul ve lisede derslerin başlama saati ileri mi alınacak?

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde havalar geç aydınlanmaya ve erken kararmaya başlıyor. Bu durumdan en çok da sabah okula giden öğrenciler şikayet ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konu ile ilgili valiliklere genelde gönderdi. Genelgede il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı. Peki İstanbul'da okulların başlama saati değişecek mi? Ankara-İzmir İlkokul, ortaokul ve lisede derslerin başlama saati ileri mi alınacak?

Gündem

17.10.2024, 16:50

Kış dönümüne girilirken öğrenciler ve velileri en çok zorlayan konuların başında okulların havalar aydınlanmadan başlaması geliyor. Özellikle ikili eğitimin olduğu okullarda öğrenciler zifiri karanlıkta derslerine başlıyor. Bu durum öğrencilerin ve veliler tarafından şikayet ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi. Genelgede il bazlı derslerin başlama saatlerinin valilik tarafından belirlendiği hatırlatıldı.

Türk Savunma Sanayii gücü SAHA EXPO'da: 2 Milyar dolarla dev lig'de! Geri sayım başladı... Türk Savunma Sanayii gücü SAHA EXPO'da: 2 Milyar dolarla dev... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA OKULLARIN BAŞLAMA SAATİ DEĞİŞECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi. İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği anlatıldı. Okullarda derslerin başlama saati il bazlı olarak Valilik kararı ile değişebilir. Okul başlama saatleri erkene ve geriye çekilebilir. 

Son dakika... İstanbul Sefaköy durağında metrobüs yangını! Son dakika... İstanbul Sefaköy durağında metrobüs yangını! Haberi Görüntüle

ANKARA'DA iZMİR'DE OKULLARIN BŞALAMA SAATİ İLERİ Mİ ALINACAK?

Genelgede il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı. Valilikler il bazlı olarak okullarda derslerin başlama saatini belirleyebilecek. Genelgede gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading